Prodex FIREscape liittää tärkeimmät turvajärjestelmät samaan linjaan

Päivämäärä: 25.10.2019

Kiinteistön paloilmoitin- ja turvavalojärjestämien liittäminen samaan keskukseen helpottaa niin asennusta kuin kaapelointiakin. Yksikköakkuvarmennettu, älykäs järjestelmä on samalla satsaus kiinteistön turvallisuuteen.

Turvallisuuden varmistamiseksi kiinteistön opaste- ja turvavalot pitää keskusakustoisessa järjestelmässä kaapeloida palonkestävillä kaapeleilla, jotta tulipalossa liekit eivät vaurioita sähköjohtoja ja sammuta turvavaloja. Palonkestävät johtojärjestelmät ovat kuitenkin työläitä ja raskaita asentaa.

-  Halusimme kehittää turvajärjestelmän, joka olisi rakenteeltaan kevyempi, mutta toiminnaltaan varmempi. Syntyi yksikköakkuvarmennettu FIREscape-paloturvavalojärjestelmä, joka yhdistää kiinteistön paloilmoittimet ja turvavalot yhdellä kaapeloinnilla samaan keskukseen. Laitteet kaapeloidaan samaan silmukkaan ja jokaisessa valaisimessa on oma akku, joten normaali KLMA-kaapeli riittää, Hedengren Securityn paloturvajärjestelmistä vastaava tuotepäällikkö Peter Malmelin kuvaa.

Käytännössä FIREscape -järjestelmän laitteisto koostuu yhdistelmäkeskuksesta, johon yhdistyvät Neptoluxin led-pohjaiset opaste- ja turvavalot sekä laadukkaat paloilmaisimet. Kaikissa ilmaisimissa ja valoissa on sama kanta, johon laite voidaan asentaa vain paikalleen kiertäen.

Todistetusti parempaa turvallisuutta

Hedengren Securityn kehittämä innovatiivinen järjestelmä on ollut kauppakeskuksissa, toimistorakennuksissa ja teollisuudessa käytössä jo yli 10 vuotta. Ensimmäinen yhdistelmäjärjestelmä asennettiin vuonna 2007.

- Älykkäästi yhteen pelaava turvajärjestelmä on saanut kiitosta suunnittelijoilta ja asentajilta erityisesti juuri helposta asennettavuudesta. Järjestelmän toimivuus on todistettu jo useissa tositilanteissakin, ja sen älykkyyden on todettu parantavan kiinteistön paloturvallisuutta, Malmelin kertoo.

Älykäs järjestelmä minimoi vahingot

Yhdistelmäjärjestelmän parempi turvallisuus perustuu mm. älykkäisiin muuttuvasymbolisiin opastinvaloihin, jotka ovat yksi FIREscape-järjestelmän ominaisuuksista. Kun paloilmaisin aktivoituu tietyllä alueella, järjestelmä ohjaa opastinvalojen symboleita niin, että ihmiset osaavat poistua turvallisinta reittiä ja välttää paloaluetta.

- Erillisissä palo- ja turvavalojärjestelmissä staattiset poistumisvalot ohjaavat edelleen kaikkiin hätäpoistumisteihin, vaikka jossain niistä olisi tulipalo, Malmelin vertaa.

Selkeän tilannekuvan hahmottamiseksi yhteisen keskuksen käyttölaitteen valikkorakenteessa järjestelmät on jaettu omiksi näkymikseen. Esimerkiksi hälytystilanteessa pelastajat näkevät nopeasti, mitkä paloilmaisimet ovat aktivoituneet tai huolto voi helposti hallita valopuolen toimintoja.

Suomessa kehitetty ja valmistettava FIREscape-paloturvajärjestelmä valmistetaan eurooppalaisten standardien mukaan. Palopuolen laitteet ovat EN54 hyväksyttyjä. Turvavalaisimet ovat ATS-hyväksyttyjä ja täyttävät EN 62034 -standardin.

Prodex FIREscape -yhdistelmäkeskus

  • Modulaariseen keskukseen on vakiona integroitu yksi osoitteellinen linja, ja sitä voidaan laajentaa osoitteellisilla ja/tai konventionaalisilla linjakorteilla.
  • Keskus sisältää jännitteelliset palo- ja vikalähdöt sekä vapaasti ohjelmoitavan ohjausliitännän.
  • Keskuksessa on neljä kellolinjaa, useamman keskuksen väyläintegrointi ja akkujen ylläpitokyky 80 Ah asti.

Kiinnostuitko? Kerromme mielellämme lisää

Myyntitiimimme tavoitat numerosta 0207 638 635 sekä sähköpostitse [email protected].

 

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän