Asuntomessujen kiinnostavimmat kodit

Päivämäärä: 24.6.2021

Teräksisten rakennustuotteiden valmistaja Aulis Lundell Oy on toteuttanut Lohjan asuntomessuille kaksi teräsrunkoista taloa, ProModin ja Pyörre-talon. Molempien talojen lopputuloksissa konkretisoituu neljänkymmenen vuoden aikana kertynyt kokemus, innovatiivisuus ja osaaminen.

ProModi – moduulitalo taiteellisella twistillä

Asuntomessujen kohde numero kaksi on yksikerroksinen omakotitalo, jonka huoneistoala on 105,5 m². Puinen julkisivu kätkee sisäänsä teräsrunkoisia moduuleita, joista talo on koottu. Se, että ProModi on valmistettu moduuleista, ei näy ulospäin. Talon kuusi moduulia tuotiin asuntomessualueelle huhtikuun lopulla, ja viimeistely tehtiin parissa viikossa tontilla. Moduulirakentamisella saa siis nopeasti valmista.

Talossa on kolme makuuhuonetta, yhdistetty olohuone ja keittiö, kodinhoitohuone, sauna, kaksi wc-tilaa, autotalli, pyöräkatos ja varasto. Talo on suunniteltu vuokralaisille, jotka arvostavat taidetta ja viihtyvät esteettömässä ja viihtyisässä kodissa. Väliovina ProModissa ovat tilaa tuovat Liune-ovet, jotka liukuvat teräsrunkoisten väliseinien sisään.

ProModissa esitellään uusia sisustuskokonaisuuksia, joissa myös rakenteet ovat osana sisustusta. Kuvataiteilijat Johanna Oras ja Lotta Sirén sekä valokuvataiteilija Nina Kellokoski saivat kukin oman huoneen, jonka he ovat sisustaneet oman näköisekseen. Kun asuntomessut heinäkuussa avautuvat, alkaa leikkimielinen kilpailu siitä, minkä huoneen sisustus puhuttelee eniten. Kilpailuun voi osallistua seuraamalla instagram-tiliä tai nappaamalla qr-koodi ProModissa ja kertomalla oma suosikki näistä upeista huoneista.

Pyörre-talo – upea kiertotalouden esimerkki

Yksi asuntomessujen vetonauloista on kohde numero seitsemän, teräsrunkoinen yksikerroksinen erillispientalo Pyörre, jossa kerrosalaa on 227 m2, ja lämmitettyä huonealaa 160 m2. Talo on suunniteltu pariskunnalle, joka haluaa elää inspiroivassa, toimivassa ja persoonallisessa kodissa, jossa kiertotalous toteutuu uudella tavalla.

Pyörre-talon kevytrakennetekniikasta vastaa Lohjalaisen terästehtaan innovatiivinen tiimi ja arkkitehtuurista lohjalainen huippuammattilainen, Matti Kuittinen. Siksi se, että Pyörre rakentui juuri Lohjalle, ei ole sattumaa. Rakennuksen syntyä ohjasi vähähiilinen rakentaminen, eli materiaalivalinnoissa ja tuotevertailuissa on pyritty selvittämään kierrätettyjen raaka-aineiden osuudet tai on käytetty kierrätettyjä raaka-aineita.

Simpukkamaisen rakennuksen erkkeri-ikkunat ja sisäpiha on suunnattu kohti kauneimpia järvinäkymiä. Pyörre-talo on sisältä samaan aikaan avara, tyylikäs ja ylenpalttinen. Taide on kaikkialla läsnä; kuvataitelija Johanna Oraksen kädenjälki näkyy niin tapeteissa, tauluissa, lattiassa, ovissa, ja pienesineissä.

Aulis Lundell Oy:n valmistamia tuotteita löytyy myös useista muista asuntomessukodeista. Tilaa tuovat Liune-väliovet liukuvat väliseinässä olevan teräksisen runkoelementin sisään, eivätkä käänny tielle. Liune- ovet antavat lisää seinä- ja lattiapinta-alaa käyttöön ProModin ja Pyörre-talon lisäksi myös kohteissa nro 5: Lammi Kivitalon Lohjan Saarenta, nro 15: Ainoakodin Ainoa Fiksu, nro 16: Designtalo Idyll ja nro 26: Honkatalon Villa Hopeapuu.

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän