Travertiini- ja Vicenza-design rakentamiseen kaikille sisä- ja ulkopinnoille mahdollisimman vähillä saumoilla.

Päivämäärä: 15.3.2023

Italialaisen arkkitehtuurin innoittama ja tulevaisuuteen katsova uusi kokoelma yhdistää klassiset kivet Dektonin® korkeaan suorituskykyyn ja upeaan nykyaikaiseen kauneuteen.

Pietra Kode sisältää uudelleentulkintoja kolmesta ajattoman kauniista italialaisesta kivestä: Vicenza, Travertine ja Ceppo di Gré. Cosentino on purkanut näiden antiikkisten luonnonkivien koodit, parantanut niiden ominaisuuksia vastaamaan nykyaikaisen arkkitehtuurin ja muotoilun tarpeita ja uudistanut ne kolmeksi Dekton®-sarjaksi. Nykyaikaista tyylikkyyttä huokuvien värien täyteläiset sävyt ja pintarakenteet luovat monipuolisen aistikokemuksen. Hiilineutraalin Dekton®-pinnan ansiosta kokoelman värit tarjoavat lähes rajattomasti käyttömahdollisuuksia niin sisä- kuin ulkotiloissa. 

Pietra Kode on kolmas Cosentinon ja arkkitehtisuunnittelija Daniel Germanin välisenä yhteistyönä kehitetty kokoelma. Germanin aiemmin suunnittelemilla Industrial- ja Chromica-kokoelmilla oli pääosin teollinen ilme, kun taas Pietra Koden sisältämät seitsemän väriä saavat vaikutteensa Vicenza-kivestä, travertiinista sekä Milanon ikonisesta Ceppo di Gré -kivestä, joita on käytetty italialaisessa arkkitehtuurissa vuosisatojen ajan.

“Käytin paljon aikaa näiden kivien ja italialaisen arkkitehtuurin tutkimiseen sekä kivien uudistamiseen nykyaikaisen muotoilun ja Dektonin tarjoamien erinomaisten ominaisuuksien avulla”, kertoo Daniel Germani. “Pietra Kode on kokoelma, joka luo ylellisyyden tunnetta pienten ja hienovaraisten yksityiskohtien avulla. Se on suunniteltu tulevaisuutta ajatellen sekä tuomaan tiloihin tunnetta, joka ei koskaan mene pois muodista.”
 

1)  VICENZA KODE -SARJA: Neljä lämpimän sävyistä ja monipuolista väriä, jotka ovat uudelleentulkintoja klassisesta Vicenza-kivestä. Sarja sisältää neutraaleja ja maanläheisiä värisävyjä sekä arvokkaita kuviointeja, jotka sopivat täydellisesti yhteen kerman, puun sekä harmaanruskean värien kanssa. VK01 Nebbia on Grigio Alpi -kalkkikiven innoittama väri, jonka hienorakeisella kermanvalkoisella taustalla on lämpimän harmaanruskean sävyisiä pisteitä. VK02 Avorio on vaalean beigen sävyinen erittäin luonnollinen väri. Se on saanut innoituksensa italialaisesta Avorio-kivestä, jossa esiintyy usein pieniä fossiileja. VK03 Grigio tarjoaa kauniin harmaan värimaailman lämpimän sävyisillä vivahteilla. VK03 Grigio on saanut innoituksensa Grigio Alpi -kalkkikivestä. VK04 Grafite muistuttaa tummaa, hienorakeista kalkkikiveä. Sen mustat ja harmaat värisävyt yhdistyvät vaaleisiin ja punertaviin pilvimäisiin laikkuihin.

 

2)  TRAVERTINE KODE -SARJA uudistaa Rooman rakentamisessa käytetyn kiven. Tuloksena on uudenlainen teknologinen visio materiaalista, joka sai klassisen taiteen loistamaan ja inspiroi renessanssiarkkitehtuuria. Nämä kaksi tyylikästä väriä ovat täynnä klassisen tyylin selkeydestä muistuttavia vivahteita. TK05 Sabbia on uudelleentulkinta italialaisesta travertiinista. Sen värikkäät suonet muodostavat satunnaisia kuviointeja harmaalle taustalle. Sopii täydellisesti maalaismaiseen tai luonnolliseen sisustukseen.TK06 Marmorio ottaa mallia roomalaisesta Travertino Navona -kivestä. Sen raidallinen, huokoinen rakenne luo tiloihin tyylikkyyttä, kirkkautta ja keveyden tunnetta.

   

3) 
CEPPO KODE -SARJA on uudelleentulkinta Ceppo di Gré -kivestä. Tämä kaunis kivi on suosittu Milanon arkkitehtuurin historiassa ja sitä voidaan käyttää luomaan inspiroivia tiloja, jotka yhdistävät meidät luontoon. Vicenza Kode -sarjan tavoin myös Ceppo Kode -sarja sisältää kuviointeja, jotka jatkuvat kappaleen reunoille. CK07 Ceppo on italialaisen Ceppo di Gré -kiven innoittama väri, jossa on erottuva siniharmaan sävyinen monimuotoinen rakenne. Värin omalaatuinen pikkukivikuvio sopii ihanteellisesti niin sisä- kuin ulkotiloihin

 Linkki Dekton® Pietra Kode -kokoelman kuviin

Lisää tuotteesta Seinäpäällysteet

Seinäpäällysteet

Seinät ovat suuri osa kodin ilmettä ja seinäpäällysteiden valinnalla voikin luoda tiloihin juuri haluamaansa tunnelmaa.

Seinäpäällysteet

Seinäpäällysteet

Tutustu valikoimaan

Lue lisää

Our Inspiring Journey to Sustainability -esite
Cosentino BIM -Objektit
Dekton by Cosentino

Dekton by Cosentino

Lataa Dekton by Cosentino EPD ympäristötuoteseloste

Lue lisää

Silestone by Cosentino

Silestone by Cosentino

Lataa Silestone by Cosentino EPD ympäristötuoteseloste

Lue lisää

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän