Näitä valoja viimeinen ei sammuta lähtiessään

Päivämäärä: 9.2.2023Isossa kiinteistössä on satoja, jopa tuhansia opaste- ja turvavalaisimia, jotka palavat yötä päivää. Hyödyntämällä poistumisvalaisimissa energiatehokasta valaisinteknologiaa, kiinteistön energiankulutus voi vähentyä jopa tuhansia kilowattitunteja ja niistä kertyvä säästö on huomattavaa.

Kiinteistöjen kasvihuonepäästöistä noin 65% syntyy rakennuksen käytön aikana. Yksittäinen ihminen voi vaikuttaa osaan päästöistä omilla valinnoillaan, mutta lakisääteisiin opaste- ja turvavalaisinratkaisuihin vaikutetaan jo rakennuksen suunnitteluvaiheessa. Suomalaisen Neptolux N -sarjan opaste- ja turvavalaisimet pienentävät rakennuksen energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä usealla tavalla.

Valaisimissa hyödynnetään viimeisintä NiMH-yksikköakkuteknologiaa, joka takaa normaaleissa käyttöolosuhteissa mm. kondensaattoriratkaisuja pidemmän käyttöiän. Myös valaisimissa käytettävä uusin led-tekniikka ja ledien alhainen polttovirta pidentävät valojen käyttöikää, alentavat energiankulutusta ja pitävät toimintalämpötilan alhaisena. Alhainen toimintalämpötila puolestaan edesauttaa myös akun pidempää käyttöikää.

Poistumistievalaisinten akku- ja led-tekniikan avulla yksittäisen opasteen energiankulutus on onnistuttu nipistämään 0,2 wattiin. Ratkaisut myös pidentävät valaisinten käyttöikää ja parantavat niiden valotehoa. Näin ollen poistumisreiteillä vaadittu valoteho saavutetaan pienemmällä valaisinmäärällä ja energiankulutuksella. Samalla valaisinten valmistamiseen tarvitaan entistä vähemmän raaka-ainetta.

Ympäristöönsä sulautuvat poistumistievalot

Vaikka vihreät arvot ovatkin tärkeitä, niin muutkin asiat ovat valojen elinkaaressa merkityksellisiä, kuten valovoima, asennuksen helppous, selkeä valikoima, kestävyys sekä design, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Peter Malmelin.

Neptoluxin hätäpoistumistietä opastavat valaisimet ovat ympäristöystävällisyyden lisäksi designiltaan eleettömiä ja tyylikkäitä. N-sarjan opastevalaisimista näkyy lähinnä vain valaistu symboli ja ne voi asentaa seinään tai kattoon huomaamattomalla kiinnikkeellä. Kevyen kaapeloinnin ansiosta valaisimet soveltuvat erinomaisesti myös kiinteistöihin, joissa kaapelointi on tehtävä huomaamattomasti, kuten arkkitehtonisesti vaativiin museoihin, näyttelytiloihin ja muihin arvokohteisiin. Myös hillitty, ajaton muotoilu sulautuu neutraalisti erilaisiin asennuskohteisiin. Pohjoismaisiin olosuhteisiin suunniteltu tuotesarja vastaa vaativimpiinkin turvallisuusvaatimuksiin.

Kestävän kehityksen periaate tuotekehityksen kulmakivenä

Hedengren Securityn Neptolux N -sarjan poistumistievalaisimet on kokonaisuudessaan uusiutunut ja kestävän kehityksen hengessä valaisimet käyttävät edellisen sukupolven kanssa samaa asennuskantaa, jonka vuoksi ne sopivat niin uusimpaan Nepto 3K -turvavalokeskukseen kuin aiempiin Neptolux-keskuksiinkin sekä FIREscape-yhdistelmäkeskukseen. Askelvaloihin on lisätty uusia ominaisuuksia, staattisen valon lisäksi valossa on nyt myös nuolikuviot, joilla voidaan näyttää poistumisensuuntaa ja adaptiivisessa evakuoinnissa myös vaihtaa poistumisnuolien suuntaa.

Kaikissa Hedengren Securityn kehittämissä järjestelmissä lähtökohtana on elinkaaren pitkäikäisyys ja energiatehokkuus, jolloin järjestelmän sukupolven vaihtuminenkaan ei tarkoita koko järjestelmän vaihtoa, päättää Malmelin.
 

Lue lisää tai ota yhteyttä myyntitiimiimme puhelimitse 0207 638 635 tai sähköpostitse [email protected].

 

Tuote-esitteet pääset lataamaan täältä.


                       Askelvalaisin N55


                       Opastekyltti N20


      Muuttuvasymbolinen opastekyltti N20
 


                Upotettava valaisin N68R-O 


                          N-IP-Gasket IP55
 

Hedengren Security – Turvatekniikan edelläkävijä

Hedengren Security on turvatekniikan asiantuntija. Autamme arkkitehteja, suunnittelijoita, urakoitsijoita sekä rakennus- ja tukkuliikkeitä varmistamaan kiinteistöjen, omaisuuden ja ihmisten turvallisuuden. Meiltä saat alan johtavat ja energiatehokkaimmat paloturvallisuuden, turvavalaistuksen, rikosilmoittimien ja kameravalvonnan sekä kulunvalvonnan järjestelmät. Osaamisemme on apunasi koko matkan suunnittelusta asentamiseen, rahoitukseen ja ylläpitoon saakka. Omia brändejämme ovat muun muassa Prodex FIREscape, Neptolux, HHL ja Hedsam.  Olemme osa yli 100-vuotiasta Hedengren-konsernia, jossa työskentelee noin 250 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Virossa. https://www.hedengren.com/fi

Referenssihankkeet Hedengren Oy Ab

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Helsingin kaupunginteatterin peruskorjaus

Korjaus | Helsinki | 67,00 milj €

1960-luvun lopussa valmistunut Helsingin kaupunginteatteri on läpikäynyt 67 m...

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Granlundin pääkonttorin pihavalaistus

Helsinki

Suunnittelutoimisto Granlundin Malmin pääkonttorin sisäpihalla on nyt pelkist...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi