Höyrykostutuksella monia tehtäviä sairaalaympäristössä

Päivämäärä: 16.11.2020

Luotettava toiminta ympäri vuorokauden on ehdoton vaatimus sairaalan laitteille ja kiinteistöteknisille järjestelmille. Ilmankosteuden hallinta ansaitsee erityishuomion, sillä eri tiloilla ja toiminnoilla on erilaiset tarpeet. Hedtecin asiantuntijat auttavat löytämään toimivan ja säädösten mukaisen kostutusratkaisun myös vaativiin kohteisiin.

Liian alhainen ilmankosteus kuivattaa ihoa ja hengitysteitä hidastaen toipumista. Lisäksi kuiva ilma sisältää selvästi enemmän pölyä ja etäpuhtauksia kuin kostea ilma. Tyypillisesti sisäilman suhteellisen ilmankosteuden raja-arvoina pidetään 40...60%.

"Toimitamme sairaaloihin pääosin höyrykostuttimia, joilla saavutetaan korkea hygieniataso ja tarvittaessa erittäin tarkka ilmankosteuden säätö", kertoo tuotepäällikkö Anne-Mari Virtanen Carel-kostuttimia edustavasta Oy Hedtec Ab:sta.

Oikea kostutusratkaisu löytyy hänen mukaansa selvittämällä tilan käyttötarkoituksen ja laitevarustuksen asettamat vaatimukset. Esimerkiksi leikkaussaleissa tarvitaan sekä henkilökunnan työskentelyn että potilaan kannalta optimaalinen ilmankosteus. Lisäksi hygieniatason on oltava korkea ja kostutuksen jatkuvaa ilman yllättäviä katkoksia tai pitkiä huoltotaukoja.

Sairaaloissa on kostutusta vaativia puhdastiloja esimerkiksi omaa lääkevalmistusta varten. Monet tekniset laitteistot vaativat vakioitua ilmankosteutta, minkä lisäksi kriittisen tärkeitä laitteita halutaan suojata kuivan ilman aiheuttamilta sähköpurkauksilta.

Hygieenisyys ja tarkka säätö

"Höyry on täysin puhdas, aseptinen tuote, joka sopii hygieenisyyttä vaativiin tiloihin kuten sairaaloihin ja laboratorioihin. Höyryä muodostavilla laitteita on kahta tyyppiä, vastustoimisia ja elektrodiperiaatteella toimivia", Virtanen kertoo.

Vastustoiminen Carel heaterSteam-mallistomme sopii erityisesti sairaaloihin, koska sen kosteudensäätö on erittäin tarkka. Ilman suhteellisen kosteuden vaihteluväli on parhaimmillaan vain muutamien prosenttien luokkaa. Tämä tyyppi soveltuu jatkuvaan käyttöön ja on riippumaton veden laadusta toimien sekä vesijohtovedellä että puhdistetulla vedellä.

Laitesarjan kaikki mallit sisältävät luotettavuutta lisääviä ja käyttöä helpottavia toimintoja kuten jaksottainen automaattinen vastusten kalkinpuhdistus lämpöiskulla. Malliston huipulla on säädöltään erittäin tarkka heaterSteam titaani, jonka vastukset ovat titaania. Sen ominaisuuksiin kuuluvat mm. mahdollisuus etäohjaukseen, lämmöneriste sekä pyöreäsylinterisissä malleissa kalkinpoistoa helpottava Kevlar-kalvo.

Elektrodiperiaatteella toimiva kostutin on käytännöllinen ratkaisu moniin eri tiloihin, joissa ilmankosteuden säätötarkkuusvaatimukset ovat vähäisempiä, ja käytettävissä on tavallista vesijohtovettä. Tällä Carel humiSteam-laitesarjalla on vastustoimisten kostuttimien tapaan monipuolinen ohjausjärjestelmä.

"Sekä Carelilla valmistajana että meillä Hedtecissä maahantuojana on vuosikymmenten kokemus ilmankostutuksesta. Tekninen asiantuntemuksemme ja tukemme esimerkiksi mitoitukseen on helposti suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja huoltoyritysten käytettävissä. Varastomme kotimaassa takaa huolto-osien nopean toimituksen", Anne -Mari Virtanen sanoo.

Tutustu Carel-kostuttimiin:
https://www.hedengren.com/fi/talotekniikka-ja-teollisuus/lammitys-ja-ilmanvaihto/kostuttimet

Hedtecin asiantuntijat ovat apunasi koko matkan suunnittelusta käyttöönottoon.

Carel-kostutusratkaisuissa sinua auttaa:
Anne-Mari Virtanen, Tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 267
[email protected]

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän