Luotettavat höyry- ja sumutuskostuttimet moniin käyttöympäristöihin

Päivämäärä: 26.9.2019

Useat eri alat ovat riippuvaisia tasaisesta ilmankosteudesta. Kostutustavat voidaan jakaa karkeasti kahteen ryhmään, höyry- ja sumutuskostutukseen. Höyry- ja sumutuskostuttimia käytetään esimerkiksi painotaloissa, elektroniikka- ja elintarviketeollisuudessa, taidemuseoissa, kirkoissa, sairaaloissa, puhdastiloissa ja muissa kohteissa, joissa ilman kosteudella on vaikutusta prosessiin tai olemassa olevien esineiden säilyvyyteen. Kostutuksen avulla luodaan myös terveellinen työ- ja elinympäristö.

Höyrykostutus on suositeltava tekniikka, kun hygienia on tärkeässä roolissa kostutuskohteessa. Höyry on täysin puhdas, aseptinen tuote, joka ei kuljeta kiinteitä partikkeleita mukanaan ja käytettävää vettä ei tarvitse käsitellä. Erityisen hyvin höyrykostuttimet soveltuvat tiloihin, joissa vaatimuksena on höyryn puhtauden lisäksi vähäinen huollontarve.
Carel heaterSteam on sarja vastustoimisia kostuttimia, joilla tuotetaan steriiliä höyryä sekä vesijohtoverkoston vedestä että käsitellystä vedestä. Kostuttimet soveltuvat esimerkiksi sairaala- ja teknologiatilojen kostutukseen.

Höyrykostutukselle vaihtoehtoinen tapa on sumutuskostutus. Sumutuskostutus on hygieeninen tapa kostuttaa huoneilmaa, sillä laitteissa käytetään puhdistettua vettä ja sumutuksessa veden pisarakoko pysyy pienenä. Laitteiden huuhtelujaksot ja ruostumattomat osat varmistavat, että hygieniataso on korkea, minkä lisäksi huollontarve on vähäistä.

Carel humiSonic -ultraäänikostuttimet ovat sumutuskostuttimia, joiden pietsosähkökalvo synnyttää värinän, jonka seurauksena säiliössä oleva veden pinta alkaa väreillä. HumiSonic -ultraäänikostuttimet soveltuvat pieniin ja keskikokoisiin kostutustarpeisiin. Ultraäänikostuttimen energiankulutus on 90% pienempi kuin höyrykostuttimen kulutus. Mallistosta löytyy kolme erilaista mallia erilaisiin käyttökohteisiin. Kompakti malli on tarkoitettu mm. puhallinpatteriasennuksiin ja tuoreiden elintarvikkeiden varastointitiloihin. Huonetilaan sumuttavaa mallia käytetään museotilojen tarpeisiin ja ilmanvaihtokanavaan sumuttavaa järjestelmää soveltuu teollisuusprosessien tarpeisiin.

Tutustu Carel-kostuttimiin

Hedtecin asiantuntijat ovat apunasi koko matkan suunnittelusta käyttöönottoon.

Carel-kostutusratkaisuissa sinua auttaa:
Anne-Mari Virtanen, Tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 267
[email protected]

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän