Tuuliniitty 3 puukerrostalo Tapiolassa

Tuuliniitty 3 on valmistuttuaan Espoon ensimmäinen puusta rakennettava ja kaavamääräysten mukaisesti autopaikaton kerrostalo. Tuuliniitty 3:n pääurakoitsijaksi on valittu Rakennusliike Reponen Oy joka on kokenut puukerrostalojen rakentaja. Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut arkkitehti Jukka Turtiainen.

– Talon massa on selväpiirteinen, siinä on hiljaisia viitteitä 1950- ja 1960-lukujen Tapiolan kerrostaloihin. Tämä näkyy muun muassa julkisivujen suhteissa ja ikkunamaailmassa. Puu on tuotu selkeästi esille julkisivuverhoilussa ja muun muassa parvekerakenteissa, kertoo Turtiainen Asuntosäätiön tiedotteessa.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Christian Berner Oy

Tärinänvaimennuksella asumismukavuutta

Christian Berner toimitti kerrostaloon tärinävaimentimia äänen sivutiesiirtymän katkaisemiseksi. Rakenteessa käytettiin polyuretaanisia, umpisoluisia Sylodyn NC -sarjan vaimentimia, jotta runkomelu ei etene liitoskohtia pitkin rakennuksessa. Sylodyn asennettiin ohuina, 6 millimetrin paksuisina kaistoina, jotta voitiin minimoida rakenteen paksuus. Ohuesta rakenteesta on hyötyä, sillä suuri paksuus rakenteessa vie tilaa muilta rakenteen osilta. Sylodynin vahvin ominaisuus on se, että se kestää huomattavan suuria kuormia ilman, että vaimentavat ominaisuudet hiipuisivat pitkänkään ajan kuluttua.

Tuuliniitty 3 on nelikerroksinen, hissillinen korkotuettu vuokratalo, jonka rakentajana toimi Rakennusliike Reponen Oy. Talossa on 42 kotia, joiden asuntokoot ovat yksiöstä neljään huoneeseen saakka. Aluetta täydennetään kaksikerroksisilla rivitaloilla sekä 12-kerroksisesella opiskelija-asuntolalla. 12-kerroksinen puukerrostalo tulee toimimaan Tuuliniityn alueen maamerkkinä.


Uponor Suomi Oy

Helposti taloautomaatioon
 
Talon lattialämmitystä ohjataan langallisella Uponor Smatrix Base PRO -säätöjärjestelmällä, joka voidaan helposti integroida taloautomaatiojärjestelmiin joko KNX- tai Modbus RTU -rajapinnalla. Tavallisimmin kiinteistön kaikkien huoneistojen keskusyksiköt liitetään taloautomaatiojärjestelmään, jolloin tietoja voidaan seurata etänä huoneistokohtaisesti. Näin vältytään muun muassa turhilta huoltokäynneiltä.

– Tuuliniityssä lämpötilatietoja kerätään viidestä asunnosta, eli jokaisesta asuinkerroksesta yhden asunnon keskusyksikkö on liitetty Modbus RTU -väylällä rakennusautomaatiojärjestelmäämme. Myös hälytykset välittyvät järjestelmäämme ja sen kautta suoraan huoltoyhtiölle. Hälytyksen aiheuttaa esimerkiksi se, että huoneistoille asetetut minimi- tai maksimilämpötilarajat ylittyvät, kertoo projektinhoitaja Matias Korkiakoski Fidelix Oy:stä, joka vastasi kohteen rakennusautomaatiourakasta.

Asunnoissa on jokaisessa huoneessa huonetermostaatit, joilla asukkaat voivat säätää kotinsa lämmitystä huonekohtaisesti. Lämpötiloja ei kuitenkaan voida huoneistoista käsin muuttaa yli tai ali ennalta määriteltyjen rajojen. Näin pystytään asumismukavuuden lisäksi varmistamaan kiinteistön energiatehokkuus. 
Smatrix Base PRO -säätöjärjestelmä oli Korkiakosken mukaan helppo liittää Modbus RTU -rajapintaan.

– Meillä ei ollut tästä aiempaa kokemusta, mutta liittäminen osoittautui vaivattomaksi. Uponor oli mukana suunnittelussa ja vastasi säätöjärjestelmän ohjelmoinnista ja säädöistä.

– Modbus-väylän iso etu on kaapelointikustannuksissa tuleva säästö. Koska säätimet saadaan ketjutettua toisiinsa, tiedon siirtämiseen järjestelmien välillä tarvitaan vain kaapelipari. Modbus-protokollan vahvuus on myös sen yhteensopivuus lähes kaikkien kiinteistönohjausjärjestelmien kanssa, Korkiakoski toteaa. 
Lämmityksen lisäksi Fidelixin rakennusautomaatiojärjestelmään on liitetty muun muassa ilmanvaihtokoneet, käyttövesiverkosto, valaistus- ja lukitusjärjestelmät sekä vesimittarit.


Oiva Wood Solutions Oy

Oiva Wood toimitti Tuuliniitty 3:een seinät, välipohjat, liimapuut, parvekkeet ja katot sekä portaat.


Arkkitehti
Arkkitehtipalvelu Oy
Automaatiourakoitsija
LVI-Virel Oy
I-suunnittelija
Insinööritoimisto Linera Oy
I-urakoitsija
LVI-Virel Oy
KVR-urakoitsija
Arkta Reponen Oy
LV-suunnittelija
Insinööritoimisto Linera Oy
LV-urakoitsija
LVI-Virel Oy
Maanrakennusurakoitsija
NHP-Yhtymä Oy
Rakennesuunnittelija
Insinööritoimisto Kai Kakko Oy
Rakennuttaja
Asuntosäätiön Rakennuttaja Oy
Sähkösuunnittelija
Sähköinsinööritoimisto J Mannonen Oy
Sähköurakoitsija
Mikenti Talotekniikka Oy

Liitetyt tuotteet

Lattialämmitys- ja viilennys kerros- ja rivitaloissa

Helposti taloautomaatioon
 
Talon lattialämmitystä ohjataan langallisella ...


OIVA-seinä­elementit

Oiva Wood toimitti Tuuliniitty 3:een seinät, välipohjat, liimapuut, parvekkeet ja katot sekä porta ...


Tärinänvaimennus ja eristäminen, rakentaminen

Tärinänvaimennuksella asumismukavuutta

Christian Berner toimitti kerrostaloon ...


Hanketiedot

Vuokrakerrostalo Tuuliniitty 3 Espooseen
Tuuliniitty 3 vuokrakerrostalo
Espoo
Uusimaa
Arvo(Milj.):
Ei tiedossa
Urakkatyyppi:
KVR-urakka
Rakennuksia:
1
Asuntoja:
42
Kerroksia:
5
Aloitus:
Tammikuu 2019
Valmistuminen:
Tammikuu 2020
Rakennusaika:
13 Kuukautta
Luotu:
2018
Päivitetty:
2019-03-27

Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...