ORIGO-OSTOSKESKUKSEN ERIKOISVALMISTEISET DEKTON ID -KUVIOINNIT

Päivämäärä: 16.3.2021

Ainutlaatuinen ja kestävä projekti

Riga ytimessä sijaitseva Origon ostoskeskus, on hiljattain muutettu intensiivisen taloudellisen ja sosiaalisen toiminnan keskipisteeksi. Suunnittelusta on vastannut Gudmundsson Arkitektur AB.

Rakennusta on laajennettu kuudella uudella kerroksella, joissa on toimistoja, ravintoloita ja maanalainen pysäköintihalli. Cosentinon erittäin tiivistä pintaa, Dektonia, on käytetty lattiapäällysteissä ja portaissa. Tärkeimmät syyt Dektonin valintaan ovat olleet sen korkeat BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) -pisteet ja sen erinomainen kestävyys kovalle jalankulkuliikenteelle.

Cosentinon Dekton iD -palvelun ansiosta on ollut mahdollista luoda erikoisvalmisteinen kellokuviointi, jota on käytetty ostoskeskuksen lattioilla luomaan siitä avantgardistisen tilan.

Dekton iD, rajatonta muotoilua Uusien tilojen tärkein visuaalinen nähtävyys on sen erään keskusaukion lattiaan sisällytetty kello. Räätälöidyt palat sopivat yhteen kuin palapeli ja luovat Siriusja Danae-väreillään voimakkaan visuaalisen tunteen. Dekton iD -palvelu sisältää Cosentinon tutkimus- ja kehitysyksikön ja arkkitehtuuritoimiston välistä yksilöityä neuvontaa, jonka tavoitteena on räätälöidä Dekton-laattoja luomaan ainutlaatuisia värejä, omaperäisiä kuvioita sekä alkuperäisiä pintarakenteita ja viimeistelyjä.

Lattia, joka täyttää BREEAM-sertifioinnin vaatimukset

Ostoskeskuksen laajennuksella oli myös kunnianhimoinen tavoite: saavuttaa korkea BREEAM-luokitus. Dekton on saanut ympäristötuoteselosteen. Sen avulla projektien on helppo täyttää lainsäädännön asettamat korkeat kestävän kehityksen vaatimukset. Dekton iD -palvelu ja Dektonin erittäin tiiviin pinnan korkea suorituskyky ovat tehneet Origon ostoskeskuksesta ainutlaatuisen tilan, joka on suunniteltu kestämään.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän