Uusi adaptiivinen paloturvavalojärjestelmä ensimmäisenä maailmassa

Päivämäärä: 16.11.2020

Hedengren Security tuo ensimmäisenä markkinoille uuden adaptiivisen paloturvavalojärjestelmän. Uusi järjestelmä on suunniteltu rakennuksiin, joissa on varauduttava isojen ihmisjoukkojen nopeaan evakuointiin. Adaptiiviset eli tilanteeseen mukautuvat opastavat turvavalot ja askelvalaisimet reagoivat paloilmoittimen havaintoihin ja viestivät valojen liikkeellä sekä askelvalaisimien nuolikuvion avulla, mille poistumisreitille on turvallisin suunnata.

”Muuttuvasymbolisilla opastevaloilla on jo aiemmin pystytty paloilmoitintietojen perusteella ohjaamaan automaattisesti oikeille hätäuloskäynneille. Uudessa adaptiivisessa järjestelmässä myös turvavalot ja askelvalaisimet mukautuvat tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen ja esimerkiksi tulipalon levitessä vaihtavat opastuksen suuntaa”, tuotepäällikkö Peter Malmelin konkretisoi.

Adaptiivisen evakuoinnin paloturvavalojärjestelmä parantaa entisestään ihmisten ja kiinteistöjen turvallisuutta. Paloturvavalojen tehtävänä on ohjata ihmiset hätätilanteessa mahdollisimman nopeasti ulos rakennuksesta. Tärkeintä on estää paniikki ja ihmisten ajautuminen väärälle reitille. Tilanteeseen mukautuvat valot selkeyttävät opastusta entisestään ja auttavat välttämään lisävahingot.”Hedengren Securityn tuotekehitystä ohjaa vastuullisuus ja edelläkävijyys. Uuden evakuointikonseptin suunnittelun päätavoitteena oli luoda uudenlainen entistä monipuolisempi ja mukautuvampi paloturvavalojärjestelmä parantamaan kiinteistöjen ja ihmisten turvallisuutta,” kertoo kehitysjohtaja Harri Hainari.

Hedengren Securityn innovatiivinen adaptiivinen evakuointi yhdistää Prodex FIREScape-paloilmoitinjärjestelmän ja Neptolux-turvavalojärjestelmän yhdeksi älykkääksi kokonaisuudeksi. Yhdistelmäjärjestelmä antaa myös pelastushenkilöstölle kattavan kuvan tilanteesta ja evakuoinnin ohjautumisesta. Kotimainen yksikköakkuvarmennettu yhdistelmäjärjestelmä voidaan kaapeloida kevyellä kaapeloinnilla samaan linjaan. Kevyen kaapeloinnin ansiosta järjestelmä soveltuu hyvin monenlaisiin kohteisiin ja on edullinen asentaa.

Lue kuinka adaptiivinen paloturvavalojärjestelmä nopeuttaa evakuointia >>

Lisätietoja:
Peter Malmelin, tuotepäällikkö puh. 0207 638 464, peter.malmelin(a)hedengren.fi

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän