Cosentino esittelee uuden sukupolven Silestone®XM-mineraalipinnan

Päivämäärä: 12.6.2024

Cosentinon kehittämällä ainut­laatuisella HybriQ+-teknologialla valmistettu Silestone®XM erottuu edukseen tuote­merkin hybridi­mineraali­pintojen valikoimassa. Teknologian avulla voidaan valmistaa pintoja, joiden koostumus sisältää enintään 10 prosenttia kiteistä piidioksidia.

Uuden Silestone®XM-mineraali­pinnan myötä Cosentino ottaa uuden askeleen HybriQ+®-teknologiansa kehityksessä. Hybridi­mineraali­pintojen uusi kehitysaskel Silestone®XM on Silestone®-mallisto, jonka koostumus sisältää enintään 10 prosenttia kiteistä piidioksidia.

Innovatiivisen HybriQ+®-teknologian kehitys­työ alkoi seitsemän vuotta sitten ja se otettiin käyttöön vuonna 2020. Uuden valmistus­menetelmän ansiosta Cosentino onnistui parantamaan Silestone®-tuotteiden turvallisuutta ja kestävyyttä entisestään.

Lue lisää: Cosentino tuo markkinoille SilestoneXM-mineraalipinnan

Kestävä tuotantoprosessi

Tämän uraauurtavan innovaation ansiosta Silestone®-pintoja alettiin valmistaa kestävällä tuotanto­prosessilla, joka käyttää ainoastaan uusiutuvaa sähkö­energiaa ja jonka käyttämästä vedestä 99 prosenttia on kierrätettyä. Cosentino on myös uudistanut Silestone®-pintojen koostumuksen. Uusi koostumus sisältää huomattavasti entistä vähemmän kiteistä piidioksidia, enemmän ensi­luokkaisia mineraaleja sekä vähintään 20 prosenttia kierrätettyjä raaka-aineita, kuten Dektonia ja lasia. Samalla tuotteen fyysinen ja mekaaninen suoritus­kyky sekä muotoilu ja värisyvyys ovat säilyneet yhtä korkea­laatuisina kuin ennenkin. Teknologiaa kehitetään jatkuvasti ja viime vuonna Cosentino saavutti tärkeän virstan­pylvään, kun Silestone®-pintojen kokonais­tuotanto sisälsi vain enintään 40 prosenttia kiteistä piidioksidia. Samalla yhä suurempi osa tuotannosta oli pintoja, joiden koostumus sisälsi enintään 10 prosenttia kiteistä piidioksidia.

Lue lisää: Cosentino lanseeraa SilestoneXM-mineraalipinnan Milanossa

Tänä vuonna Cosentino saavuttaa uuden merkki­paalun tuomalla markkinoille Silestone®XM-malliston, joka sisältää kaikki Silestonen® vuonna 2024 lanseerattavat väri­kokoelmat sekä kaikki muut tuote­merkin jo olemassa olevat värit, joiden koostumus sisältää enintään 10 prosenttia kiteistä piidioksidia. Yrityksen tavoitteena on, että sen koko tuotanto sisältää vain alle 10 prosenttia kiteistä piidioksidia. Tämä saavutus on Cosentinon suurin panostus alan kehitykseen viime vuosina. Yrityksen tavoitteena on johdattaa kivi­ala kohti kestävyyttä, kierto­taloutta ja arvoketjun turvallisuutta.

Uudet kokoelmat

Uusi EARTHIC® by Silestone®XM -mallisto on kehitetty yhteis­työssä FormaFantasma-suunnittelu­studion kanssa. Tämä italialainen studio on saavuttanut kansain­välistä tunnustusta upeasta muotoilustaan sekä kestävistä tuotanto­prosesseistaan. Toinen uusi Silestone®XM-mallisto on Le Chic Bohème. Se on jatkoa vuonna 2023 lanseeratulle Le Chic -mallistolle, joka tarjoaa moderneja uudelleen­tulkintoja klassisista värisävyistä.

Lue lisää: Silestonen värit

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje