Kiinteistöposti 2/2020 on julkaistu

Päivämäärä: 30.4.2020

Nimeään komeampi hanke

Putkiremontti – millaisia mielikuvia tämä sana herättää? Hankalaa, kallista, vaikeaa, pölyistä, meluista vai sittenkin välttämätöntä, mielenkiintoista, asunnon arvoa ja asumismukavuutta nostavaa? Varmaan kaikkea tätä, ja parhaimmillaan päällimmäiseksi tunteeksi pitäisi jäädä tyytyväisyys.

Putkiremontti on nykyään paljon enemmän kuin nimestä voisi päätellä. Vesi- ja viemäriputkien lisäksi saadaan yleensä uudet, entisiä turvallisemmat sähkölinjat ja -keskukset sekä mahdollisuus liittyä moderneimpiin dataverkkoihin. Monet kylpyhuoneet ja keittiöt korjataan putkiremontin yhteydessä uudelle vuosikymmenelle, ja taloyhtiön saunasta tulee kylpylätason hemmottelukeskus. Tässä lehdessä esimerkkimme tulee Helsingin Kontulasta.

Energiatehokkuusdirektiivin myötä putkiremontit komistuvat entisestään. Suomen hallitus päätti syksyllä 100 miljoonan euron potista, jolla tuetaan rakennusten energiatehokkuuden parantamista vuosina 2020-2022. Tukea haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta.

Energiatehokkuutta parantavat toimet on järkevää sijoittaa jonkun muun merkittävän korjausurakan yhteyteen, esimerkiksi osaksi putki-, katto- tai julkisivu remonttia. Jos taloyhtiöllä on lähiajan suunnitelmissa peruskorjaus, on syytä nopeasti miettiä, toteutetaanko sen yhteydessä myös erillinen energiatehokkuusloikka.

Energia-avustusta voi hakea yhteen kohteeseen vain kerran, ja avustuksen saamiselle on tiukat ehdot. Suunnittelun ja toteutuksen on oltava ammattitaitoista ja lopputuloksen on oltava mitattavissa. Taloyhtiön hallitukselta ja isännöitsijältä tarvitaan nyt valppautta energia-avustuksen saamiseksi.

Tässä Kiinteistöpostissa hyvänä esimerkkinä peruskorjauksen ja energiatehokkuuden parantamisen yhdistelmästä on turkulaisten taloyhtiöiden ryhmäkorjaushanke, jossa laajan putkiremontin lisäksi osa yhtiöistä siirtyy maalämpöön ja osalle asennetaan lämmöntalteenotto poistoilmaan. Näihin 1,5 miljoonan euron energiatehokkuutta parantaviin hankkeisiin on haettu uutta energia-avustusta.

Kiinteistöpostin tämä numero julkaistaan monien huolien ja epävarmuuksien aikana. Siksi haluan erityisesti kiittää tässä numerossa tuotteistaan ja palveluistaan kertovia yrityksiä: odotettu Kiinteistöposti ei kulje saajiensa luukkuihin ilman ilmoituksianne. Ilmoittaminen taloyhtiömaailman päättäjille menevässä julkaisussa on tärkeää myös näin poikkeusaikoina. Rakennusten korjaustarve ei ole hävinnyt, ei myöskään huollon ja kunnossapidon palvelujen kysyntä.

Hyvää kevättä kaikille Kiinteistöpostin lukijoille ja antoisia lukuhetkiä!

Lue Kiinteistöposti 2/2020 näköislehti tästä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän