Lääkeyhtiö Merckin toimitilat

Lääkeyhtiö Merck aloitti tilasuunnittelun puhtaalta pöydältä siirtyessään uuteen toimistoon Espoon Keilarantaan. Haaveena oli nykyaikainen, selkeä ja inspiroiva työympäristö. Tilaan asennetut lasiseinät toivat mukanaan yllättäviä haasteita, jotka saatiin onneksi ratkaistua.
Teksti: Modeo
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Modeo Oy

Suunnittelijaksi värvättiin Merckille entuudestaan muista projekteista tuttu Kimmo Koskivaara Sisustusarkkitehdit Monni & Koskivaaralta. Kalusteiden toimittajaksi ja asentajaksi valittiin Modeo:

"Modeon laaja kalustemallisto ja suunnitteluprosessin ymmärtäminen on tuottanut aiemminkin onnistuneita lopputuloksia meille ja asiakasyrityksillemme. Hankinnan kannalta on ollut sujuvaa, kun eri sisustuselementit, kuten kalusteet, valaisimet ja tekstiilit saadaan hankittua yhdestä paikasta", projektin pääsuunnittelija Koskivaara toteaa.

Tavoitteena oli, että uusissa tiloissa olisi vahva merckiläisyyden leima ja siksi esimerkiksi yrityksen värit toistuvat sisustuksessa systemaattisesti. Tilan myös haluttiin viestivän ominaisuuksia, joita Merckissä arvostetaan: moderniutta, dynaamisuutta ja innovatiivisuutta. Siten oli luonnollista pyrkiä avoimeen tilaan ja tunnelmaan, joka luontaisesti houkuttelee yhteistyöhön ja vuoropuheluun.

"Eteen tulee usein haasteita, kun yrittää tavoitella montaa asiaa kerralla. Näin kävi meidänkin tapauksessamme. Huoneiden akustiikka huolestutti alkuun, sillä jokaiseen huoneeseen tuli iso lasiseinä. Lisäksi jouduimme tasapainottelemaan sen kanssa, että halusimme avaran toimiston, mutta toisaalta halusimme mahdollistaa luottamuksellisten keskustelujen käymisen. Onneksi löysimme näihin haasteisiin toimivat ratkaisut", Linna tarkentaa.

Tiloihin suunniteltiin työhuoneet eri toimintojen vaatimuksia mukaillen. Koska työhuoneissakin oli lasiseinät, tuli kalusteiden näyttää käytävältä katsottaessa samanlaisilta. Työntekijöiden kalustetarpeet vaihtelivat silti huomattavasti toimenkuvasta riippuen. Lopulta tilan yhtenäinen yleisilme varmistettiin määrittelemällä kalusteille standardiominaisuudet. Vaikka yhteiset nimittäjät oli määritelty tarkkaan, joustavuutta toi se, että kalusteiden toiminnallisuuksia ja määriä voitiin tarvittaessa muutella.


Liitetyt tuotteet

Pöydät

Valikoimassamme on monenlaisia pöytiä: neuvottelupöytiä, työpöytiä, taukotilapöytiä ja luentopöytiä, sekä eril ...


Istuimet

Suunnittelijaksi värvättiin Merckille entuudestaan muista projekteista tuttu Kimmo Koskivaara Sisustusark ...


Valaisimet

Tarkkaan mietitty ja tarkoituksenmukainen valaistus parantaa työympäristön viihtyvyyttä sekä luo tilaan halutu ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aalto University Excecutive Education

Aalto University Excecutive Education

Helsinki

Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Aalto EE...


Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Espoo

Vuonna 1976 valtionyhtiö Nesteelle valmistui näyttävä 84-metrinen torni, jo...


Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Hyvinkää

Ahlsell Oy, uusi pääkonttori, Hyvinkään logistiikkakeskus


Airport Plaza Halo

Airport Plaza Halo

Uudisrakennus | Vantaa | Yli 10 milj.EUR

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Vanta...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän