Kestävällä tavalla toteutettu julkisivuremontti

Päivämäärä: 19.1.2023

Julkisivuremonttien avulla voidaan luoda vetovoimaisia kaupunkiympäristöjä. Pitkäkestoisten, ympäristö­ystävällisten ja kestävyysvaatimusten mukaisesti tulevaisuuteen suuntautuneiden julkisivuratkaisujen kysyntä onkin kasvussa.

Kivipintojen kansainvälinen markkinajohtaja Cosentino vastaa tähän kysyntään erittäin tiiviillä ja hiilineutraaleilla Dekton-pinnoilla, jotka kasvattavat suosiotaan pohjoismaisissa remontointi­projekteissa.

Katso esimerkkejä Dekton-julkisivuista: https://www.cosentino.com/fi-fi/julkisivut/#project-gallery

Dekton vaihtoehtona perinteisille julkisivumateriaaleille

Dekton koostuu luonnollisten mineraalien hienostuneesta seoksesta. Dektonia valmistetaan kehittyneellä tekniikalla, jonka tehokas puristusprosessi muuttaa materiaalin rakennetta. Patentoitu tuotantoprosessi antaa materiaalille ainutlaatuiset ominaisuudet, jotka tekevät Dektonista innovatiivisen vaihtoehdon perinteisille julkisivulaatoille ja luonnonkivijulkisivuille.

Dektonia on saatavilla 0,4–3 cm paksuisina laattoina, joiden enimmäiskoko on 150 x 330 cm. Dekton soveltuu kaikkiin tunnettuihin julkisivujärjestelmiin. Erinomaisen rakenteellisen vakauden ja energiatehokkuuden lisäksi Dekton on myös UV-säteilyn kestävä, iskun- ja naarmuuntumisenkestävä, tulenkestävä sekä korkeita lämpötiloja kestävä. Ensiluokkaisten ominaisuuksiensa ansiosta materiaali on erittäin helppohoitoinen ja helppo puhdistaa. Dekton hylkii myös graffiteja, jotka voidaan poistaa sen pinnalta helposti. Tämä minimoi hoito- ja puhdistuskustannukset ja siten myös julkisivun pitkän aikavälin kokonaiskustannukset.

Lisätietoa Dektonin ominaisuuksista: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/

Katso esimerkkejä Dekton-julkisivuista:
https://www.cosentino.com/fi-fi/julkisivut/
https://www.rakennusfakta.fi/cosentino-finland-oy/julkisivut-7/tuote.html

Kestävää kehitystä projektien optimoinnin avulla

Dektonille on myönnetty useita tunnetuimpia sertifikaatteja. Sille myönnettiin myös tuotteen koko elinkaaren kattava hiilineutraali sertifiointi vuonna 2020. Kustannusten ja ympäristövaikutusten minimoinnin lisäksi kestävään kehitykseen keskittyvä Cosentino tarjoaa myös kansainvälistä asiantuntevaa neuvontaa projektien suunnitteluvaiheessa. Neuvonta perustuu projektin yksityiskohtaiseen tarkasteluun, jonka tavoitteena on optimoida mm. käytettävät laattakoot, paksuudet ja julkisivujärjestelmät. Tyypillisesti tämä johtaa jätteiden merkittävään vähentämiseen.

Katso Dektonin ympäristötuoteseloste: https://www.rakennusfakta.fi/cosentino-finland-oy/keittiot-2/tuote.html

Määräkokoon leikatut laattakoot ja materiaalin leikkaaminen työmaalla takaavat helpon asennuksen

Julkisivuremonttiprojekteissa Cosentinon asiantuntijat kunnioittavat projektin arkkitehtonisia linjoja ja alkuperäistä luonnetta tavoitteenaan optimoida käytetty aika, jätteen määrä ja materiaalin kulutus.

Eräs viime vuosien aikana toteutetuista projekteista on Tanskan Silkeborgissa sijaitsevan Busted-muotiliikkeen julkisivuremontti. MME Byg -toimiston arkkitehti Morten Thomsen suunnitteli uudistetun julkisivun, joka päivitti myymälän kuluneen ja tumman ulkoasun nykyaikaiseksi ja kutsuvaksi. Julkisivulaatat on liimattu kiinnitysten peittämiseksi ja tuloksena on helposti asennettava ja upean kaunis julkisivu.

 ”Laaja valikoima erilaisia värejä ja pintoja antoi meille mahdollisuuden leikitellä Busted-muotiliikkeen uuden julkisivun ilmeellä. Erilaisten laattakokojen ja paksuusvaihtoehtojen tarjoamasta monipuolisuudesta ja joustavuudesta oli myös hyötyä”, kertoo arkkitehti Morten Thomsen, joka tilasi määräkokoon leikattuja Dekton-laattoja suoraan tehtaalta ja leikkasi näitä työmaalla.

Lue lisätietoja projektista englanniksi:

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje