Pohjoismainen luksusrakennus erikoisvalmisteisella hiilineutraalilla Dekton-julkisivulla

Päivämäärä: 3.2.2023

Uusi Entré Kallebäck -toimistorakennus nousee Göteborgin uuden Kallebäcks Terrasser -alueen ja vilkkaan E6-valtatien väliin vähentämään alueen melua ja päästöjä. Valtava Entré Kallebäck edustaa kestävää, tulevaisuuteen katsovaa arkkitehtuuria ja materiaalinvalintaa. Ainutlaatuinen ja äärimmäisen tiivis Dekton-julkisivu sulauttaa rakennuksen alueen luontoon.

Katso video projektista:

TOIMIJOIDEN VÄLINEN VUOROVAIKUTUS

Hankkeen toteuttajina toimivat kiinteistöyhtiö Wallenstam, arkkitehtitoimisto Liljewall sekä rakennusliike BRA Bygg AB yhteistyössä Cosentinon ja Kungälvs Naturstenin asiantuntijoiden kanssa. Toiminnallisen, helppokäyttöisen ja ympäristövaatimukset täyttävän rakennuksen julkisivun itäiset ja läntiset osat eroavat toisistaan niissä käytetyn muotoilun ja materiaalien osalta.

Tietoa Cosentinosta: https://www.rakennusfakta.fi/cosentino-finland-oy/yritys.html

Sisä- ja ulkotilojen käyttökohteisiin soveltuva äärimmäisen tiivis ja hiilineutraali Dekton on kova ja kestävä materiaali, joka mukautuu kaikkiin tarpeisiin:

Dekton tarjoaa merkittäviä etuja vilkkailla alueilla. Materiaalin suuri laattakoko ja useat paksuusvaihtoehdot tarjoavat runsaasti joustavuutta. Kun julkisivuasiantuntijat otetaan mukaan prosessiin jo rakennusprojektin alkuvaiheessa, meillä on useita mahdollisuuksia optimoida muotoiluun, asennukseen ja kustannuksiin liittyviä tekijöitä,
kertoo Cosentinon julkisivuasiantuntija Robin Nestenborg.

Tietoa Dekton-laatoista ja niiden paksuusvaihtoehdoista: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/

VAKIOVÄRIT JA ERIKOISVALMISTEISET VÄRIT

Dekton valitaan julkisivumateriaaliksi usein siitä syystä, että se on tulevaisuuteen katsova ja kestävä vaihtoehto perinteisille julkisivulaatoille ja luonnonkivijulkisivuille. Dekton soveltuu tunnettuihin julkisivujärjestelmiin ja täyttää kestäviä toimisto- ja asuinkiinteistöjä koskevat vaatimukset. Dektonia on saatavilla laajassa valikoimassa vakiovärejä, joita on käytetty myös osassa Entré Kallebäckin julkisivua.

Tietoa Dekton-julkisivuista: https://pro.cosentino.com/fi/julkisivuasentajat/

Liljewallin arkkitehdit halusivat työskennellä Bohuslänin maakunnan paikallisille graniiteille ominaisten värien kanssa. Tiiviissä yhteistyössä Cosentinon kanssa he kehittivät kolme erikoisvalmisteista kiillotettua marmorikuvioista väriä, joiden avulla luotiin ainutlaatuisen omaperäinen julkisivu. Nyt nämä värit löytyvät Cosentinon Dekton ID -kokoelmasta nimillä Dekton ID Wallenstam Black, Green ja Red.

Tietoa Dekton ID:stä: https://pro.cosentino.com/fi/dekton-id

ERIKOISRATKAISUT JA OSAAMINEN

 

”Huipputeknisissä projekteissa meillä on loputtomasti mahdollisuuksia luoda erikoisratkaisuja ja samalla varmistaa niiden korkea UV-säteilyn kestävyys, ensiluokkainen iskun- ja naarmuuntumisenkestävyys sekä erinomainen kyky hylkiä tahroja ja graffiteja. Tämän ansiosta voimme pidentää rakennuksen käyttöikää, minimoida ylläpitokustannukset ja maksimoida investoinnin hyödyt. Kestävyys ja hiilineutraalius on otettu huomioon projektin kaikilla osa-alueilla”, kertoo Entré Kallebäckin rakennusprosessia tiiviisti seurannut Nestenborg.
”Tuomalla projektiin kansainvälistä osaamista ja kokemusta olemme luoneet ainutlaatuisia ympäristöystävällisen rakentamisen ratkaisuja, joissa yhdistyvät kestävyys, optimointi sekä taloudellisuus”,
Nestenborg jatkaa.

Lisää Dektonin hiilineutraaliudesta: https://www.rakennusfakta.fi/cosentino-tuo-markkinoille-uuden-dekton-kraftizen-kokoelman-joka-on-taydellinen-309243/uutiset.html

Etelä-Ruotsissa sijaitseva Entré Kallebäck valmistui vuonna 2022. Rakennuksen julkisivussa on käytetty yhteensä 8 000 m² ja sisätilojen lattioissa sekä seinäpäällysteissä 4 000 m² erikois- ja vakiovärisiä Dekton-laattoja.

Katso inspiroivat kuvat videolta:

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän