As Oy Helsingin Takila ja Puosu

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Helsinki. Kohteessa on 45 asuntoa, 8 kerroksessa. . Rakentaminen alkoi 2017-11-01 ja arvioitu rakennusaika on 16 kuukautta. ja pinta-alalla 2700 neliömetriä .

Rakennuttaja oli YIT Suomi Oy ja arkkitehdiksi valittiin Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy . Hankemuoto oli oma urakkaja rakennusurakoitsijana toimi YIT Suomi Oy . Jos tarkastelemme toisia yrityksiä jotka ovat liitettynä hankkeisiin FaktaNet Livessä löydämme esimerkiksi Sitowise Oy:n joka on toiminut rakennesuunnittelijana. , ilmastointiurakoitsijana toimi Mikenti Talotekniikka Oy ja Mikenti Talotekniikka Oy valittiin LV-urakoitsijaksi . Sähköasennukset teki Espoon Sähkömiehet Oy .

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Sapa Building System by Hydro

Alkuperäinen Sompasaari on kerran kadonnut kartalta, mutta on nyt palannut ja uudistettu uudeksi kaupunginosaksi

Helsinki laajenee nopeasti ja on tehnyt niin viimeiset kymmenen vuotta. Sompasaaren kaupunginosa on täysin uudistettu ja entiset synkät alueet korvataan nyt kaupunkien vilkkailla asuinalueilla. Sompasaari, Kalasatama on alueen uusi asuinkortteli, ja keskustan tornit loistavat kirkkaasti kaupungissa.

Sompasaaren kaupunkikonsepti oli selkeä: rantakatujen tulisi olla linjassa yhtenäisen kuusikerroksisen asuinkorttelin kanssa. Korkeat rakennukset tuovat vaihtelua kaupungin siluettiin. Korttelien säännöllisyyden tarkoituksena on antaa mahdollisimman monelle asunnolle kauniit näkymät joko merelle tai Loviseholmin puistoon.

Mikä innoitti tätä huippuluokan rakennusta, joka asetti riman korkealle seuraavia tulevia projekteja varten alueella? Kaupunkikuvan kannalta kadun päässä sijaitsevat Hanasaaren hiilivoimalat. Mallit, jotka on rakennettu erikorkuisten tiilien ja metallien päälle. Eri muotojen lisäksi tornit on peitetty metallisella rasteripanssarilla erilaisten tiilijulkisivujen vastapainoksi.

Kaikki korttelin julkisivut on suunniteltu samojen periaatteiden pohjalta, mutta samalla ne reagoivat hienovaraisesti lähiympäristöihinsä. Kanavan reunusta ja pohjoispuoli on suhteellisen kiinteä, kun taas asuinkaduilla on tilavat terassit ja pohjakerroksen huoneistojen tukiseinät säilytettiin. Massa on nostettu kolmen metrin korkeuteen kävelykadulta, näkymä rakennuksesta kaupunkiin on upea. Helsinki panostaa alueeseen paljon, ja sen tavoitteena on luoda kehäkorttelien rakentama moderni kaupunkiympäristö. Nämä korttelit voivat joskus olla jonkin verran haasteellisia, koska tulokset ovat usein synkkiä katukanjoneita ja niistä puuttuu keskustatyyppisiä palveluita ja monipuolista arkkitehtuuria. Sompasaari on kuitenkin menestyksekäs esimerkki näistä uusista kaupunkikortteleista, joissa on useita erilaisia ja hyvin harkittuja asuntoja yksityiskohtien kautta.

Asuinrakennus herätti keskustelua paitsi ulkonäöstään myös sen toiminnasta. Joissakin huoneistoissa ei ollut suoraa auringonvaloa, vain epäsuorasti sisäisten ikkunoiden kautta. Tämä herätti keskustelua laadukkaista asunnoista ja tiukemmista säännöksistä. Ikkunattomia makuuhuoneita voidaan kritisoida, mutta se antoi meille lukuisia suunnitteluratkaisuja. Ikkunoilla varustetut huoneistot loivat myös reaktion, jossa upeimmissa huoneistoissa oli ulkoseinät, jotka oli lähes kokonaan lasista valmistettu.

Arkkitehti: Anttinen Oiva Arkkitehdit
Rakennusliike: Lemminkäinen Oy

Seloy Oy

Kiinteistön korkeimmat osat toteutettiin betonista ja niihin asennettiin alumiinirakenteiset elementtirakenteet. Toimitimme kohteeseen mm. TPS-BU lämpömassalistallisia erkkareita, joissa ulkopinnassa on AC-lasi - Anti-Condensation lasi minimoi ulkopuolista huurtumista, jota saattaa normaalisti esiintyä hyvin eristävissä ikkunarakenteissa. Suurimmat toimittamamme lasit ovat n. 5 neliömetrin kokoisia

3K-erkkareita.

Lue koko teksti täältä!


Arkkitehti
Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy
I-suunnittelija
Sweco Finland Oy
I-urakoitsija
Mikenti Talotekniikka Oy
LV-suunnittelija
Sweco Finland Oy
LV-urakoitsija
Mikenti Talotekniikka Oy
Maanrakennusurakoitsija
NHP-Yhtymä Oy
Pohjatutkimus
Ramboll Finland Oy
Rakennesuunnittelija
Sitowise Oy
Rakennusurakoitsija
YIT Suomi Oy
Rakennuttaja
YIT Suomi Oy
Sähkösuunnittelija
Sweco Finland Oy
Sähköurakoitsija
Espoon Sähkömiehet Oy
Taloyhtiö
Asunto Oy Helsingin Puosu

Liitetyt tuotteet

Julkisivut

4150 Julkisivujärjestelmä koostuu eristetyistä, 50 mm leveistä alumiiniprofiileista. Sisäliitosnauhan ja erist ...


TPS-BU-eristyslasit

Kiinteistön korkeimmat osat toteutettiin betonista ja niihin asennettiin alumiinirakenteiset elementtirak ...


Ovet

Sapa ovijärjestelmät sopii erinomaisesti ulko-oviin nykyaikaisissa rakennuksissa, joissa on korkeat vaatimukse ...


Hanketiedot

Kerrostalo As Oy Helsingin Puosu
Puosu AsOy
Aallonhalkoja 1
Helsinki
Helsinki
Uusimaa
Arvo(Milj.):
Ei tiedossa
Urakkatyyppi:
Oma urakka
Brutto-ala:
2700
Asuntoja:
45
Kerroksia:
8
Aloitus:
Marraskuu 2017
Valmistuminen:
Helmikuu 2019
Rakennusaika:
16 Kuukautta
Luotu:
2016
Päivitetty:
2017-12-19

Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...


As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...