Vihersisustus on investointi hyvinvointiin

Päivämäärä: 29.11.2019

Kestävä vihersisustus vaatii huolellista suunnittelua sekä tarkkuutta kasvi- ja materiaalivalinnoissa. Vihersisustuksen kustannukset mietityttävät ja investointi vihreyteen saattaa tuntua vieraalta, vaikka viherkasvien lukuisat terveyttä edistävät vaikutukset ovatkin laajalti tiedossa. Vihersisustuksen toteutuksen kustannukset koostuvat ammattitaitoisesta suunnittelusta, kasvien ja muiden materiaalien valinnasta sekä asianmukaisesta asennustyöstä ja kasvihuollosta. Halvin vaihtoehto voi kostautua, kun kasvi ei säilytäkään kaunista muotoaan, tai huonosti vesieristetty ruukku aiheuttaa vesivahingon.

Suunnittelijamme seuraavat aktiivisesti trendejä ja etsivät uudenlaisia ratkaisuja tuoda vihreyttä sisä- sekä ulkotiloihin. Huolelliseen vihersuunnitteluun kuuluu tilaan sekä sen käyttäjiin tutustuminen. Kaunis, järkevästi suunniteltu ja toteutettu vihersisustus sulautuu osaksi tilaa, on fiksu huoltaa ja tuottaa tilan käyttäjille iloa sekä hyvää oloa pitkään. Palvelumme laatu perustuu siihen, että taskustamme ei löydy valmista katalogia, vaan suunnittelemme jokaisen kohteen vihersisustuksen tilan olosuhteet ja käyttäjät sekä toivotun tunnelman huomioiden.

Lähtökohtana kasvi- ja ruukkuvalinnoissamme ei siis ole edullisin hinta, vaan pitkäkestoinen, tarkoituksen mukainen lopputulos. ”Kasveilla luodaan tunnelmaa, mutta lisäksi valintoja ohjaa se, millaisen kasvin voi kohteen olosuhteissa saada kukoistamaan ja voimaan hyvin pitkään. Kasvit eivät ole kertakäyttötuotteita, ja siksi kasvien huolelliseen valintaan käytetään sen vaatima aika”, kertoo InnoGreenin perustajaosakas Oula Harjula.

Trendien ja kasvivalintojen lisäksi suunnittelijat kiinnittävät huomiota materiaaleihin ja niiden alkuperään. Haluamme omalla toiminnallamme edesauttaa kiertotaloutta ja kestävää kehitystä valitsemalla sellaisia materiaaleja, jotka ovat pitkäikäisiä ja uudelleenkäytettäviä.

Suunnittelijamme etsivät kohteisiin sopivat ruukut ympäri maailman eri tukkureilta ja valmistajilta. Ruukkua ei voi valita ainoastaan ulkonäön perusteella, vaan sen tulee olla myös kestävä, tukeva ja riittävän suuri kasville. Ruukun täytyy olla vedenpitävä ja suurin osa ruukuista tuleekin vielä erikseen vesieristää. Usein tulee yllätyksenä, että laadukkaat ruukut vievät ison osan vihersisustuksen budjetista. Ruukut ovat kuitenkin kasvien monivuotinen koti ja hyvä, vedenpitävä ruukku palvelee pitkään.

Materiaalivalinnoissa pyrimme aina mahdollisimman ekologisiin ratkaisuihin, mistä hyvä esimerkki onkin oma patentoitu viherseinämme. Meille on ensisijaisen tärkeää, että kasviseinän rakenne on kestävä, pitkäikäinen, uudelleenkäytettävä sekä myös turvallinen ja vedenpitävä. Viherseinän rakenne, sen valmistusmateriaalit sekä valmistustapa ovat monen kokeilun, opin ja löydöksen tulos.

”Kokeilimme tuotekehitysvaiheessa valmistaa seinän rakennetta kierrätetystä muovikomposiitista. Lopputuloksena oli huojuva seinä, joka ei ollut kestävä saatikka turvallinen sijoittaa ihmisten lähelle. Oli päivänselvää, että kyseinen materiaali ei sopinut viherseinämme valmistukseen, vaikka muussa käytössä se saattaisikin olla hyvä valinta”, Oula Harjula kertoo.

Kun vihersuunnitelma on tehty, oikeat kasvit ja niille sopivat ruukut löytyneet, istutamme kasvit tiloissamme. Näin vältymme sotkulta kohteessa ja voimme asentaa ruukut sekä viherseinät kohteeseen siististi. ”Asennukset on aina tehtävä suunnitellusti ja turvallisesti. Siksi asennuksia tehdäänkin usein öisin, jolloin tiloissa ei liiku muita. Erittäin korkeiden kasviseinien ja kattoinstallaatioiden kohdalla käytetään nostimia. Mitä haastavampi kohde, sitä pidempi aika tulee asennukselle varata”, Oula Harjula kuvailee asennusvaihetta.

Toteutusta seuraa ammattitaitoinen huolto. Huoltamiemme kohteiden kasvit voivat hyvin, ovat pitkäikäisiä ja ilahduttavat lukuisia ihmisiä joka päivä. Kasvihuolto varmistaa vihreän investointisi pitkäikäisyyden ja suosittelemmekin sitä aina teetettäväksi ammattilaisilla.

Vihersisustuksessa hintakilpailu on kovaa ja asiakkaan on oltava tarkkana palvelun laadusta.

“On hurjaa ajatella, että joku olisi valmis tinkimään laadusta halvemman hinnan vuoksi. Tuskin kukaan haluaa, että viherseinä kaatuu niskaan tai ruukku, johon on istutettu monta sataa kiloa painava puu, hajoaa yllättäen tai vuotaa vedet lattialle. Tai että kukaan ei ottaisi vahingosta vastuuta. Aivan kuten muillakin aloilla, laatu näkyy vihersisustuksen hinnassa. Pitkällä aikavälillä laadun valitseminen palkitsee ja maksaa itsensä takaisin moninkerroin,” Oula Harjula kertoo.

Lisää tuotteesta Vihersisustus

Vihersisustus

Toteutamme räätälöityjä vihersisustuksen ratkaisuja kymmenien vuosien kokemuksella. Ammattitaitoinen henkilökuntamme auttaa valitsemaan ja istuttaa viherkasvit tiloissamme ennen kuin ne toimitetaan perille. Istutuksessa teemme ruukuista vesitiiviitä, minkä jälkeen valitsemme kasvualustan asiakkaan toiveiden ja kasvin luonnollisen ympäristön mukaan sekä viimeistelemme pinnan. Vastaamme kasvien turvallisesta asennuksesta alusta loppuun, myös korkeissa tiloissa.

Vihersisustus

Vihersisustus

Kaunis ja hyvin suunniteltu vihersisustus tuo mielenrauhaa ja raikkautta toim...

Lue lisää

Viherseinät

Viherseinät

Markkinoiden monipuolisimmat kasviseinät.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Tutustu referensseihimme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Referenssihankkeet Innogreen

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Toimistotalo Swing House Espoo

Toimistotalo Swing House Espoo

Uudisrakennus | Espoo | 20 milj. €

Espoossa sijaitseva Swing House on ultra-moderni toimistorakennus, jossa on j...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Sisp. korjaus | Helsinki | 5 milj. €

Vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari sai elokuun lopussa 2017 uuden sis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi