Lahden Palvelutori

RPT SMART tehostaa ja nopeuttaa jokapäiväistä työntekoasi. RPT SMARTin kautta saat tiedon kaikista Suomen rakennushankkeista ja työmaista.
RPT SMART

Mukana olleet yritykset

IDcontrol Oy

Toimivat tilat vaativat toimivan varaus- ja lukitusjärjestelmän

Jotta tilojen käyttö olisi mahdollisimman helppoa, sujuvaa ja joustavaa, tarvittiin tilojen varaukseen ja luovutukseen edistyksellinen lukitusjärjestelmä. Lahden kaupungin yhteistyö Smartblockin kanssa laajeni yhteistyöhön myös IDcontrolin kanssa, sillä IDcontrol toteutti tiloihin sähköisen lukitusjärjestelmän.

Tilojen varaaminen ja IDcontrolin lukitusjärjestelmä on saatu toimimaan yhteen saumattomasti, joten tilojen varauksesta ei aiheudu käyttäjille haasteita. Käytännössä tilan varaaja saa käyttöönsä koodin, jonka avulla työskentelymoduuliin pääsee sisään. Koodi toimii koko varauksen ajan. Palvelua on täydennetty kulkutageilla, joita on jaettu esimerkiksi siistijöille ja järjestyksenvalvojille. Näin he pääsevät kulkemaan tilaan kuin tilaan aina tarvittaessa.

–Halusimme luoda modernin, aikaa kestävän ja muokattavan tilaratkaisun. Merkittävässä roolissa näiden tavoitteiden saavuttamista olivat tietysti myös lukitusratkaisut. Tilojen varauksessa ja luovutuksessa olemmekin ottaneet ison harppauksen eteenpäin. Olemme voineet luopua avaimien jaosta täysin uusien tilamoduulien osalta, sillä tiloihin pääsy onnistuu varauksen yhteydessä saatavan koodin avulla. Varaus- ja lukitusratkaisujen automatisointi mahdollistaa myös käyttäjäkunnan laajentamisen, mikä on tietysti tarkoituskin. Haluamme, että Palvelutorista on iloa ja hyötyä mahdollisimman laajalle käyttäjäkunnalle, kertoo Lahden kaupungin palvelutoripäällikkö Laura Packalén-Vehko.

–Kokonaisuudessaan voisin kuvailla yhteistyötä IDcontrolin kanssa aukottomaksi ja erittäin sujuvaksi. Tilavaraus ja lukitusjärjestelmä ovat helppoja käyttää ja toimivat hyvin yhteen, minulla tai muillakaan käyttäjillä ei ole ollut mitään pahaa sanottavaa siitä. Lisäksi sain myös läpi koko prosessin apua, neuvoja ja tukea aina tarpeen vaatiessa IDcontrolin asiantuntijoilta, jatkaa Packalén-Vehko.

Ratkaisu on monistettavissa ja muokattavissa

Smartblockin ja IDcontrolin yhteistyössä ratkaisut on suunniteltu juuri Lahden kaupungin ja Palvelutorin tarpeet ja toiveet huomioiden, mutta ratkaisu voidaan toteuttaa lähes mihin tahansa tilaan. Lisäksi kokonaisuutta voidaan muokata tai laajentaa kuntien tai tilojen operoitsijoiden tarpeiden mukaan. Esimerkiksi IDcontrolin kanssa yhteistyössä toimiva Ajax-hälytinjärjestelmä on liitettävissä tilojen varaus- ja lukitusjärjestelmiin entistäkin turvallisemman toimintaympäristön saavuttamiseksi.

–On ollut ilo luoda aidosti asiakaskuntaa palveleva tilaratkaisu. Koodien myötä avainten konkreettinen jakaminen jää historiaan, ja se edistää merkittävästi joustavuutta yhteiskäytöllisissä tiloissa. Uskon, että vastaava toimintatapa yleistyy jo lähitulevaisuudessa merkittävästi. Ratkaisu voidaan laajentaa myös mobiilikulkemiseen, kertoo IDcontrolin toimitusjohtaja Markku Raitanen.


Liitetyt tuotteet

Kulunvalvonta

Toimivat tilat vaativat toimivan varaus- ja lukitusjärjestelmän

Jotta tiloje ...


Samankaltaiset referenssihankkeet

Aalto University Excecutive Education

Aalto University Excecutive Education

Helsinki

Aalto EE tarjoaa korkealaatuisia liikkeenjohdon kehittämispalveluja. Aalto EE...


Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Accountor Tower Espoon Keilaniemi

Espoo

Vuonna 1976 valtionyhtiö Nesteelle valmistui näyttävä 84-metrinen torni, jo...


Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Ahlsell Oy:n uusi pääkonttori

Hyvinkää

Ahlsell Oy, uusi pääkonttori, Hyvinkään logistiikkakeskus


Airport Plaza Hehku

Airport Plaza Hehku

Uudisrakennus | Vantaa | Yli 10 milj EUR

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa toimistotalot, paikkakunnalla Vanta...


Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje