free@home-kotiautomaatio kerrostaloasunnossa

Rovaniemellä sijaitseva kattohuoneisto remontoitiin täydellisesti uuteen uskoon. Kun remonttiin sisältyi myös sähköremontti, asunnon omistaja innostui lisäämään myös asuntonsa älykkyyttä.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

ABB

Kerrostaloasunnon remontissa ABB:n free@home-kotiautomaatio nosti asumismukavuuden, turvallisuuden ja energiatehokkuuden uudelle tasolle

Rovaniemellä sijaitseva kattohuoneisto remontoitiin täydellisesti uuteen uskoon. Kun remonttiin sisältyi myös sähköremontti, asunnon omistaja innostui lisäämään myös asuntonsa älykkyyttä. Kotiautomaatiojärjestelmäksi valikoitui ABB-free@home sen helppokäyttöisyyden ja skaalautuvuuden ansiosta.

Kun rovaniemeläisen sähköurakointiliikkeen Sähkö-Kela Oy:n Jarkko Ruokanen kuuli asiakkaaltaan, että tämä oli asuntoremontin yhteydessä kiinnostunut myös kotiautomaatiosta, hän ehdotti asiakkaalleen heti ABB-free@home -järjestelmää.

"Sama järjestelmä on minulla käytössä myös omassa kodissani. Se on kätevä asentaa myös saneerauskohteisiin ja helppo käyttää. Olen omassa käytössäni huomannut, että free@home on myös hyvin varma, eli sen kanssa ei juuri ongelmiin törmää," Jarkko Ruokanen perustelee valintaansa.

Sähkö-Kela Oy:n Jarkko Ruokanen
Sähkö-Kela Oy:n Jarkko Ruokanen ehdotti asiakkaalleen heti ABB-free@home -järjestelmää.

Järjestelmän ominaisuuksia on helppo laajentaa

Hän muistuttaa, että juuri free@home-järjestelmän avulla myös yksittäinen kerrostaloasunto on suhteellisen helppo remontoida nykyaikaisen älykkääksi.

Toki sähkösuunnittelijan merkitys on tällaisissa remonttikohteissa tärkeä. On tärkeää, että suunnittelija ymmärtää kotiautomaatiojärjestelmän vaatimukset ja suunnittelee sähköt niin, että järjestelmää on helppo laajentaa myös tulevaisuudessa.

Lisäksi free@home vastaa myös tulevaisuuden toiveisiin.

Uusia ominaisuuksia ja käyttökohteita tulee varmasti asukkaalle mieleen, kun huomaa, miten helppoa järjestelmän kanssa toimiminen on.

ABB-free@home -kotiautomaatioon pystytään liittämään esimerkiksi ääniohjaus, jos sellaista jatkossa halutaan. Rovaniemen kattoasuntokohteessa järjestelmää ohjataan nyt 10-tuuman näytöllä. Suurempi näyttö on suhteellisen uusi tulokas. Jarkko Ruokasen mielestä iso näyttö toimii erittäin hyvin.

"Suuremman näytön toiminta vaikuttaa todella hyvältä verrattuna esimerkiksi omassa käytössäni olevaan 4,3-tuumaiseen näyttöön. Suuremmalle näytölle mahtuu enemmän tilanteita, joten esimerkiksi ruudun swaippaaminen ei vie turhaa aikaa," hän kertoo.

Asumismukavuutta ja turvallisuutta

Upeasti remontoidussa kattohuoneistossa kotiautomaatiolla on haluttu lisätä erityisesti asumismukavuutta. free@home-järjestelmän avulla ohjataan esimerkiksi asunnon valoja. Valaistusalalla työskentelevä asukas onkin itse ohjelmoinut kotiinsa free@home-automaation avulla erilaisia tilanteita.

Sekä mukavuus- että turvallisuustekijä on myös se, että asunnon aamiaiskaapin pistorasioista kytkeytyy virta pois, kun kodista poistutaan. Näin esimerkiksi kahvinkeitin tai paahdin eivät jää vahingossa päälle.

Kotiautomaatio valvoo myös asunnon vesipisteitä. Automaatiossa mukana oleva kosteusvahti katkaisee vedentulon automaattisesti, jos se havaitsee vuodon.

Upeasti kalustettuun asuntoon on asennettu myös ABB:n mattamustat sähkökalusteet kuten pistorasiat ja katkaisijat. Ne viimeistelevät asunnon ilmeen ja korostavat tyylikästä sisustusta.

Tutustu kohteeseen tarkemmin ABB:n sivustolla


Liitetyt tuotteet

ABB-free@home - helpompaa kodin ohjausta

ABB-free@home tarjoaa mahdollisuuden luoda vapaasti toimintoja ja ohjauksia. Kotisi toimii juuri omien mieltym ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aitiopaikka

Aitiopaikka

Uudisrakennus | Turku | 26,00 milj €

Hohtavan valkoinen julkisivu lasitettuine parvekkeineen tekee vaikutuksen Tur...


Apila-asunnot

Apila-asunnot

Lahti

Apila-asuntojen kohteessa Ahtialan kaupunginosassa on yhteensä kolme hirsirak...


Arabiankatu 8 AsOy

Arabiankatu 8 AsOy

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...


As Oy Akaan Kinon Asema

As Oy Akaan Kinon Asema

Uudisrakennus | Toijala, Akaa | Ei tiedossa

Yhdeksänkerroksinen As Oy Akaan Kinon Asema on ykköskohde ominaisuuksiltaan...