Satu täydensi puukotinsa ilmeen Liunen CLT-ovilla

Päivämäärä: 30.8.2023

Cross Laminated Timber (CLT) valmistuu ristiin liimatuista lauta­kerroksista, joita on yleensä kolme tai viisi. Raaka-aineena CLT-levyssä on tavallisimmin kuusta tai mäntyä.

Prototyyppi syntyi yhteistyössä Liunen ja asiakkaan kanssa

Satu on jo tovin ollut onnellinen hirsitalon asukas. Hiljattain toiseksi rakennusprojektiksi valikoitui myöskin puinen, mutta hieman hirttä muunneltavampi materiaalivaihtoehto CLT.

Satun CLT-materiaalista valmistettu talo oli kokonaisuutena yhtenäinen, mutta ovien suhteen lopullinen ratkaisu antoi vielä odottaa itseään. Vaikka Cross Laminated Timber on ollut etenkin Keski-Euroopassa suosittu rakennusmateriaali jo vuosikymmeniä, Satun makuun sopivien CLT-ovien toimittajia ei tuntunut löytyvän.

– Pähkäilimme pitkään ovien tyyliä. Paras harmoninen jatkumo oli kuitenkin valita myös ovien materiaaliksi CLT. Yllättävää kyllä, ainoa vaihtoehto tuntui olevan ovien teettäminen puusepällä, Satu kertaa lähtötilannetta.

Toden totta, markkinoilla ei vaikuttanut olevan CLT-ovien valmistajia. Satun rakennusprojekti tarjosi Liunelle mahdollisuuden laajentaa tuotevalikoimaansa ja kehittää uudenlainen ovi aidossa yhteistyössä asiakkaan kanssa.

– Kartoitimme yhdessä ovien vaatimukset, joiden perusteella Liunella kehitettiin meille ovista prototyypit. Kokeilun jälkeen totesimme mallit toimiviksi, minkä jälkeen ne laitettiin tuotantoon ja saimme lopulliset ovet. Asiakaspalvelu oli aivan loistavaa ja nopeaa, Satu kiittää.

Kääntyvä CLT-sisäovi tuotannossa – pian myös pintaliukuovi

Liunen valikoimaan kuuluu sekä liukuovia että kääntyviä ovia eri korkeuksilla, vetimillä, lukoilla ja ilman. Myös Liunen CLT-ovet voi tilata omiin tarpeisiin sopivilla mitoilla ja varusteilla.

– Puu tekee kodista lämpimän, ja on loistavaa, että talossa on nyt tyyliin sopivat, kauniit ovet. Ovet voi käsitellä itse esimerkiksi kuultomaalilla, ja ilmettä voi päivittää hiomalla puun pinnan. Luja materiaali ei kierry eikä käpristy, vaan on monessakin mielessä erittäin laadukas ja pitkäikäinen tuote. Laatua arvostavalle näitä ovia voi lämpimästi suositella, Satu summaa.

Voit seurata CLT-mökin elämää Instagramissa: @satumainen_hirsitalo_goes_clt

Instagram: @liune.fi
Facebook: Liune
LinkedIn: Liune

Lisää tuotteesta Liune CLT | ELD27 kääntyvä sisäovi

Liune CLT | ELD27 kääntyvä sisäovi

Huullokseton kääntyvä sisäovi. Cross Laminated Timber (CLT) valmistuu ristiin liimatuista lautakerroksista. Raaka-aineena CLT-levyssä on tavallisimmin kuusta tai mäntyä.

Tekniset tiedot

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän