Nokia Arenan ovipuhelinjärjestelmäksi valittiin Aiphone – miksi?

Päivämäärä: 15.11.2022

Arena-kokonaisuus käsittää areenahallin, hotellin, kasinon ja useita ravintoloita, joten kohteeseen tarvittiin poikkeuksellisen paljon ovikojeita sisältävä järjestelmä. Lisäksi järjestelmälle loi omat haasteensa kaksi erilaista päätoimijaa. Mm. hotellitoimijalle oli tärkeää, että puhelut voidaan hoitaa yksityisesti kuulokkeella.


Kohteeseen haluttiin IP-pohjainen järjestelmä, joka voitiin liittää suoraan yleiskaapelointijärjestelmään. Järjestelmältä vaadittiin myös muunneltavuutta. Käyttöliittymän oli oltava nykyaikainen ja laitteiden kosketusnäytöllisiä. Lisäksi ulkoyksiköissä kameroiden tuli olla integroitavia. Valinnassa painotettiin myös laitteiden kestävyyttä ja hyvää hinta–laatusuhdetta.

 ”Olemme maahantuoneet Aiphone-ovipuhelimia noin 40 vuotta ja on vaikea löytää toista järjestelmää, jossa hinta–laatusuhde olisi näin kohdallaan”, Hedengren Securityn Mikael Kurttila sanoo.

Miten Nokia-Arenalle päädyttiin valitsemaan Aiphone-järjestelmä?
Aiphone tarjosi parhaat lähtökohdat vaativan toteutuksen tekemiseen. Kokonaisuus räätälöitiin yhdistämällä IX-sarjan luurillisen vastauskojeen uusimpaan IXG-järjestelmään. Kokonaisuuteen kuului ovi- ja vastauskojeiden lisäksi Gateway-moduuli mobiilisovelluskäyttäjille ja releohjausyksikkö, jolla voidaan turvallisesti ohjata kulunvalvonnan kautta ovia ja hissejä.
IP-pohjainen järjestelmä oli helppo asentaa, kun se liitetään kaapelointiverkkoon PoE:n kautta, eikä erillistä sähkönsyöttöä tarvita. Myös suomenkieliset manuaalit nopeuttavat asentamista. Selkeä ja helppokäyttöinen työkalu auttaa sovelluksen muokkaamista  ominaisuuksiltaan tilaajan toiveiden mukaiseksi.

Järjestelmän hyödyt käyttäjälle

Järjestelmän käyttäjä pystyy mobiilisovelluksen ansiosta avaamaan ovia ilman, että hänen tarvitsee olla fyysisesti paikalla. Hyöty on erityisen merkittävä Nokia-Arenan kaltaisessa isossa rakennuksessa, joissa sisääntuloja on paljon ja etäisyydet ovat pitkiä. Käyttäjälle tuo lisäarvoa myös se, että järjestelmään ohjelmoidun soitonsiirron ansiosta puheluun vastaa varmasti aina joku. Kiinteistön omistajalle suurimmat hyödyt syntyvät järjestelmän kestävyydestä ja helposta päivitettävyydestä.

Hedengren Security -kumppanuuden lisäarvo työn tilaajalle?
Tilaajan kannalta on merkittävää, että järjestelmätoimittaja on iso ja vakaa toimija, jolta saa apua koko järjestelmän elinkaaren ajan.

Lue lisää ovi- ja pikapuhelin ratkaisuista tai ota yhteyttä

Niklas Kommonen
Ovipuhelimet, tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 473
Email [email protected]

Hedengren Security – Turvatekniikan edelläkävijä

Hedengren Security on turvatekniikan asiantuntija. Autamme arkkitehteja, suunnittelijoita, urakoitsijoita sekä rakennus- ja tukkuliikkeitä varmistamaan kiinteistöjen, omaisuuden ja ihmisten turvallisuuden. Meiltä saat alan johtavat ja energiatehokkaimmat paloturvallisuuden, turvavalaistuksen, rikosilmoittimien ja kameravalvonnan sekä kulunvalvonnan järjestelmät. Osaamisemme on apunasi koko matkan suunnittelusta asentamiseen, rahoitukseen ja ylläpitoon saakka. Omia brändejämme ovat muun muassa Prodex FIREscape, Neptolux, HHL ja Hedsam.  Olemme osa yli 100-vuotiasta Hedengren-konsernia, jossa työskentelee noin 250 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. www.hedengren.fi

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje