Huoltovapaa stabiloitu sammal kestää vuosia

Päivämäärä: 13.12.2023

Viherseinistään ja innovatiivisista vihersisustuksen ratkaisuistaan tunnettu InnoGreen päätti luopua muovikasvien myynnistä vuoden 2023 alusta ja toi markkinoille stabiloidut kasvit. Stabilointimenetelmä on monille ennestään tuttu vehreänä kukoistavista sammalseinistä. Sammaleen ystäville onkin hyviä uutisia, sillä räätälöityjen ratkaisujen ohelle InnoGreen toi tänä syksynä näyttävät, koivuraamiset sammal- ja jäkälätaulut.

Monipuolisissa ja vehreissä vihersisustuksen ratkaisuissaan InnoGreen pyrkii aina käyttämään eläviä viherkasveja. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista, sillä elävä kasvi vaatii oikeanlaiset olosuhteet esimerkiksi valon ja lämmön suhteen. Perinteisesti viheralalla on haastaviin tiloihin käytetty silkki- eli muovikasveja. Vihdoin muovin tilalle on tullut parempi vaihtoehto. InnoGreen uudisti alkuvuodesta kasvivalikoimaansa vaihtamalla muovikasvit stabiloituihin kasveihin ja laajentaa nyt myös sammalvalikoimaansa uusilla sammaltauluilla.

Stabilointimenetelmä säilöö elävän kasvin

Stabiloiduilla kasveilla tarkoitetaan preservoituja, eli ikään kuin säilöttyjä, kasveja. Stabiloinnissa hyödynnetään glyseriiniä, ja käsittelystä huolimatta kasvit ovat kierrätettäviä ja biohajoavia. Stabiloinnin avulla voidaan säilöä aitoja kasveja ja tuoda ne vihertämään olosuhteiltaan haastavampia tiloja.

Mikä parasta, stabiloidut kasvit ja sammaleet säilyvät muodossaan ja aidon värisinä jopa vuosia. Stabiloituja kasveja voidaan käyttää monipuolisesti ruukuissa, installaatioissa sekä viherseinissä. Lisäksi ne itsessään eivät kaipaa huoltoa. Toisaalta joskus esimerkiksi julkisissa tiloissa olevat pehmeännäköiset kokonaisuudet houkuttelevat uteliaimmat kosketusetäisyydelle, minkä vuoksi stabiloidutkin elementit vaativat toisinaan paikkausta.

”Stabiloiduille kasveille on ollut kysyntää ja tällä hetkellä pyrimmekin laajentamaan kasvivalikoimaamme pikaista vauhtia. On ollut ilo huomata, että asiakkaamme ovat mieluusti vaihtaneet muovikasvit stabiloituihin. Onhan tässä kyse suuresta arvo- ja ympäristöasiasta. Tänä päivänä tuntuisi kummalliselta valita muovi, kun valittavana on vastuullisempi, stabiloitu kasvi,” kertoo InnoGreenin myyntijohtaja Sami Vainionpää.

Euroopassa stabiloitujen kasvien käyttö on lisääntynyt ja Suomessa sisustussammaleen trendi jatkuu voimakkaana. Stabilointi tuo uusia mahdollisuuksia sekä monipuolistaa InnoGreenin kasvitarjoomaa merkittävästi. Tällä hetkellä vihersisustuksen puolella on suurta kiinnostusta kotimaisuutta kohtaan. Koska monen silmää miellyttää pohjoismainen luonto, InnoGreen selvittää mahdollisuutta tuoda kotimaisia kasveja, kuten havupuita ja varpuja, stabiloinnin avulla osaksi sisätilojen vihersisustusta.

Metsän rauhaa raameissa - esittelyssä sammal- ja jäkälätaulut

InnoGreen on tuonut valikoimiinsa näyttävät sammal- ja jäkälätaulut osana Koivu-tuoteperhettä. Suomessa, suomalaisesta koivusta valmistettuihin raameihin voi valita mieltymyksensä mukaan trendikästä sammalta tai jäkälää. Kevyitä, nopeasti ripustettavia tauluja on saatavilla kolmessa eri muodossa, pyöreä, neliö ja suorakulmio. Sammaltaulu henkii metsän rauhaa ja on kestävä vihersisustuselementti, joka toimii katseenvangitsijana yksinään tai upeana useamman taulun asetelmana. Uusien sammaltaulujen ohella InnoGreeniltä saa myös yhä jatkossa erilaisia sammalseiniä ja -installaatioita, joissa on vain mielikuvitus rajana.

Pyöreä, saatavilla halkaisijat S 60 cm, M 90 cm ja L 120 cm
Neliskulmainen, saatavilla koot S 60x60 cm, M 90x90 cm ja L 120x120 cm
Suorakulmainen, saatavilla koot S 120x60 cm ja M 180x90 cm

Ota yhteyttä:
[email protected]

010 583 3595

Lisää tuotteesta Viherseinät

Viherseinät

Viherseinä viihtyy parhaiten sisätilassa, jossa lämpötila pysyy yli 15 asteen. Hetkellisiä tempauksia varten viherseiniä on mahdollista myös rakentaa ulkotiloihin. Tällöin kasvien kunto säilyy hyvänä muutamasta päivästä viikkoon. Lähtökohtaisesti viherseinä voi olla minkä tahansa muotoinen. Tyypillisin toteuttamamme viherseinä tehdään aidoista kasveista ja suorakaiteen muotoon. Aika ajoin tila tai tarve on kuitenkin jotain aivan muuta.

Suosimme aina aitojen kasvien käyttöä, jos se vain on mahdollista tilan ja käyttäjien puolesta. Viherseinissä käytetään mieluiten useampaa kasvilajia, jolloin mm. ehkäistään erilaisten kasvitautien leviämistä. Useammasta lajista koostuva seinä on myös näyttävämpi, ja onnistuneilla kasvivalinnoilla voidaan luoda tilaan tunnelmaa. Seinä voi olla ilmeeltään leikkisä, dramaattinen tai vaikkapa rauhoittava. Kaikki InnoGreenin viherseinien kasvit istutetaan valmiiksi toimipisteessämme, ennen kuin ne kuljetetaan asiakkaan tilaan. Lisäksi huollamme kaikkia aitojen kasvien viherseiniä säännöllisesti. Lisäpalveluna seiniin voidaan vaihtaa myös kukkivia kausikasveja tuomaan vaihtelua ja ilmettä.

Vihersisustus

Vihersisustus

Kaunis ja hyvin suunniteltu vihersisustus tuo mielenrauhaa ja raikkautta toim...

Lue lisää

Viherseinät

Viherseinät

Markkinoiden monipuolisimmat kasviseinät.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Tutustu referensseihimme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Referenssihankkeet Innogreen

Toimistotalo Swing House Espoo

Toimistotalo Swing House Espoo

Uudisrakennus | Espoo | 20 milj. €

Espoossa sijaitseva Swing House on ultra-moderni toimistorakennus, jossa on j...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Sisp. korjaus | Helsinki | 5 milj. €

Vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari sai elokuun lopussa 2017 uuden sis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän