Mistä rakentamisen innovaatiot kumpuavat?

Päivämäärä: 17.5.2021

Rakennusteollisuus ajatellaan monesti alaksi, jossa innovointi on kankeaa ja uudistuminen hidasta. Kasvava ympäristötietoisuus ja halu olla mukana markkinoilla myös tulevaisuudessa ovat kuitenkin kannustaneet uudistumaan tälläkin alalla. Kiinteistö- ja rakennusalalla on paljon osaamista, jolla voidaan vaikuttaa esimerkiksi hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja uusien innovatiivisten, ekologisempien, kierrätettävien ja vähähiilisten tuotteiden kehitykseen.

Miten rakennusalan yritykset kehittävät kestäviä innovaatioita? Mistä tunnistaa aidosti vastuullisen rakennusalan tuotteen tai ratkaisun? Millaista yhteistyötä alan innovatiivinen edistäminen vaatii?

Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus, kun Tietoiskuja teräksestä -ohjelmasarjan toisen osan vieraina ovat NCC:n maajohtaja ja Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja Mika Soini, Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell ja Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser. Ohjelman juontaa Olivia Oras.

Keskustelua saadaan aikaan erityisesti rakennusalan yhteistyön tärkeydestä ja siitä, mitä innovointi rakennusalalla tarkoittaa. Jaksossa nostetaan esille myös rakennusteollisuuden vastuu: myös uudet innovaatiot täytyy testata, tutkia ja todeta turvallisiksi ennen kuin ne otetaan käyttöön.

Tietoiskuja teräksestä – katso ilmaiseksi

Neliosaisessa ”Tietoiskuja teräksestä” -ohjelmasarjassa käsitellään ajankohtaisia ja keskustelua herättäneitä aiheita. Yleisimmät ennakkoluulot teräksestä romuttuvat, kun ääneen pääsevät rakentajat, suunnittelijat, asiantuntijat ja arvoketjun muut ammattilaiset.

Vieraina jokaisessa jaksossa on suomalaisen rakentamisen, suunnittelun ja asumisen huippuammattilaisia. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa, ”Rakentamisen kiertotalous ja teräs” ja ”Rakentamisen innovaatiot” ovat nyt katsottavissa, ja uusia jaksoja julkaistaan pian lisää.

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän