Ultraäänikostutus yllättää sopivuudellaan eri tarpeisiin

Päivämäärä: 30.9.2022

Oikea ilmankosteus on oleellinen osa ihmisen hyvinvointia ja teollisuusprosesseja sekä suoranainen toiminnan edellytys museoille ja datakeskuksille. Ultraäänikostutuksella on huomattavia etuja verrattuna muihin menetelmiin. Hedtecin edustaman Carelin humiSonic-kostutinmallisto on tästä osuva esimerkki.

- Ultraäänikostutuksen laaja sovellusala eri tarpeisiin ei ole meillä vielä tuttu toisin kuin esimerkkisi Etelä-Euroopassa. Energiansäästö sekä helppo asentaminen ja käyttöönotto tekevät siitä usein optimaalisen ratkaisun oli tila sitten pieni tai suuri, sanoo tuotepäällikkö Anne-Mari Virtanen Carel-kostuttimia edustavasta Oy Hedtec Ab:sta.

Energiansäästöä, luotettavuutta ja hygieenisyyttä

Menetelmä perustuu sähköiseen värähtelyyn vesisäiliössä. Sen seurauksena syntyy erittäin hienojakoista sumua, joka imeytyy ympäröivään ilmaan nopeasti ja lyhyellä matkalla.

- Vettä ei siis lämmitetä höyrykostutuksen tapaan, vaan tuotettu sumu sen sijaan jäähdyttää ilmaa. Tästä on erityistä hyötyä monessa tilassa ja prosessissa. Hyvä esimerkki on datakeskus, jossa laitteet vaativat vakio-olosuhteet sekä jäähdytyksen että kosteuden osalta.

Ultraäänikostutus säästää energiaa 90 % verrattuna höyrykostutukseen. Sen huollon tarve on vähäisempää, kun käytetään demineralisoitua vettä, mutta sumutus voidaan toteuttaa myös vesijohtoverkon vedellä tiedostaen sen vaikutukset kohteessa.

Demineralisoitu vesi takaa lisäksi parhaan mahdollisen hygienian, jota varmistavat tuoteperheen ominaisuudet kuten UV-desinfiointiratkaisu, ajoittaiset huuhtelujaksot sekä muovin hopeaionit, jotka ehkäisevät bakteerien lisääntymistä säiliössä.

Kolme mallia ja rajattomasti käyttökohteita

Kompakti humiSonic on täydellinen ratkaisu kosteuden säätöön pienissä tiloissa energiaa säästäen. Kostutuskyvyltään 0,5–1 kg/h yksikkö voidaan asentaa helposti olemassa oleviin järjestelmiin.

Käyttösovellukset yltävät miellyttävästä ympäristöstä aina tuoreiden ruokien säilytykseen. Se voidaan asentaa esimerkiksi puhallinpatteriin, kostuttamaan lämmitettyä ilmaa.  Esillepanokaapeissa se on ihanteellinen ratkaisu tuoreiden elintarvikkeiden kuten hedelmien ja kasvisten tai suklaan ja makeisten säilytykseen, koska se toimii myös alhaisissa lämpötiloissa. Erikoissovelluksista voi mainita lihanriiputuskaapit ja leipomoiden taikinanvalmistus.

humiSonic direct on keskitetty kostutusratkaisu, jossa on integroitu anturi ja ohjain. Se on helppo asentaa, vain kytkentä ja käynnistys riittävät. Tämä tekee siitä erityisen sopivan myös jälkiasennukseen.

Laitteet ovat suorituskyvyltään 2–8 kg/h, mikä tekee niistä ihanteellisen ratkaisun pienten datakeskusten kuumille käytäville samalla jäähdyttämään ilmaa. Museoissa yksi laite voi kostuttaa 300 m2 tilan ja sitä voidaan täydentää isäntä/orjatoiminnoilla. Toimistoissa, kaupoissa ja liiketiloissa se takaa myös talvisin 40–60 % ilmakosteuden, joka paitsi lisää mukavuutta, rajoittaa virusten ja bakteerien leviämistä.

humiSonic ventilation on vaihtoehto höyrylle kanavoiduissa järjestelmissä. Teollisissa prosesseissa se tuottaa hallitun ilmankosteuden, jotta hygroskooppisia materiaaleja kuten paperia ja puuta voidaan käsitellä ja varastoida ilman ongelmia. Laite soveltuu hyvin myös puhdastiloihin, joiden toiminnoissa ilmankosteuden säätötarkkuus on 1 % luokkaa johtuen prosessista. Ratkaisu sopii myös toimistohuoneistojen ilmankosteuden hallintaan.

Asiantuntijatuki valinnalle ja ylläpidolle

- Ultraäänikostutuksella on lähes rajattomasti käyttösovelluksia.  Menetelmän vahvuuksia, kuten energiansäästöä sekä yksinkertaista asennusta ja vähäistä huoltotarvetta arvostetaan tänä päivänä korkealle, Anne-Mari Virtanen sanoo.

- Kokeneet asiantuntijamme Hedtecissä tarjoavat teknisen tuen niin Carel-kostuttimien hankintaan, laskentaan kuin ylläpitoonkin. Kattavasta humiSonic-mallistosta löytyy vaihtoehto myös erikoistarpeisiin, riippumatta suoristuskyky- ja ohjaustarpeista tai asennustavasta. Oma varastomme varmistaa huolto-osien saamisen laitteiston koko elinkaaren ajan.

Hedtecin asiantuntijat ovat apunasi koko matkan suunnittelusta käyttöönottoon.

Carel-kostutusratkaisuissa sinua auttaa:
Anne-Mari Virtanen, Tuotepäällikkö
Puh. 0207 638 267
[email protected]

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän