Dekton on paljon muutakin kuin vain keittiötaso

Päivämäärä: 11.5.2021

DEKTONIN tyylikkäät ja ainutlaatuiset julkisivuratkaisut ovat herättäneet paljon huomiota ulkomailla. Nyt DEKTON on valtaamassa myös Suomen markkinoita. Materiaalin erinomaisen muotoilun, äärimmäisen kestävyyden ja täydellisten ratkaisujen ansiosta Cosentino Finland onkin hyvää vauhtia matkalla kohti huippua.

DEKTON on yksi espanjalaisen perheyrityksen Cosentinon useista tuotemerkeistä. Suomessa Cosentino yhdistetään usein edistyneisiin keittiömateriaaleihin, mutta DEKTON-tuotemerkillä on useiden vuosien kokemus myös julkisivumateriaalina. DEKTON on kehittynyt pintamateriaali, joka on äärimmäisen kestävyytensä vuoksi jo pitkään saanut tunnustusta ulkomailla. DEKTONIN ominaisuuksiin kuuluvat mm. ensiluokkainen värin pysyvyys ja UV-säteilyn kestävyys, joiden ansiosta julkisivut eivät haalistu ajan myötä. DEKTON on tunnettu sen ainutlaatuisesta kestävyydestä ja äärimmäisen alhaisen huokoisuutensa vuoksi se hylkii erinomaisesti myös kemikaali- ja graffititahroja. Materiaalin luja pinta kestää äärimmäisen hyvin myös naarmuja ja kulutusta.

DEKTONIN AINUTLAATUISET OMINAISUUDET

Kauniin estetiikan ja vaikuttavien teknisten ominaisuuksiensa ansiosta DEKTON valittiin Münchenissa sijaitsevan Kap West -projektin julkisivumateriaaliksi. Tämän upean rakennuksen rungon koko on yli 41 000 m², josta julkisivu kattaa 12 600 m². DEKTON luo esteettisen, toiminnallisen ja teknisen vaikutelman ja sen äärimmäisen tiivis pinta takaa rakennukselle puhtaan, tyylikkään ja erottuvan ilmeen, joka antaa Kap Westille sen tunnistettavan ulkoasun.

”Pitkäkestoisen ja kestävän julkisivun tärkeimmät vaatimukset ovat erinomainen lujuus ja kyky kestää sekä ankaria sääolosuhteita että kovaa mekaanista kulutusta”, kertoo hankkeen toteutuksesta vastaavan HPP Architekten GmbH:n pääarkkitehti Walter Schelle. ”DEKTON täyttää nämä vaatimukset täysin. DEKTONIN valmistuksessa käytetyn erittäin tehokkaan puristusprosessin ansiosta materiaalilla on samanaikaisesti erinomainen värin pysyvyys, pakkasenkestävyys ja alhainen nesteen imeytyvyys”, Schelle sanoo. ”Kaupunkikehityksen yhteydessä emme voi jättää huomiotta julkisivun puhdistuksen ja ylläpidon tuomia haasteita, kuten graffitinpoistoa. Naarmun- ja kulutuksenkestävyys ovat meille merkittäviä etuja. Samalla materiaalin UV-säteilyn kestävyys takaa sen yhtenäisen ja pitkäkestoisen ulkoasun ja kirkkaat värit. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä DEKTON tarjoaa CE-merkittynä materiaalina myös erinomaisen paloturvallisuuden.”

Materiaalin ensiluokkaiset mekaaniset ominaisuudet johtuvat sen valmistuksessa käytettävästä äärimmäisestä puristusprosessista. Tämän seurauksena saavutettu tiivistys tekee DEKTONISTA erittäin pienihuokoisen ja sen ansiosta myös helppohoitoisen ja pitkäkestoisen materiaalin. “DEKTON koostuu yli 20 eri mineraalista“, sanoo Patrick Beining, Cosentinon Head of Project Sales Manager. “Yksinkertaistettuna tämä äärimmäisen tiivis materiaali saavutetaan kohdistamalla laattaan 25 000 tonnia painetta ja sen jälkeen kuumentamalla sitä. Tuloksena saadaan erittäin luja materiaali, joka ei haalistu auringonvalossa ja kestää kulutusta graniittia paremmin. Sitä on saatavilla suurina, jopa 320 x 144 cm kokoisina ja ohuimmillaan jopa vain 4 mm paksuisina laattoina. Dekton-laatat ovatkin kevyempiä ja siksi helpompia asentaa kuin esimerkiksi paksummat luonnonkivilaatat.”

SUOMI ON KIINNOSTUNUT DEKTONISTA

Suomessa DEKTON on lanseerattu vuonna 2013 ja tuotemerkillä on suuret odotukset vuodelle 2020. “Mielenkiinto Suomessa kasvaa jatkuvasti ja vuoden 2020 aikana osallistumme myös useisiin jännittäviin rakennusprojekteihin. Projektit ovat vielä alkuvaiheissaan, mutta niiden arkkitehtoninen ilme poikkeaa tavanomaisen skandinaavisesta ja siksi ne erottuvat joukosta ja tulevat varmasti huomatuiksi“, sanoo Cosentinon Regional Director Pierre Wernlundh. DEKTONin roolista Suomessa ja Pohjoismaissa Pierre toteaa: “Toimittajana otamme vastuun asiakkaista, konsulteista ja arkkitehdeista ja tavoitteenamme onkin olla mukana koko prosessissa sen alusta loppuun saakka. Haluamme olla osallisena jo projektin suunnitteluvaiheessa, jotta voimme hyödyntää asiantuntemustamme ja tuoda projektiin ratkaisukeskeisyyttä. Myymme ratkaisuja ja näemme itsemme neuvonantajina myyjien sijaan. Katsomme työmme valmiiksi vasta kun DEKTON on asennettu, emmekä pelkästään silloin, kun olemme toimittaneet tuotteet.”

Dekton® by Cosentino

Dekton® by Cosentino on vallankumouksellinen, innovatiivinen ja erittäin kompakti pinta sisustuksen ja arkkitehtuurin tarpeisiin. Se on valmistettu ekslusiivisella hiukkasten sintrausmenetelmällä, joka on innovatiivinen tiivistysprosessi. Dekton® on valmistettu raaka-aineiden hienostuneesta seoksesta, jota käytetään lasin, seuraavan sukupolven posliinien ja kvartsipintojen valmistukseen.

Dekton®: lla on erinomaiset tekniset ominaisuudet: se kestää UV-säteilyä ja lämpöä, ei naarmuunnu, ei tahraannu eikä ime vettä.

Dekton®: sta voidaan luoda uudelleen kaikenlaisia värejä korkeatasoisesti. Dektonia valmistetaan isossa levykoossa (320 cm x 144 cm) ja viidessä paksuudessa (0,4 cm, 0,8 cm, 1.2 cm, 2 cm and 3 cm). Se on täydellinen materiaali sekä sisä- että ulkokäyttöön: julkisivuihin, päällysteisiin, verhoiluun, työtasoihin, altaisiin jne.

Osana sitoutumistamme kestävään kehitykseen ja kiertotalousmalliin, Dektonin eri värejä valmistetaan tuotannon ylijäämästä: käytetään uudelleen ja annetaan niille uusi elämä. Vuonna 2016 Cosentino teki Dekton®: lle ympäristötuotteita koskevan julistuksen (Environmental Product Declaration).

Dekton® on valittu moniin merkittäviin arkkitonisiin ja designprojekteihin ympäri maailmaa, kuten Rafa Nadal Academy by Movistariin Manacorissa, Valdebebas 127 -asuinrakennusprojektiin Madridissa, 4* and 5* Hipotels-hotelleihin  Palma de Mallorcalla, Gunni & Trentino-showroomiin Madridissa, TOPA Sukaldería-ravintolaan San Sebastiániassa Espanjassa, Archway Toweriin Lontoossa Englannissa, Le Méridien-hotelliin Yilanissa Taiwanissa, Cap Ferrat-rakennukseen Río de Janeirossa Braziliassa ja Thomas Kellerin The French Laundry-ravintolaan Californiassa USAssa.

Referenssihankkeet Cosentino Finland Oy

Scandic Grand Central Helsinki

Scandic Grand Central Helsinki

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Eliel Saarisen suunnittelema päärautatieaseman hallintorakennus vuodelta 19...

Noli Studios Myyrmäki

Noli Studios Myyrmäki

Uudisrakennus | Vantaa | Ei tiedossa

Pohjoismainen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö NREP Oy:n lanseerama Noli S...

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohjan Asuntomessut 2021: Idyll, kohdenumero 16

Lohja

Designtalo Idyll on Lohjan Asuntomessujen 2021 ainoa hiilineutraali kohde. ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän