Sisustussuunnittelija Sanna Piitulainen valitsi Dekton Remin uuteen keittiöönsä.

Päivämäärä: 16.8.2022

 Keittiön tasot -Dekton® Rem 20mm. Kuva @talostakoti

Sanna Piitulainen perheineen rakennutti jo kolmannen talonsa. Tällä kertaa uusi koti nousi Porvooseen ja koti suunniteltiinkin täysin uuden mieleisen ja toimivan keittiön ympärille. Ammattilaisena Sanna Piitulainen otti pohjapiirroksen työn alle jo varhaisessa vaiheessa. Hän halusi keittiön ja kodinhoitotilan vierekkäin ja keittiön myös lähelle eteistä, että kauppakassit saa laskettua käsistään heti sisään tullessa suoraan keittiöön. 

“Sain toteutettua myös muutaman muun toiveen tähän keittiöön”, Sanna kertoo. Allas on kiinnitetty altapäin. Tätä kaipasin monesti vanhan talon keittiössä, jossa allas oli kiinnitetty päältä. Tasoa pitää pyyhkiä jatkuvasti altaan ympäriltä ja sileä reuna on mukavan helppo sipaista puhtaaksi ja kuivaksi. Lapetekin mattamusta allas lähetettiin edeltä kiviveistämölle Ylämaan Graniitille ja asennusvaiheessa allas oli siis jo kiinnitettynä tasoon. Liitos on todella siisti ja viimeistelty”, Sanna kiittelee.

Keittiön tasot -Dekton® Rem 20mm. Kuva @talostakoti

Tähän kotiin hänen toivelistallaan oli myös iso yhtenäinen tasopinta niemekkeeseen, jossa ei olisi mitään toimintoja. Näin taso toimii hienosti juhlissa kattaukseen. Niemekkeen tasolla tehdään käytännössä kaikki keittiössä tehtävät askareet ruuan laitosta leivontaan ja askarteluihin. Seinälle nostettu tasomateriaali nappaa suurimman osan kaikista roiskeista myös altaan luona.

Kaapissa on erillinen tila, ns. aamiaissyvennys kahvinkeittimelle. Dekton nostettiin tämän tilan taustaseinälle. Aamiaissyvennyksen taustalevy tehtiin kolmesta osasta, jolloin hyllyjen kiinnitykselle ei tarvinut tehdä erikseen reikiä kovaan tasomateraaliin. Sahaus oli tehty isommasta palasta niin, että kuvio jatkuu kuitenkin yhtenäisenä. Koska taustalevy oli ohuempaa, 12mm paksua levyä, oli sen taakse lisätty tukipuut, jottei rungon ja seinän välinen kolo jää näkyviin.”

 Keittiön tasot -Dekton® Rem 20mm. Kuva @talostakoti

Vasta tämän kodin keittiöön Sanna sai kauan haluamansa kivitason. Kivi houkutteli huolettomuutensa vuoksi ja valinta on osoittautunut todellakin oikeaksi. Mattapintaisena tasot tuntuvat niin ihanalta, että ohi mennessä tulee usein sipaistua pöydän pintaa. Dekton Rem tuli valituksi uudeksi tasoksi pehmeän värinsä ja upeiden ominaisuuksiensa vuoksi. Rem sopii hyvin Sannan jo aiemmin valitsemiin pintoihin ja sävyihin kuten Noblessan keittiön ovien hiekkaiseen sävyyn, kupariseen Lapetekin hanaan ja lattian Timberwisen lehtikuusiparkettiin. Valkoisen, hiekan, mustan, kuparin ja puun yhdistelmä on onnistunut ja rauhallinen.

“Dekton-tasot on osoittautuneet todella huolettomiksi. Alkuun vähän arastelin niitä ja varoin laittamasta mitään kuumaa ilman alustaa pöydälle. Sittemmin olen huomannut, että tasoilla voi todellakin leikata vaikka kukkakimpun varret lyhyemmäksi tai laskea kattilan käsistään suoraan pöydälle. Tasojen mattainen pinta on ihanan samettinen käden alla. Puhdistukseen on löytynyt sopivat kikat ja mattapintojen pahin vastustaja eli rasvaiset sormenjäljetkin talttuu nykyään puhdistukiven ja sienen avulla. Tätä käsittelyä en tosin tee kuin harvoin, arjessa pyyhkimiseen riittää pelkkä vesi. Jos keittiötään voi rakastaa, niin tätä keittiötä todella rakastan.”

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi