Tiedätkö luonnonkiven ja huipputeknisten materiaalien väliset erot?

Päivämäärä: 24.5.2023

Kumpi on tärkeämpää, muotoilu ja ulko­asu vai käytännöllisyys? Miksi valita, kun voit saada molemmat? Olipa kyse työ­tasoista, seinä­päällysteistä, lattioista tai julki­sivuista, kehittyneet ja tulevaisuuteen suuntautuvat materiaalit tarjoavat käytännöllisyyttä, helppo­hoitoisuutta, korkeaa UV-säteilyn kestävyyttä sekä myös elämän­läheistä skandinaavista tunnelmaa.

Huomaatko eron?

Graniitti, marmori, kalkkikivi ja muut kauniit luonnon­kivet ovat olleet suosittuja viime vuosina sekä rakennus­alalla että muotoilu- ja sisustus­suunnittelualoilla. Tämän seurauksena luonnon­kiviä on tuotu keittiöihin, kylpy­huoneisiin ja ulko­tiloihin. Käsittelemättömät luonnon­kivet ovat kauniita, mutta ne vaativat hoitoa ja yllä­pitoa ainut­laatuisen ulko­asunsa säilyttämiseksi ja niiden mahdollisia vaurioita on vaikea korjata.

Monet etsivätkin laadukasta ja realistista vaihto­ehtoa. Tämän kysynnän pohjalta kehitettiin huippu­tekninen Dekton-pinta, jonka uusimmat värit ovat upean toden­mukaisia jäljitelmiä historiallisista ja ikonisista luonnon­kivistä, kuten Ceppo di Gré -kivestä, travertiinista ja kalkkikivestä. 

Katso värivalikoima: https://www.cosentino.com/colors/

Katso Dektonin uusin kokoelma Pietra Kode: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/pietrakode/

Dekton koostuu luonnollisten mineraalien hienostuneesta seoksesta, jota puristetaan äärimmäisessä paineessa ja kuumuudessa. Patentoitu tuotanto­prosessi antaa pinnalle ainut­laatuiset ominaisuudet. Materiaali on äärimmäisen kestävä sekä erittäin helppo­hoitoinen ja helppo puhdistaa. Dekton on myös UV-säteilyn kestävä, iskun- ja naarmuuntumisen­kestävä, tulen­kestävä sekä korkeita lämpötiloja kestävä. 

Lue lisätietoja Dektonin ominaisuuksista: https://www.cosentino.com/fi-fi/dekton/

Huolehditko maapallon luonnonvaroista?

Maapallon resurssit ovat rajalliset ja siksi kaivos­teollisuutta säännellään tiukasti sen toiminnasta aiheutuvien ympäristö­vaikutusten vähentämiseksi. Miten huippu­tekniset pinnat vaikuttavat ympäristöön?

Dektonia valmistavan Cosentinon kokonais­valtainen ympäristö­strategia sisältää yrityksen sisäisiä ja ulkoisia toimia, kunnian­himoisia aurinkopuisto­projekteja sekä kierrätetyn veden ja raaka-aineiden uudelleen­käyttöä ja kierrätystä tuotanto­prosesseissa. Nämä toimet minimoivat yrityksen tuotteista ja niiden valmistuksesta aiheutuvat hiilidioksidi­päästöt ja ympäristövaikutukset.

Tavoitteellisen toiminnan tuloksena Dektonille myönnettiin tuotteen koko elin­kaaren kattava hiilineutraali sertifiointi vuonna 2020. Kestävälle ja ympäristö­ystävälliselle Dektonille on myönnetty myös useita muita tunnetuimpia ympäristösertifikaatteja. 

Lue lisätietoja Dektonin hiilineutraaliudesta: https://www.cosentino.com/fi-fi/julkisivut/#sustainability

Katso Dektonin ympäristötuoteseloste: https://www.byggematerialer.dk/epd-dekton-by-cosentino-1247378/fil-files/epd-dekton-en.pdf

Miten käytät tulevaisuuden materiaaleja projektissasi?

Jos etsit kestävää ja hiilineutraalia pintamateriaalia julkisivuihin, pinnoitteisiin, seinä­päällysteihin tai keittiön työtasoihin ja kalusteisiin, Dekton tarjoaa joustavan ratkaisun. Sitä on saatavana suurina, jopa 144 x 320 cm kokoisina laattoina ja 4–30 mm paksuuksilla. Dekton soveltuu erinomaisesti korkea­laatuisen arkki­tehtuurin tarpeisiin ja sen avulla voidaan luoda ainutlaatuisen upeita ja luovia tiloja. 

Cosentinon laaja ammattilaissivusto tarjoaa kansainvälistä inspiraatiota sekä mahdollisuuden tilata näytteitä ja tietoa ilman velvoitteita. Lue lisätietoja ammattilaissivustolta: https://pro.cosentino.com/fi/

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje