InnoGreen x Parkly urbaania vehreyttä yhdessä

Päivämäärä: 14.2.2024

Kuvat: Jussi Hellsten

Upeista viherseinistään ja -toteutuksistaan tunnettu InnoGreen ja modulaarisista ja monikäyttöisistä kaupunkikalusteistaan tunnettu Parkly luottavat yhteistyön voimaan, kun tavoitteena on luoda viihtyisämpiä kaupunkitiloja. Urbaanin vihreyden mahdollisuudet ovat yhteistyön myötä lähes rajattomat.

Sekä InnoGreenin että Parklyn kokemuksen mukaan kaupunkilaiset toivovat lähes poikkeuksetta lisää vehreyttä ja oleskelumahdollisuuksia aukiolle, toreille ja katutiloihin. Yhteistyössä syntyvillä ratkaisuilla tämä on nyt mahdollista, entistä kevyemmin ja helpommin.

Monipuoliset, tilan ja käyttäjien ehdoilla koottavat vehreät oleskelutilat voidaan sijoittaa jo rakennetulle pinnalle. Siispä urbaanit tilat muuntuvat viihtyisämmiksi ilman suuria muutostöitä tai investointeja. Moduulien ansiosta erilaisia kokonaisuuksia voidaan luoda luovasti ja yhdistää niihin toiveiden mukaan runsasta viherseinää tai näyttäviä kausikasveja.

Miltä kuulostaisi esimerkiksi viihtyisä lounge toimistotalon terassilla, jossa nauttia kesästä töiden ohessa? Tai melua vähentävä runsas viherseinä, jonka ääreen voisi istahtaa hengähtämään? Hetkinen, sellainen on itseasiassa tehtykin jo! InnoGreenin ja Parklyn yhteistyössä syntynyt viherseinäke ilahdutti ja rauhoitti vilkkaassa Helsingin keskustassa kesällä 2023.

InnoGreenin ja Parklyn yhteistyössä syntyvät urbaanit vehreät tilat ovat saatavissa vuokrapohjaisena palveluna. Asiakkaalle tämä tarkoittaa ennen kaikkea huolettomuutta ja helppoutta ilman pitkiä sitoutumisaikoja tai suuria kertainvestointeja. Palvelu kattaa kokonaisuuden suunnittelun, toteutuksen moduuleineen ja kasveineen sekä sovitun vuokrakauden ajan huollon ja ylläpidon. Kauden päättyessä moduulit puretaan ja varastoidaan. Koska kokonaisuudet ovat vuokrattavia, on vihertäminen ja oleskelutilojen hankkiminen mahdollista myös lyhyemmäksi aikaa tai yksi kesäkausi kerrallaan.

”Haluamme viheralan toimijana lähestyä kaupunkivihreää uudesta näkökulmasta ja nyt meillä on yhteistyökumppani Parkly, joka jakaa saman arvomaailman – keksitään keinoja muuttaa jo rakennettuja ympäristöjä vihreämmiksi ja viihtyisämmiksi. Lisäksi toiminnan ytimessä molemmilla ovat kestävyys ja muunneltavuus sekä halu luoda inhimillistä urbaania vihreyttä”, kertoo InnoGreenin kehitysjohtaja Oula Harjula, ja jatkaa:

”Haluamme myös korostaa yrityskulttuurissa yhteistyön merkitystä, sillä mielestämme kilpailun sijaan yhteistyöllä voidaan luoda positiivista kehitystä paremmin ja nopeammin.”

Lisää tuotteesta Viherseinät

Viherseinät

Viherseinä viihtyy parhaiten sisätilassa, jossa lämpötila pysyy yli 15 asteen. Hetkellisiä tempauksia varten viherseiniä on mahdollista myös rakentaa ulkotiloihin. Tällöin kasvien kunto säilyy hyvänä muutamasta päivästä viikkoon. Lähtökohtaisesti viherseinä voi olla minkä tahansa muotoinen. Tyypillisin toteuttamamme viherseinä tehdään aidoista kasveista ja suorakaiteen muotoon. Aika ajoin tila tai tarve on kuitenkin jotain aivan muuta.

Suosimme aina aitojen kasvien käyttöä, jos se vain on mahdollista tilan ja käyttäjien puolesta. Viherseinissä käytetään mieluiten useampaa kasvilajia, jolloin mm. ehkäistään erilaisten kasvitautien leviämistä. Useammasta lajista koostuva seinä on myös näyttävämpi, ja onnistuneilla kasvivalinnoilla voidaan luoda tilaan tunnelmaa. Seinä voi olla ilmeeltään leikkisä, dramaattinen tai vaikkapa rauhoittava. Kaikki InnoGreenin viherseinien kasvit istutetaan valmiiksi toimipisteessämme, ennen kuin ne kuljetetaan asiakkaan tilaan. Lisäksi huollamme kaikkia aitojen kasvien viherseiniä säännöllisesti. Lisäpalveluna seiniin voidaan vaihtaa myös kukkivia kausikasveja tuomaan vaihtelua ja ilmettä.

Vihersisustus

Vihersisustus

Kaunis ja hyvin suunniteltu vihersisustus tuo mielenrauhaa ja raikkautta toim...

Lue lisää

Viherseinät

Viherseinät

Markkinoiden monipuolisimmat kasviseinät.

Lue lisää

Referenssit

Referenssit

Tutustu referensseihimme.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Referenssihankkeet Innogreen

Toimistotalo Swing House Espoo

Toimistotalo Swing House Espoo

Uudisrakennus | Espoo | 20 milj. €

Espoossa sijaitseva Swing House on ultra-moderni toimistorakennus, jossa on j...

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Helsinki-Vantaan terminaalin laajennus

Laajennus | Vantaa | 400 milj. €

Helsinki-Vantaan terminaali 2:n laajennushanke on merkittävä osa lentoaseman ...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Helsingin kauppakeskus Kaaren uudistaminen

Sisp. korjaus | Helsinki | 5 milj. €

Vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari sai elokuun lopussa 2017 uuden sis...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän