Tiedätkö luonnonkiven ja huipputeknisten materiaalien väliset erot?

Päivämäärä: 24.5.2023

Kumpi on tärkeämpää, muotoilu ja ulko­asu vai käytännöllisyys? Miksi valita, kun voit saada molemmat? Olipa kyse työ­tasoista, seinä­päällysteistä, lattioista tai julki­sivuista, kehittyneet ja tulevaisuuteen suuntautuvat materiaalit tarjoavat käytännöllisyyttä, helppo­hoitoisuutta, korkeaa UV-säteilyn kestävyyttä sekä myös elämän­läheistä skandinaavista tunnelmaa.

Huomaatko eron?

Graniitti, marmori, kalkkikivi ja muut kauniit luonnon­kivet ovat olleet suosittuja viime vuosina sekä rakennus­alalla että muotoilu- ja sisustus­suunnittelualoilla. Tämän seurauksena luonnon­kiviä on tuotu keittiöihin, kylpy­huoneisiin ja ulko­tiloihin. Käsittelemättömät luonnon­kivet ovat kauniita, mutta ne vaativat hoitoa ja yllä­pitoa ainut­laatuisen ulko­asunsa säilyttämiseksi ja niiden mahdollisia vaurioita on vaikea korjata.

Monet etsivätkin laadukasta ja realistista vaihto­ehtoa. Tämän kysynnän pohjalta kehitettiin huippu­tekninen Dekton-pinta, jonka uusimmat värit ovat upean toden­mukaisia jäljitelmiä historiallisista ja ikonisista luonnon­kivistä, kuten Ceppo di Gré -kivestä, travertiinista ja kalkkikivestä. 

Katso värivalikoima: https://www.cosentino.com/colors/

Katso Dektonin uusin kokoelma Pietra Kode: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/pietrakode/

Dekton koostuu luonnollisten mineraalien hienostuneesta seoksesta, jota puristetaan äärimmäisessä paineessa ja kuumuudessa. Patentoitu tuotanto­prosessi antaa pinnalle ainut­laatuiset ominaisuudet. Materiaali on äärimmäisen kestävä sekä erittäin helppo­hoitoinen ja helppo puhdistaa. Dekton on myös UV-säteilyn kestävä, iskun- ja naarmuuntumisen­kestävä, tulen­kestävä sekä korkeita lämpötiloja kestävä. 

Lue lisätietoja Dektonin ominaisuuksista: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/

Huolehditko maapallon luonnonvaroista?

Maapallon resurssit ovat rajalliset ja siksi kaivos­teollisuutta säännellään tiukasti sen toiminnasta aiheutuvien ympäristö­vaikutusten vähentämiseksi. Miten huippu­tekniset pinnat vaikuttavat ympäristöön?

Dektonia valmistavan Cosentinon kokonais­valtainen ympäristö­strategia sisältää yrityksen sisäisiä ja ulkoisia toimia, kunnian­himoisia aurinkopuisto­projekteja sekä kierrätetyn veden ja raaka-aineiden uudelleen­käyttöä ja kierrätystä tuotanto­prosesseissa. Nämä toimet minimoivat yrityksen tuotteista ja niiden valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidi­päästöt ja ympäristövaikutukset.

Tavoitteellisen toiminnan tuloksena Dektonille myönnettiin tuotteen koko elin­kaaren kattava hiilineutraali sertifiointi vuonna 2020. Kestävälle ja ympäristö­ystävälliselle Dektonille on myönnetty myös useita muita tunnetuimpia ympäristösertifikaatteja. 

Lue lisätietoja Dektonin hiilineutraaliudesta: https://www.cosentino.com/fi-fi/julkisivut/#sustainability

Katso Dektonin ympäristötuoteseloste: https://www.byggematerialer.dk/epd-dekton-by-cosentino-1247378/fil-files/epd-dekton-en.pdf

Miten käytät tulevaisuuden materiaaleja projektissasi?

Jos etsit kestävää ja hiilineutraalia pintamateriaalia julkisivuihin, pinnoitteisiin, seinä­päällysteihin tai keittiön työtasoihin ja kalusteisiin, Dekton tarjoaa joustavan ratkaisun. Sitä on saatavana suurina, jopa 144 x 320 cm kokoisina laattoina ja 4–30 mm paksuuksilla. Dekton soveltuu erinomaisesti korkea­laatuisen arkki­tehtuurin tarpeisiin ja sen avulla voidaan luoda ainutlaatuisen upeita ja luovia tiloja. 

Cosentinon laaja ammattilaissivusto tarjoaa kansainvälistä inspiraatiota sekä mahdollisuuden tilata näytteitä ja tietoa ilman velvoitteita. Lue lisätietoja ammattilaissivustolta: https://pro.cosentino.com/fi/

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän