Biokeskus 3:n viilennys ja ikkunakalvot

Viikin kampuksella sijaitsevan Biokeskus 3:n toimistoista osa kuumeni aurinkoisella säällä tuskaisen kuumiksi. Sisälämpötila nousi pahimmillaan jopa 35 asteeseen. Työskentely tuollaisessa lämpötilassa on kaikkea muuta kuin miellyttävää ja tehokasta. Jotain oli tehtävä.
RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

Suomen 3M Oy

Toimivatko ikkunakalvot toimiston viilentämisessä?

Osa toimistojen viilennystä haluavista ihmisistä epäili ikkunakalvojen toimivuutta. Sanottiin, että ne eivät auta lämpötilan laskemisessa ja niiden kestävyyttäkin epäiltiin. Jotkut luulivat, että vain peilaavat kalvot voisivat toimia ja sellaiset eivät sopisi rakennuksen arkkitehtuuriin.

Kiinteistöpäällikkö Juha Kurki nähnyt toisenlaisia tuloksia aiemmissa tehtävissään, ja hän halusi oikaista virheellisiä käsityksiä ikkunakalvojen toimivuudesta.

– Kalvotimme ensin n. 60 m2 testialueen etelän puoleisiin ikkunoihin. Siinä pääsimme kokeilemaan miten kalvot toimivat, kertoo kiinteistöpäällikkö Juha Kurki.

Kaksoisjulkisivun sijaan 3M auringonsuojakalvo

Biokeskus 3:n lasijulkisivu etelän puolella on kaksoisjulkisivua, paitsi reilun 200 m2 alue, joka toteutettu ilman kaksoislasitusta. Koko julkisivu on lasia lattiasta kattoon.

Arkkitehtoonisista syistä kyseiseen osan viilentämistä ei voitu toteuttaa kaksoisjulkisivulla. Ratkaisun piti olla huomaamaton ja siksi ei voitu käyttää myöskään markiiseja, peilikalvoja tai muuta näkyvää ratkaisua.

Ikkunakalvoksi valittiin nano-teknologiaa hyödyntävä 3M Prestige auringonsuojakalvo, joka ei muuta rakennuksen ilmettä, mutta alentaa merkittävästi lämpökuormaa.

– Tällä auringonsuojakalvolla saatiin aikaan vastaava suojaus kuin kaksoisjulkisivulla, kertoo kiinteistöpäällikö Juha Kurki Helsingin Yliopiston Tila- ja Kiinteistökeskuksesta.


Liitetyt tuotteet

3M Ikkunakalvot

Toimivatko ikkunakalvot toimiston viilentämisessä?

Osa toimistojen viilennystä haluavista ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aalto University Executive Education

Aalto University Executive Education

Helsinki

Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Aalto EE...


Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Espoo

Vuonna 1976 valtionyhtiö Nesteelle valmistui näyttävä 84-metrinen torni, jo...


Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Hyvinkää

Ahlsell Oy, uusi pääkonttori, Hyvinkään logistiikkakeskus


Airport Plaza Halo

Airport Plaza Halo

Uudisrakennus | Vantaa | Yli 10 milj.EUR

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Vanta...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje