Sisustustoimittaja Jonna Kivilahti uudisti keittiönsä Dekton Bergen-tasoilla

Päivämäärä: 17.5.2022

Dekton® Bergen 20mm. Kuva: Jonna Kivilahti

Nelisen vuotta sitten remontoitu rivitalokeittiö kaipasi uudistusta. Jonna Kivilahden erityisenä toiveena oli laadukas ja käytössä huoleton kivitaso. Hän pääsi muutama vuosi sitten käymään pressimatkalla Espanjassa Cosentinon tehtaalla tutustumassa erilaisiin kivitasoihin ja niiden valmistamiseen. Siitä asti hänen haaveissaan oli Cosentinon Dekton-taso.

“Samalla kun vanha taso irroitettiin, oli helppoa uusia myös allas ja hana. Neljä vuotta käytössä ollut Grohe Blue Home-monitoimihana on osoittautunut hyväksi valinnaksi ja päivitimme sen kuparinsävyiseen Grohe Blue Home-hanaan.”

 Dekton® Bergen 20mm. Kuva: Jonna Kivilahti

Erityistä ihastusta aiheutti Dekton Bergen-sävy, joka on tunnelmaltaan marmorinen, mutta sävyltään perinteistä Carraraa pehmeämpi, hieman ruskeaan taittava. Hän ajatteli sävyn tuovan lämpöä. Väri tekisi hyvää mattamustan keittiön viileydelle ja vanhan tammiparketin sävymaailmalle. Valittu sävy onkin täydellinen.

”Grohen valikoimasta löysin myös upean kuparisen tiskialtaan, joka asennettiin Dekton-tason alle. Olen kokonaisuuteen valtavan tyytyväinen,” Jonna iloitsee.

 Dekton® Bergen 20mm. Kuva: Jonna Kivilahti

Yhteistyökumppanina tässä muutoksessa oli kotimainen Blau Interior, jonka tapaan toimia Jonna on aina ollut tosi tyytyväinen. Hommat sujuivat aikataulussa tälläkin kertaa. Taso mitattiin, valmistettiin ja asennettiin perheen kesäloman aikana, kun he itse asuivat saaressa.

Dekton® Bergen 20mm. Kuva: Jonna Kivilahti 

“Keittiö viimeisteltiin uusin vetimin. Mattamustat vetimet valittiin Blaun valikoimasta. Myös integroitujen jääkaapin ja pakastimen vetimet uusittiin, sillä nuppivetimet olivat käytössä osoittautuneet haastaviksi painavien ovien avaamiseen. Niihin valittiin mustat isommat kahvamaiset vetimet, nekin Blaun valikoimasta.”  Valkoiset Savon tyylikkäät pistorasiat upotettiin tasoon.

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän