Silestonen® uusi hiilineutraali värikokoelma Sunlit Days on saapunut!

Päivämäärä: 13.8.2021

Sunlit Days -kokoelma sisältää viisi upeiden värien, Välimeren ja luonnon innoittamaa värivaihtoehtoa.

Silestone® Sunlit Days - Cala blue

Maailman johtava arkkitehtuuri- ja muotoilualan hybridimineraalipintojen tuotemerkki Silestone® by Cosentino esittelee Sunlit Daysin, kvartsipintamarkkinoiden ensimmäisen hiilineutraalin värikokoelman. Tämä saavutus osoittaa tuotemerkin sitoutumisen kestävään kehitykseen ja korostaa Cosentino Groupin jo vuosia toteuttamaa erinomaista ympäristöasioiden hallintaa. Alan uuden merkkipaalun saavuttamiseksi Cosentino sitoutuu kompensoimaan Silestone® Sunlit Days -malliston koko elinkaaren hiilidioksidipäästöt. Päästöjen kompensointi suoritetaan erilaisilla asianmukaisesti sertifioiduilla ja vapaiden hiilimarkkinoiden puitteissa toteutetuilla vapaaehtoisilla hankkeilla. Lisäksi yritys aloittaa myös merenpohjan suojelua edistävän kumppanuusohjelman.

Faro White, Cincel Grey, Arcilla Red, Cala Blue ja Posidonia Green ovat enemmän kuin vain kokoelman värien nimiä. Ne ovat tarinoita, kokemuksia ja sanontoja. Ne ovat kunnianosoitus oikeille ihmisille, jotka ovat löytäneet syvimmän olemuksensa Välimeren alueelta.

Silestone® Sunlit Days - Arcilla Red

 

Faro White, Välimeren valkoinen

Faro White edustaa Välimeren alueen rakennusten auringon paahtamien seinien valkoisia sävyjä ja kuvastaa puhtautta, yksinkertaisuutta sekä seesteisyyttä. Tällä merialuksia varoittavien majakoiden innoittamalla värillä on silkkisen sileä pinta. Faro White on elämää rakastavien ihmisten ylistys.

Viimeinen majakanvartija Mario, josta Faro White sai innoituksensa.

Hän on viimeinen majakanvartija, jonka ammatti on vaarassa tulla teknologian syrjäyttämäksi. Kun Mario on poissa, hänen tarinansa jäävät elämään

Cincel Grey, lämpimän ja viileän välinen tasapaino

Cincel Grey on hienorakeinen ja silkkinen harmaa värisävy, joka on parhaimmillaan valon peittämänä. Se on tasapainoisesti lämpimän ja viileän välissä oleva neutraali ja monipuolinen värisävy. Sillä on kiehtovan pehmeä pintarakenne.

Cincel Greyn innoittanut soitinrakentaja David Valo paistaa sisään työpajan ikkunasta.

David työskentelee pajassa hymy kasvoillaan. Seinät ovat täynnä ainutkertaisten kitaroiden luonnoksia sekä piirustuksia ja ilman täyttää erilaisten puiden tuoksu. David on Almerían Níjarissa toimiva ranskalainen soitinrakentaja, joka saapui Espanjaan ammattinsa takia ja jäi sille tielleen auringon, paikallisen elämäntavan, musiikin ja alueen viehätysvoiman vuoksi.

Arcilla Red, maanläheinen ja tuoreen sateen tuoksuinen punainen värisävy, joka syöksee tulta.

Välimeren alueen tulivuoret syöksevät tulta ja sen maastoissa virtaa verenpunaista hiekkaa. Arcilla Red kuvastaa juuri tätä näkymää. Se on maanläheinen punainen värisävy, joka maistuu viiniltä, tuoksuu sateen jälkeiseltä luonnolta ja saa sinut rakastumaan. Arcilla Red on persoonallinen, värikäs, voimakas ja intohimoinen. Värin pehmeä pintarakenne sulautuu harmonisesti sen kauneuteen.

Viininviljelijät Rober ja María del Mar, joista Arcilla Red on saanut innoituksensa.

Sierra Nevadan ja Sierra de Gádorin välissä sijaitsevan Fondónin kunnan hiljaisessa maisemassa piilee Rober ja María del Marin rauhan tyyssija, heidän viinitarhansa. He muuttivat tähän pieneen viinitarhaan kymmenen vuotta sitten, tunsivat heti paikan omakseen ja halusivat asettua aloilleen.

Cala Blue, eloisa ja syvä sininen

Välimeren alueeseen liittyy vahvasti meri sekä sen tuulet, äärettömyys ja loputon horisontti. Cala Blue on syvä ja hienostunut sininen värisävy, joka sointuu kauniisti sitä ympäröiviin elementteihin. Sen pintarakenne tuo mieleen meren aaltojen hyväilyn.

Cala Bluen ja Posidonia Greenin innoittaneet meren nuorallakävelijät Fernando ja Marina.

Välimeren alueen ainutlaatuinen elämäntapa on omalaatuinen ja voimakas. Meri on tämän elämäntyylin heijastus. Se on luonnon monimuotoisuuden ylistys, jossa erilaiset lajit elävät herkässä tasapainossa. Välimeressä elää yli 12 000 kotoperäistä eliölajia, joista monet ovat vaarassa tulla uhanalaisiksi muovijätteen vuoksi. Fernando ja Marina ovat osa NGO Equilibrio Marino -suojeluhanketta. Heidän ryhmänsä kerää muovijätteitä, verkkoja ja muita jätteitä merenpohjista, rannoilta ja rannikoilta. Cosentino on sitoutunut tukemaan tätä hanketta ja tulee toteuttamaan Equilibrio Marinon kanssa Posidonia-niittyjen toipumista edistäviä toimia. Näitä niittyjä tarvitaan hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi sekä merieliöstön tilan parantamiseksi.

Posidonia Green, luonnollinen ja ajaton vihreä värisävy

Tämä upea vihreä sävy muistuttaa Välimeren aarteeksikin kutsutun Posidonia oceanica -meriheinälajin niittyjen kauneutta. Energisyys, ilo ja luonto yhdistyvät tässä yllättävässä ja lumoavassa värissä. Pehmeä ja hienovarainen pintarakenne täydentää värin harmonista ja valloittavaa sävyä.

Silestone® Sunlit Days ja HybriQ+

Sunlit Days -kokoelma on luotu Silestonen® ainutlaatuisella ja uraauurtavalla HybriQ®-teknologialla. Tämä uusi tuotantoprosessi heijastaa Cosentinon sitoutumista ympäristöön, kiertotalouteen sekä kestävään kehitykseen. HybriQ+-menetelmällä tuotettujen Silestone®-materiaalien tuotantoprosessi käyttää ainoastaan uusiutuvaa sähköenergiaa, vähintään 20-prosenttisesti kierrätettyjä raaka-aineita ja 99 prosenttia siinä käytetystä vedestä on kierrätettyä.

Lisäksi HybriQ+-teknologia erottuu edukseen Silestonen® uuden hybridikoostumuksen ansiosta. Uuden valmistusmenetelmän ansiosta Silestonen® koostumuksessa on mahdollista vähentää kiteisen piidioksidin käyttöä merkittävästi. Materiaalin hybridikoostumus sisältää mineraaleja sekä kierrätettyjä raaka-aineita. Uusi materiaali säilyttää kaikki Silestonen® ensiluokkaiset mekaaniset ja tekniset ominaisuudet sekä ajattoman kauneuden.

Lue myös: Silestonen® uusi hiilineutraali värikokoelma Sunlit Days on saapunut!

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän