PAROC CO2 Calculator hiilijalanjälkilaskuri

Päivämäärä: 16.8.2023

Laskee eri paksuisten PAROC-rakennuseristeiden GWP-arvon nopeasti ja tarkasti.

OC Paroc helpottaa suunnittelijoiden ja rakennuttajien työtä lanseeraamalla uuden työkalun PAROC® CO2 laskurin, jonka avulla rakennuseristeiden hiilijalanjäljen laskeminen on vaivatonta ja nopeaa.

Laskuri perustuu EN 15804 +A2 mukaisiin EPD-ympäristö­selosteiden arvoihin, joiden avulla tuotteiden GWP-arvo (global warming potential) lasketaan. Aiemmin lasku­toimitus on vienyt aikaa ja vaatinut tietojen etsimistä ja yhdistelyä. OC Parocin kehittämä laskuri tekee laskut automaattisesti, joten sen avulla on nopeaa ja helppoa laskea eri paksuisten PAROC‑rakennus­eristeiden hiilijalanjälki.

“Halusimme luoda laskurin, joka aidosti helpottaa ja nopeuttaa suunnittelijoiden työtä ja myös auttaa tekemään tarkempia laskelmia”, sanoo Juha Laihonen, OC Parocin Circular Economy Lead, Nordics.

PAROC CO2 Calculator näyttää päästöt neliömetriä, kiloa ja kuutiota kohden

Laskuri ilmoittaa CO2 ekvivalentit päästöt eri yksiköissä, mikä vastaa erilaisten suunnittelu­ohjelmien tarpeisiin (kg CO2‑eq kg/kg, kg CO2‑eq/m2 ja kg CO2‑eq/m3). Tämä helpottaa tuotteiden vertailua keskenään. Laskuri näyttää myös tuotteen tiheyden ja lämmön­vastuksen halutussa paksuudessa.

Laskuri laskee EPD-dokumentin mukaiset GWP-arvot moduuleissa A1‑A3 (= sisältää tuotannon aikaiset päästöt) sekä GWP-arvot moduuleissa A1‑C4 (= sisältää tuotanto­vaihe, rakentamis­vaihe, käyttö­vaihe ja elin­kaaren loppu­vaihe). Varmistaakseen, että arvot perustuvat oikean tuotanto­laitoksen päästöihin, laskuri ottaa huomioon käyttäjän sijainti­maan. Esimerkiksi Suomessa laskurin avulla voi laskea EPD:n mukaisen GWP-arvon niille PAROC‑ rakennus­eristeille, jotka ovat saatavilla Suomen markkinalla.

PAROC CO2 Calculator löytyy Parocin netti­sivuilta laskureista sekä Suunnittelijat-sivulta, josta löytyy myös muut suunnittelijan työtä helpottavat työ­kalut, CAD-kuvat sekä oppaat.

Referenssihankkeet Paroc Oy Ab

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Olympiastadionin uudistaminen Helsingissä

Ulkp. korjaus | Helsink | 262 milj. €

Vuonna 1938 rakennetun Olympiastadionin peruskorjaus ja uudistaminen. Kokon...

Kupittaan jäähalli

Kupittaan jäähalli

Turku

Turussa sijaitsevassa Kupittaan jääurheilukeskuksessa on kaksi jäähallia, j...

Sairaala Nova

Sairaala Nova

Uudisrakennus | Jyväskylä | 411,2 milj. €

Keski-Suomen uusi keskussairaala, Sairaala Nova, valmistuu syksyllä 2020. Nov...

Metropolian Myllypuron kampus

Metropolian Myllypuron kampus

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Koko Metropolia Ammattikorkeakoulun toimintaa koskeva kampusuudistus on käynn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän