Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkistetyn tyylikäs, pääosin BEGA-valaisimilla toteutettu arkkitehtuurivalaistus. Kun suunnittelutoimiston omaa pihavalaistusta uudistetaan, vaatimukset ovat kovat – valaistusta katselee ja käyttää yksi kriittisimmistä kohderyhmistä.

Teksti: Hedengren


Liitetyt tuotteet: Valaistus

Valaistus

Valaistuksen laadukas ja kokonaisvaltainen toteutus rakentuu monien eri osa-alueiden saumattomasta yhteistyöstä. Tämä kiinteä yhteistyö valaistuksen eri osa-alueilla niin arkkitehtien, suunnittelijoiden kuin myös loppukäyttäjien parissa varmistaa laadukkaimman lopputuloksen. Meille on tärkeää saavuttaa valoteknisesti parhain lopputulos unohtamatta energiataloudellisuutta ja kestävän kehityksen alati kasvavia vaatimuksia. Elinympäristömme tulevaisuudesta huolehtiminen on meille tärkeää. Siksi panostammekin, ei ainoastaan laadukkaisiin valaisimiin ja sitä kautta käyttäjiensä hyvinvoinnin maksimointiin vaan myös valaistuksen käytön aiheuttamien ympäristövaikutusten minimointiin. Laadukas kokonaisuus ei ole ainoastaan oikeaa valaisinvalintaa vaan ennen kaikkea käytön aikaisten, haitallisten ympäristövaikutusten minimoimista.

Liitetyt tuotteet: BEGA valaisimet

BEGA valaisimet

Saksalainen BEGA on kehittänyt ja valmistanut korkealuokkaisia valaisimia jo yli kuusi vuosikymmentä kaikille arkkitehtuurin aloille, ulko- ja sisäkäyttöön. Aikaa myöten näistä ideoista ja malleista on kehittynyt tavaramerkkejä ja käsitteitä, jotka osaltaan ovat valaisinteollisuuden esikuvia. Tavaramerkki Lichtbaustein® esiteltiin jo yli 50 vuotta sitten. Maahan upotettavia valaisimia BEGA on kehittänyt määrätietoisesti yli 40 vuoden ajan. BEGA on itse määritellyt monet laadunarviointiperusteet tätä tuoteryhmää varten.

Tasalaatuinen valo yhden valmistajan valaisimista

Valaistussuunnittelija Sanna Forsmanin tiimi päätyi viileäsävyiseen niukkalinjaiseen lineaariseen valoon, mikä sopii sekä pihatason katetun pysäköintialueen sekä sisävalaistuksen visuaaliseen linjaan. Valaistus on saadun palautteen mukaan antanut viime talvena lumiselle pihalle valoa jopa häikäisevän hienosti.

- BEGA-sarjan pollareilla, arkkitehtuuriin mukautuvilla seinävalaisimilla ja maahan upotetuilla valaisimilla saimme luotua monipuolisen, aikaa kestävän ratkaisun.

Pihavalaistuksen viimeistelee pääkonttorin lasitetussa porrashuoneessa oleva Rölli Ridanpään ja Tero Laineen alati muuttuva ja käyttäjien manipuloitavissa oleva lämminsävyinen Loimu-valotaideteos, joka kutsuu rakennukseen sisälle tulisijan tapaan.

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Lisää tuotteita Hedengren Oy Ab

BEGA valaisimet

BEGA valaisimet

Saksalainen BEGA on kehittänyt ja valmistanut korkealuokkaisia valaisimia jo ...


ILLUXTRON valaisimet

ILLUXTRON valaisimet

Hollantilainen Illuxtron on suunnitellut ja valmistanut valaisimia monille ma...


liniLED® LED valaisintuotteet

liniLED® LED valaisintuotteet

Triolight B.V. on nykyisin maailmanlaajuisesti tunnettu erittäin korkealaatui...


LUCEPLAN valaisimet

LUCEPLAN valaisimet

Luceplan on italialainen design -valaisinvalmistaja. Luceplan on perustettu 1...


Referenssihankkeet Lisää referenssejä yritykseltä Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi