Debel® asennuslattioiden suunnittelu helpottui

Kevytrakennetekniikka helpottaa välipohjien korjausrakentamista. Askelääneneristävyydeltään huipputasoa oleva lattioiden korotusjärjestelmä Debel vaimentaa ääniä esimerkiksi Eduskuntatalossa, kun se taas avataan peruskorjauksen jälkeen. Debel -lattioita valmistavat Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:öön kuuluva Gyproc ja Aulis Lundell Oy. Korkeussäädettävä asennuslattia asennetaan esimerkiksi alalaattapalkiston päälle kohteen vaatimusten mukaisesti, ja runko on mahdollista upottaa jopa ”nolla-tasoon”.

Tampereen amk:n talonrakennustekniikan opiskelija Juho Hakala on tuoreessa opinnäytetyössään luonut suunnittelijoiden apuvälineeksi Debel -lattiajärjestelmästä Archicad -objektikirjastot sekä määrälaskenta-alustat. Hakalan luomat objektit auttavat suunnittelijoita tekemään entistä täydellisempiä tietomalleja, ja hahmottamaan todellisen tilatarpeen Debel -asennuslattioiden osalta. Avoin objektikirjasto on kaikkien saatavilla. Valmiiden määrälaskentataulukoiden avulla saadaan laskettua lattioihin liittyvät määrät sekunneissa, ja näin päästään kiinni kustannuksiin jo suunnitteluvaiheessa.

Lisää Debel®asennuslattia -asiaa ja muita Aulis Lundell Oy:n uutisia Steelnews-lehdestä.

RPT Docu Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään. Lue lisää...