Kotimainen hiilineutraali kivivillaeriste

Päivämäärä: 23.11.2021

Parocin lanseeraama hiilineutraali uutuus PAROC Natura Lana on laadukas kivivillaeriste, joka on täydellinen valinta vastuulliseen ja turvalliseen rakentamiseen. Uutuustuotteessa yhdistyvät kaikki Paroc-kivivillan tutut edut palo- ja kosteusturvallisuudesta huippuluokan äänenvaimennukseen. Energiatehokas ja kierrätettävä tuote on kotimainen ja se täyttää tiukimmat päästövaatimusluokat (M1).

Kyseessä on Parocin ensimmäinen täysin hiilineutraali tuote. Se on valmistettu mahdollisimman pienillä päästöillä ja jäljelle jäävät päästöt on kokonaisuudessaan kompensoitu luotettavan päästövähennysjärjestelmän kautta.

”PAROC Natura Lana valmistetaan Paraisten tehtaallamme käyttäen vähähiilistä sulatusteknologiaa ja vihreää sähköä. Maksimoimalla tuotannossa kierrätetyn kivivillan osuuden pystymme vähentämään neitseellisen raaka-aineen määrää. Tuloksena on eriste, jonka hiilijalanjälki on erittäin pieni”, kertoo Application Manager Susanna Tykkä-Vedder.

”Tuotteen koko elinkaaren aikana synnyttämät kasvihuonekaasupäästöt kompensoidaan Gold Standard -sertifioitujen Gyapa-keitinprojektin ja Delhin metrohankkeen kautta. Näin toimimalla tuotteesta saadaan täysin hiilineutraali.” SCS (Scientific Certification Systems) on todentanut Parocin tekemät päästövähennykset ja myöntänyt tästä sertifikaatin.

PAROC Natura Lanan hyvät ominaisuudet eivät rajoitu ympäristöhyötyihin. Pehmeä, mutta jämäkkä eristelevy on myös käyttäjäystävällinen ja toimiva. Se on helppo ja nopea asentaa tiiviisti rakenteisiin ja se antaa tehokkaan lämmöneristävyyden. Lisäksi PAROC Natura Lanassa yhdistyvät kaikki Parocin kivivillan tutut edut: erinomainen palo- ja kosteusturvallisuus sekä huippuluokan äänenvaimennusominaisuudet.

”PAROC-kivivillan paloluokka on paras mahdollinen eli A1. Se ei pala eikä levitä paloa, vaan suojaa rakenteita ja antaa lisää pelastautumisaikaa palotilanteessa. Kosteutta vastaan se antaa monipuolisen turvan, sillä se hylkii vettä eikä kerää tai sulje kosteutta ympäröivästä ilmasta”, Tykkä-Vedder summaa.

PAROC Natura Lana soveltuu käytettäväksi ulkoseinien, yläpohjien ja rossipohjien lämmöneristämiseen sekä väliseinien ja -pohjien ääneneristämiseen. ”Tuote on helppokäyttöinen ja sopii erinomaisesti sekä vakinaisten että vapaa-ajan asuntojen lämmöneristeeksi.”

Lue lisää PAROC Natura Lanasta alla olevasta linkistä!

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsinki | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje