1960-luvulla rakennettu koti Espoossa koki täydellisen keittiöremontin

Päivämäärä: 9.6.2022

 

Asun­non hyvä ja sopusuhtainen vuonna 1963 suunniteltu poh­ja toi­mii tä­nä­kin päi­vä­nä. Mit­ta­kaa­va on hyvän suunnittelun ansiosta väl­jä ja ikkunoista avautuvat il­man­suun­nat mie­tit­ty huolella. Ma­kuu­huo­neet avau­tu­vat poh­joi­seen, oles­ke­lu­ti­lat ete­lään ja län­teen. Kodista löytyy käsittelemättömät punatiiliseinät ja alkuperäinen mäntyinen paneelikatto.

-“Keittiö oli edellisen asukkaan remontoima. Kun päätimme luopua siitä ja uusia sen meille sopivaksi keittiöksi, halusimme kunnioittaa 60-luvun henkeä. Tiiliseinät, mosaiikkiparketti, mäntypaneelikatto ja 60-luvun tiikkiovet olivat erittäin hyvässä kunnossa ja ne luonnollisesti säästettiin. Haasteena oli saada 60-luvun tunnelma säilymään uudessa keittiössä ja keittiökalusteet sulautumaan alkuperäisten pintojen kanssa. Onnistuimme toteutuksessa täydellisesti. Keittiö näyttää, että olisi aina ollut siinä. “

1960-luvun arkkitehtuuriin kuuluu, että rakennusmateriaalit saavat näkyä aitoina. Siitä muodostuu aikakauden kotien ihmisläheinen ja kotoisa tunnelma, asukkaat kertovat.

  

-Kodissa olevat 60-luvun alkuperäiset tiikkiovet toimivat inspiraation lähteenä keittiökaappien ovissa. Alakaapiston ovimateriaaliksi valikoitui näyttävä viiluovi. Punertava ja voimakas syykuvioinen ovi on sapelimahonkia.

Yläkaapistot ovat vaaleaa maalattua mattaovea, jotka tuovat keittiöön raikkautta. Käytävämallisessa keittiössä on paljon säilytystilaa. Lyhyemmältä seinämältä löytyy taiteovimekanismilla toimiva aamiaiskaappi. Kaappiin piiloutuu kahvinkeitin ja muut keittiön pienkoneet.

  

 ”Hana, allas ja lankavetimet ovat messinkiä. Uusretroon keittiöön messinki on erinomainen vaihtoehto, koska sitä käytettiin paljon 60-luvulla, keittiön toimittanut” Blau kertoo.

 “-Tasoksi valittiin Silestone Yukon sen helppohoitoisuuden vuoksi. Materiaalia on nostettu 10 cm seinälle suojaamaan sitä roiskeilta.”

Projekti: 1960-luvulla rakennettu, arkkitehti Osmo Lapon kädenjälkeä edustava koti Espoossa koki täydellisen keittiöremontin. Espoo, Suomi

Trendi: Tiiliseinät, mosaiikkiparketti, mäntypaneelikatto ja 60-luvun tiikkiovet

Tyyli: Asunnon hyvä ja sopusuhtainen vuonna 1963 suunniteltu pohja toimii tänäkin päivänä

Materiaali: Keittiön tasot- Silestone Yukon Silestone® Yukon 2cm

Sisustussuunnittelu: Terhi Lanzett, Pilke Interior

Keittiöliike: Blau Interior

Tuottaja: Ylämaan Granitti

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän