PAROC Trio säästää työtunteja ja kustannuksia

Päivämäärä: 8.2.2022

Owens Corning Parocin kehittämä uutuuseriste PAROC Trio säästää julkisivujen korjausrakentamisen työtunteja ja kustannuksia sekä vähentää merkittävästi työmaan pakkausjätettä. Siinä on yhdessä eristeessä kaikki, mihin aiemmin on tarvittu kaksi tai kolme erillistä rakennekerrosta.

Asennusnopea eriste kasvavaan korjausrakentamisen tarpeeseen

”Suomessa on miljoonia neliömetrejä vanhoja julkisivuja, jotka ovat elinkaarensa päässä. Suuri osa näistä julkisivuista on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa. Kun vanha betonijulkisivu ja lämmöneristeet puretaan, kerrosten alta löytyy usein epätasainen betonipinta, joka vaatii joko tasoituksen tai pehmeän epätasaisuuksia tasaavan eristematon varsinaisen lämmöneristekerroksen alle. Halusimme helpottaa julkisivujen korjausrakentamista ja kehittää yhden eristeen, joka samalla sekä tasoittaa, eristää että suojaa tuulelta ja säältä”, Owens Corning Parocin Application Manager Susanna Tykkä-Vedder sanoo.

Säästää kustannuksia ja aikaa

PAROC Trio sisältää epätasaiselle korjattavalle pinnalle tarvittavan tasauskerroksen, energiatehokkaan paksun lämmöneristekerroksen sekä erinomaisen tuulensuojakerroksen. Näin saavutetaan julkisivueristeiden asennuksessa vähintään 50% säästöt sekä asennusajassa että kustannuksissa. Yhdellä tuotteella toteutettava ratkaisu tarkoittaa myös yksinkertaisempaa työmaalogistiikkaa ja minimoitua pakkausjätemäärää. PAROC Trio -eristeet toimitetaan kompakteilla lavapakkauksilla ja optimoitu levykoko helpottaa tuotteiden asennusta yläilmoissa. Tuotteiden leikkuuhukan voi kierrättää ympäristöystävällisesti Rewool-kierrätysjärjestelmän kautta. 

Innovatiivinen ratkaisu

Kivivillasta valmistetun paloturvallisen PAROC Trion pinnassa on vesihöyryä läpäisevä, mutta erinomaisesti tuulelta ja sateelta suojaava Tyvek FireCurb-pinnoite. Tuotteen keskiosa muodostuu tehokkaasta lämmöneristekerroksesta, jonka ansiosta PAROC Trion lambda-arvo on hyvin alhainen, 0.033 W/mK. Todellinen innovaatio löytyy tällä kertaa tuotteen takapinnasta, joka on mekaanisesti pehmennetty mukautumaan epätasaisen taustan muotoihin varmistaen, ettei eristeen ja alustan väliin ja eristystä heikentäviä ilmarakoja. PAROC Triolle on haettu patentti.

PAROC Trio on soveltuu käytettäväksi kaiken tyyppisissä ja korkuisissa rakennuksissa. Se on muiden kivivillatuotteiden tapaan paloturvallinen, energiatehokas ja kestää erinomaisesti kosteutta.

”Teemme jatkuvasti töitä kehittääksemme innovaatioita, jotka ratkaisevat aitoja tarpeita ja tuottavat lisäarvoa asiakkaillemme. PAROC Trio on erinomainen esimerkki tästä työstä”, Susanna Tykkä-Vedder sanoo.

Lue lisää alla olevasta linkistä.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsinki | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje