Ullanlinnan arvoasunto

Helsingin Kaivopuiston kupeessa Ullanlinnassa sijaitsevan arvoasunnon remontti toteutettiin kunnioittaen asunnon alkuperäistä tyyliä, klassisilla ja laadukkailla materiaaleilla.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Climecon Oy

Ullanlinnan arvoasunto

Helsingin Kaivopuiston kupeessa Ullanlinnassa sijaitsevan arvoasunnon remontti toteutettiin kunnioittaen asunnon alkuperäistä tyyliä, klassisilla ja laadukkailla materiaaleilla. Ilmanvaihto otettiin myös huomioon yhtenä isona mukavuustekijänä. Ilmanvaihdon laitteilta haluttiin myös extraa ulkonäön osalta, joten Climeconin VIVA design seinähajottajat valittiin päätelaitteiksi mattamustana.

Asunnon sisustusarkkitehtinä toimi Teemu Saukkonen, joka on myös VIVA-säleikkömalliston muotoilun takana. Mallisto tarjoaa arkkitehdeille ratkaisun modernien kohteiden visuaaliseen viimeistelyyn ilmanvaihtotuotteiden osalta, teknisestä toimivuudesta tippaakaan tinkimättä.

Näyttävät kokonaisuudet nauhamaisella asennuksella

VIVAa on yleisesti nähty enemmän toimistoissa tai muissa julkisissa tiloissa, mutta se toimii hyvin myös asunnoissa. VIVA-mallisto on suunniteltu myös nauhamaisten asennuksien toteuttamiseen. Laitteiden linjaa voidaan jatkaa sokeiden säleosien avulla harmoniseksi kokonaisuudeksi. Näin tulo- ja poistoilmalle tarkoitetut keskenään identtiset laitteet saadaan tuotua tilaan yhtenäisenä linjana.

Tässä asunnossa otsapintoihin asennettiin VIVA-S -säleiköt niin että saumoja muodostui mahdollisimman vähän. Nauhamaisten asennusten takana on tuloilma, poistoilma sekä ilmastointi. Kaikki tyylikkäästi saman säleosan takana. Ilmastoitilaitteiden yhteyteen asennettiin lisäksi kattoon uppoasenteiset VIVA-F -säleiköt. VIVAn tekninen ylivoimaisuus ei ollut jäänyt asunnon omistajilta huomaamatta.

”Eron ilmanvaihdossa huomaa selkeästi. Asunnon ilma on todella raikasta ja puhdasta.”

Huoliteltu lopputulos

Yhtenäisyyttä haettiin käyttämällä samoja muotoja ja värejä läpi koko asunnon. Rakennuttaja ja sisustussuunnittelija Teemu Saukkonen olivat pitkään etsineet tyylikästä säleikköä pattereiden päälle ja VIVAn muotoilu toimi inspiraation lähteenä pattereiden suojiin. Luonnonläheiset sävyt ja materiaalit kulkevat läpi linjan luoden harmonisen tunnelman. Samaa maalin sävyä on käytetty kalusteissa, seinissä ja katossa.


Liitetyt tuotteet

Tulo- ja poistoilmalaitteet

Valikoistamme löydät kotimaiset tulo- ja poistoilmalaitteet sekoittavaan ja syrjäyttävään ilmanvaihtoon. Laitt ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...


As Oy Adjutantti Espooseen

As Oy Adjutantti Espooseen

Uudisrakennus | Espoo | 2-10 milj.EUR

Espooseen valmistunut älykerrostalo Adjutantti näyttää tietä tulevaisuuden as...


As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...