Satu täydensi puukotinsa ilmeen Liunen CLT-ovilla

Päivämäärä: 30.8.2023

Cross Laminated Timber (CLT) valmistuu ristiin liimatuista lauta­kerroksista, joita on yleensä kolme tai viisi. Raaka-aineena CLT-levyssä on tavallisimmin kuusta tai mäntyä.

Prototyyppi syntyi yhteistyössä Liunen ja asiakkaan kanssa

Satu on jo tovin ollut onnellinen hirsitalon asukas. Hiljattain toiseksi rakennusprojektiksi valikoitui myöskin puinen, mutta hieman hirttä muunneltavampi materiaalivaihtoehto CLT.

Satun CLT-materiaalista valmistettu talo oli kokonaisuutena yhtenäinen, mutta ovien suhteen lopullinen ratkaisu antoi vielä odottaa itseään. Vaikka Cross Laminated Timber on ollut etenkin Keski-Euroopassa suosittu rakennusmateriaali jo vuosikymmeniä, Satun makuun sopivien CLT-ovien toimittajia ei tuntunut löytyvän.

– Pähkäilimme pitkään ovien tyyliä. Paras harmoninen jatkumo oli kuitenkin valita myös ovien materiaaliksi CLT. Yllättävää kyllä, ainoa vaihtoehto tuntui olevan ovien teettäminen puusepällä, Satu kertaa lähtötilannetta.

Toden totta, markkinoilla ei vaikuttanut olevan CLT-ovien valmistajia. Satun rakennusprojekti tarjosi Liunelle mahdollisuuden laajentaa tuotevalikoimaansa ja kehittää uudenlainen ovi aidossa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

– Kartoitimme yhdessä ovien vaatimukset, joiden perusteella Liunella kehitettiin meille ovista prototyypit. Kokeilun jälkeen totesimme mallit toimiviksi, minkä jälkeen ne laitettiin tuotantoon ja saimme lopulliset ovet. Asiakaspalvelu oli aivan loistavaa ja nopeaa, Satu kiittää.

Kääntyvä CLT-sisäovi tuotannossa – pian myös pintaliukuovi

Liunen valikoimaan kuuluu sekä liukuovia että kääntyviä ovia eri korkeuksilla, vetimillä, lukoilla ja ilman. Myös Liunen CLT-ovet voi tilata omiin tarpeisiin sopivilla mitoilla ja varusteilla.

– Puu tekee kodista lämpimän, ja on loistavaa, että talossa on nyt tyyliin sopivat, kauniit ovet. Ovet voi käsitellä itse esimerkiksi kuultomaalilla, ja ilmettä voi päivittää hiomalla puun pinnan. Luja materiaali ei kierry eikä käpristy, vaan on monessakin mielessä erittäin laadukas ja pitkäikäinen tuote. Laatua arvostavalle näitä ovia voi lämpimästi suositella, Satu summaa.

Voit seurata CLT-mökin elämää Instagramissa: @satumainen_hirsitalo_goes_clt

Instagram: @liune.fi
Facebook: Liune
LinkedIn: Liune

Lisää tuotteesta Liune CLT | ELD27 kääntyvä sisäovi

Liune CLT | ELD27 kääntyvä sisäovi

Huullokseton kääntyvä sisäovi. Cross Laminated Timber (CLT) valmistuu ristiin liimatuista lautakerroksista. Raaka-aineena CLT-levyssä on tavallisimmin kuusta tai mäntyä.

Materiaalilaskurit

Materiaalilaskurit

Aulis Lundell Oy tarjoaa laskureita helpottamaan suunnittelutyötä.

Lue lisää

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Kysyttävää? Ota meihin yhteyttä!

Lue lisää

Tekniset tiedot
LIUNE CAD -piirroskirjasto DWG
LIUNE DWG, BIM ja RFA -tiedostot
Liune Door CLT - Huullokseton kääntyvä sisäovi (ELD27)

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Tampereen seudun jäteveden keskuspuhdistamo
Tehtaankatu, kerrostalo
MySense by Flamingo Spa
Asunto Oy Helsingin Yrjönkatu 2

Asunto Oy Helsingin Yrjönkatu 2

Helsinki

Vuonna 1889 rakennettu, Selim A. Lindqvistin ja Elia Heikelin suunnittelema r...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje