As Oy Hakapuisto

Suuria säästöjä kerrostaloon maalämmön ja aurinkoenergian avulla

Kodikkaassa kerrostalomiljöössä Maskun kunnassa havahduttiin pari vuotta sitten siihen tosiasiaan, että reilu 20 vuotta vanha öljylämmitysjärjestelmä oli alkanut paikoitellen vuotaa. Asunto-osakeyhtiö Hakapuistossa on kolmessa kerroksessa yhteensä 29 asuntoa, ja yli 1600 neliön huoneistoalan lisäksi lämmitettävää tilaa ovat varastot, kerhotilat ja käytävät.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

NIBE Energy Systems Oy

Maskulainen LVI-Kivijärvi Oy suunnitteli ja toteutti Hakapuiston lämmitysjärjestelmän uudistuksen. Ensimmäisessä vaiheessa 2011 asennettiin maalämpö öljylämmityksen tilalle. Tontille porattiin kahdeksan 215 metrin lämpökaivoa. Maalämpöpumpuksi valittiin NIBEn F1330-malli, joka on tarkoitettu suuriin kiinteistöihin. LVI-Kivijärvelle NIBE oli tuttu aikaisemmista projekteista – yritys on toteuttanut jo kymmenkunta NIBE-maalämpökohdetta omakotitaloista kerrostaloihin, hyvin kokemuksin. Tuotetta oli siis helppo suositella tähänkin taloyhtiöön.

Kahdesta 40 kW:n pumpusta saatu teho riittää hyvin kerrostalon lämmitykseen; F1330-maalämpöpumpun hyötysuhde on suuri, jolloin reilusti mitoitetun kylmäainepiirin ja kahden tehokkaan kompressorin avulla aikaansaadaan suuria säästöjä. Lämmitysjärjestelmän käyttökustannukset ovatkin laskeneet Hakapuistossa maalämmön käyttöönoton jälkeen alle kolmannekseen verrattuna aikaisempaan kulutukseen.


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...