Lääkeyhtiö Merckin toimitilat

Lisää / Muuta tietoja
Lääkeyhtiö Merck aloitti tilasuunnittelun puhtaalta pöydältä siirtyessään uuteen toimistoon Espoon Keilarantaan. Haaveena oli nykyaikainen, selkeä ja inspiroiva työympäristö. Tilaan asennetut lasiseinät toivat mukanaan yllättäviä haasteita, jotka saatiin onneksi ratkaistua.
Teksti: Modeo

🕪Hankkeessa mukana

 • Modeo Oy

  Suunnittelijaksi värvättiin Merckille entuudestaan muista projekteista tuttu Kimmo Koskivaara Sisustusarkkitehdit Monni & Koskivaaralta. Kalusteiden toimittajaksi ja asentajaksi valittiin Modeo:

  "Modeon laaja kalustemallisto ja suunnitteluprosessin ymmärtäminen on tuottanut aiemminkin onnistuneita lopputuloksia meille ja asiakasyrityksillemme. Hankinnan kannalta on ollut sujuvaa, kun eri sisustuselementit, kuten kalusteet, valaisimet ja tekstiilit saadaan hankittua yhdestä paikasta", projektin pääsuunnittelija Koskivaara toteaa.

  Tavoitteena oli, että uusissa tiloissa olisi vahva merckiläisyyden leima ja siksi esimerkiksi yrityksen värit toistuvat sisustuksessa systemaattisesti. Tilan myös haluttiin viestivän ominaisuuksia, joita Merckissä arvostetaan: moderniutta, dynaamisuutta ja innovatiivisuutta. Siten oli luonnollista pyrkiä avoimeen tilaan ja tunnelmaan, joka luontaisesti houkuttelee yhteistyöhön ja vuoropuheluun.

  "Eteen tulee usein haasteita, kun yrittää tavoitella montaa asiaa kerralla. Näin kävi meidänkin tapauksessamme. Huoneiden akustiikka huolestutti alkuun, sillä jokaiseen huoneeseen tuli iso lasiseinä. Lisäksi jouduimme tasapainottelemaan sen kanssa, että halusimme avaran toimiston, mutta toisaalta halusimme mahdollistaa luottamuksellisten keskustelujen käymisen. Onneksi löysimme näihin haasteisiin toimivat ratkaisut", Linna tarkentaa.

  Tiloihin suunniteltiin työhuoneet eri toimintojen vaatimuksia mukaillen. Koska työhuoneissakin oli lasiseinät, tuli kalusteiden näyttää käytävältä katsottaessa samanlaisilta. Työntekijöiden kalustetarpeet vaihtelivat silti huomattavasti toimenkuvasta riippuen. Lopulta tilan yhtenäinen yleisilme varmistettiin määrittelemällä kalusteille standardiominaisuudet. Vaikka yhteiset nimittäjät oli määritelty tarkkaan, joustavuutta toi se, että kalusteiden toiminnallisuuksia ja määriä voitiin tarvittaessa muutella.

Kartta

Jotkut kartat näyttävät vain paikkakunnan jossa hanke sijaitsee, ei tarkkaa sijaintia.