COfLOW’n konseptikerrostalot

COfLOW-niminen rakennusyritys haluaa uudistaa rakennusalaa kehittämillään konseptikerrostaloilla. ABB:n KNX-osaamista hyödynnetään uudentyyppisten vuokra-asuntojen kiinteistöautomaatiossa. Tavoitteena on sekä ohjata asuntoja fiksulla datalla että tehdä asukkaiden asumiskokemuksesta mukavaa ja helppoa.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

ABB

KNX edistää COfLOW’n konseptikerrostalojen digitaalisuutta ja vähähiilisyyttä

COfLOW-niminen rakennusyritys haluaa uudistaa rakennusalaa kehittämillään konseptikerrostaloilla. ABB:n KNX-osaamista hyödynnetään uudentyyppisten vuokra-asuntojen kiinteistöautomaatiossa. Tavoitteena on sekä ohjata asuntoja fiksulla datalla että tehdä asukkaiden asumiskokemuksesta mukavaa ja helppoa.

– Olemme pieni, mutta notkea rakennusyritys. Uskomme, että koostamme huolimatta tai ehkä juuri sen ansiosta meidän on mahdollista kiihdyttää rakennusalan muutosta, sanoo Jari Lehtinen, toinen COfLOW’n perustajaosakkaista. Yritys on rakentanut vuokra-asuntoja Tuusulaan ja Kirkkonummelle. Starttaamassa on uusi kohde Järvenpäähän. Kaikki kohteet on toteutettu COfLOW’n kehittämällä konsepti­kerrostalo­menetelmällä ja kaikissa kohteissa kiinteistöautomaatiota ohjaa asuntojen osalta KNX-ratkaisu.

COfLOW’n tavoite on tulevina vuosina puolittaa kerrostalorakentamiseen käytettävä aika. Jari Lehtisen mukaan tavoite onnistuu, kun tehtaalla tehdään paljon esivalmistusta, poistetaan prosessista hukka ja turha työ sekä käytetään kiinteää kumppanuusverkostoa, jossa vaihdetaan tietoa ja opitaan yhdessä tuotteesta ja rakentamisen tehokkuudesta. ABB:n KNX-ratkaisu onkin osa yrityksen kehittämää ASSI-konseptia.

KNX:n avulla hallinta asumisen tekniikkaan

Jari Lehtisen mukaan hän innostui KNX:n mahdollisuuksista ymmärtäessään, että sen avulla voidaan vähentää ylimääräistä säätämistä ja juoksemista.

– Ymmärsin varsin nopeasti, että KNX on alusta, jonka kautta rakennuksen talotekniikkaa voidaan ohjata, seurata ja ymmärtää. Sen avulla saamme hallinnan asumisen tekniikkaan yhdellä sovelluksella, eikä meidän tarvitse seurata kymmeniä eri mittareita ja säätöjä.

Hallittava data auttaa myös säästämään energiaa, ja sitä kautta saadaan rakennusten käytönaikaiset kulut kuriin.

– Meille on tärkeää, että toteuttamamme rakennukset ovat energiatehokkaita ja mahdollisimman vähähiilisiä, Lehtinen sanoo.

Helppokäyttöinen talotekniikka-alusta parantaa myös asukkaiden asumiskokemusta. Kun tekniikka toimii, asunto on mukava ja miellyttävä asua.

– Esimerkiksi joissakin meidän yksiöissämme ei ole ollenkaan valokatkaisijoita. Osin automaattisesti toimivia valoja säädetään pelkästään talotekniikkapaneelin, kansankielellä KNX-näytön kautta. Tulevaisuudessa säädöt tullaan varmasti tekemään puhelimen kautta – tätä kohti olemme jo menossa.

Tutustu kohteeseen tarkemmin ABB:n sivustolla


Liitetyt tuotteet

KNX-taloautomaatio - älykkäät ohjaukset

Kohtaamme joka päivä automaatiota sitä edes huomaamatta. Standardoitu KNX-järjestelmä yhdistää monia eri sovel ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...