Vettä hylkivät teollisuuseristeet

Päivämäärä: 31.8.2020

Paroc on tutkinut, kehittänyt ja valmistanut vettä hylkiviä WR (water repellent) kivivillaeristeitä teollisuuteen yli 20 vuoden ajan. Ulkopuolisten laboratorioiden testitulokset vahvistavat Parocin WR-tuotteiden erinomaisen korroosiosuojaustason.

”Korroosio eristeen alla (CUI) on yksi teollisten eristysratkaisujen suurimmista haasteista", teollisuuseristeiden myyntipäällikkö Timo Perämäki Parocilta toteaa ja jatkaa: ”Eristeen alla tapahtuva korroosio on iso huolenaihe etenkin teollisuuslaitoksen omistajille, sillä se voi lyhentää merkittävästi putkistojen ja laitteiden käyttöikää sekä lisätä vuotojen, sulkujen ja mahdollisten henkilövahinkojen riskiä."

Eurofins Expert Services Oy:n laboratoriossa tehtyjen testitulosten mukaan Paroc WR-kourut alittavat reilusti standardin EN13472 asettaman tiukimman 1 kg/ m2 vedenimeytymisarvon. Paroc WR-kourujen vedenimeytymisarvo on vain 0,1 kg / m2, mikä on puolet pienempi kuin muilla markkinoilla olevilla tuotteilla. Lisäksi Parocin WR-tuotteiden käyttölämpötila-alue on markkinoiden laajin.

Alhainen kosteuden imeytyminen on tärkeä ominaisuus eristeelle, sillä useimmat teolliset eristysratkaisut joutuvat alttiiksi vedelle, korkealle kosteusprosentille ja muille nesteille.

”Eristeisiin kertyvä vesi voi heikentää dramaattisesti niiden suorituskykyä ja lisätä syövyttävän ympäristön syntymisen riskiä eristettyjen laitteiden pintaan”, Timo Perämäki kertoo. ”Vähemmän vettä ja nopeampi kuivuminen tarkoittaa vähemmän korroosiota. Eurofins-testaustulos osoitti, että Paroc on suunnannäyttäjä sellaisten ratkaisujen kehittämisessä, jotka poistavat veden imeytymisen aiheuttamia mahdollisia vahinkoja.”

Kaikki PAROC-tuotteet täyttävät ASTM C795:n ja AGI Q132:n vaatimukset. Tuotteet eivät reagoi kemiallisesti teräkseen, mikä vähentää myös tehokkaasti korroosion ja ulkoisen jännityshalkeamisen riskiä.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsinki | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje