Tiedossa teräksistä asiaa rakentamisesta

Päivämäärä: 11.1.2022

”Tietoiskuja teräksestä” on ohjelmasarja teräksestä rakentamisessa ja rakennustuotteissa. Yleisimmät ennakkoluulot teräksestä romuttuvat, kun ääneen pääsevät rakentajat, suunnittelijat, asiantuntijat ja arvoketjun muut ammattilaiset. Teräksestä syntyy korkean lisäarvon rakennustuotteita, jotka luovat kasvua ja työpaikkoja – ja viihtyisämpiä koteja. Jatkuva tuotekehitys tuottaa uusia menestystarinoita.

Neliosaisessa sarjassa käsitellään ajankohtaisia ja keskustelua herättäneitä aiheita. Vieraina jokaisessa jaksossa on suomalaisen rakentamisen, suunnittelun ja asumisen huippuammattilaisia. Ensimmäinen osa, ”Rakentamisen kiertotalous ja teräs” on jo katsottavissa, ja uusia jaksoja julkaistaan pian lisää.

1. RAKENTAMISEN KIERTOTALOUS JA TERÄS

Raaka-aineiden tehokas käyttö, kierrätettävyyden lisääminen ja jätteeksi päätyvän materiaalin radikaali vähentäminen edellyttävät kiertotalousperiaatteiden käyttöönottoa nopealla aikataululla. Vieraina mm. Teräsrakenneyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jyrki Kesti ja Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio.

2. RAKENTAMISEN INNOVAATIOT

Miten Pohjoismaiden suurimpiin rakentajiin lukeutuva NCC kehittää kestäviä innovaatioita? Mistä tunnistaa aidosti vastuullisen rakennusalan tuotteen tai ratkaisun? Vieraina mm. NCC:n maajohtaja ja Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja Mika Soini ja Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser.

3. ASUMISEN TULEVAISUUS

Ilmastonäkökulma on vahvasti esillä Lohjan asuntomessuilla tänä kesänä. Miten talotehdas vastaa energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden vaatimuksiin? Vieraina mm. Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää ja DEN Finlandin liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala.

4. TERÄKSISTEN RAKENNUSTUOTTEIDEN MENESTYSTARINOITA

Suunnittelijan ja tuotevalmistajan tiivis vuoropuhelu on synnyttänyt rakennustuotteiden menestystarinoita. Miten suunnitellaan huippukohde? Miten jatkuvan parantamisen kipinä ja rakentamista mullistavat innovaatiot ovat mukana Eduskuntatalossa ja muissa merkkirakennuksissa? Vieraina mm. A-insinöörien yksikönjohtaja Jukka Oja-Lipasti ja Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän