Tiedossa teräksistä asiaa rakentamisesta

Päivämäärä: 11.1.2022

”Tietoiskuja teräksestä” on ohjelmasarja teräksestä rakentamisessa ja rakennustuotteissa. Yleisimmät ennakkoluulot teräksestä romuttuvat, kun ääneen pääsevät rakentajat, suunnittelijat, asiantuntijat ja arvoketjun muut ammattilaiset. Teräksestä syntyy korkean lisäarvon rakennustuotteita, jotka luovat kasvua ja työpaikkoja – ja viihtyisämpiä koteja. Jatkuva tuotekehitys tuottaa uusia menestystarinoita.

Neliosaisessa sarjassa käsitellään ajankohtaisia ja keskustelua herättäneitä aiheita. Vieraina jokaisessa jaksossa on suomalaisen rakentamisen, suunnittelun ja asumisen huippuammattilaisia. Ensimmäinen osa, ”Rakentamisen kiertotalous ja teräs” on jo katsottavissa, ja uusia jaksoja julkaistaan pian lisää.

1. RAKENTAMISEN KIERTOTALOUS JA TERÄS

Raaka-aineiden tehokas käyttö, kierrätettävyyden lisääminen ja jätteeksi päätyvän materiaalin radikaali vähentäminen edellyttävät kiertotalousperiaatteiden käyttöönottoa nopealla aikataululla. Vieraina mm. Teräsrakenneyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jyrki Kesti ja Laatukeskuksen toimitusjohtaja Juha Ylä-Autio.

2. RAKENTAMISEN INNOVAATIOT

Miten Pohjoismaiden suurimpiin rakentajiin lukeutuva NCC kehittää kestäviä innovaatioita? Mistä tunnistaa aidosti vastuullisen rakennusalan tuotteen tai ratkaisun? Vieraina mm. NCC:n maajohtaja ja Rakennusteollisuus RT:n hallituksen puheenjohtaja Mika Soini ja Saint-Gobain Finlandin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser.

3. ASUMISEN TULEVAISUUS

Ilmastonäkökulma on vahvasti esillä Lohjan asuntomessuilla tänä kesänä. Miten talotehdas vastaa energiatehokkuuden ja hiilineutraaliuden vaatimuksiin? Vieraina mm. Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää ja DEN Finlandin liiketoimintajohtaja Jarmo Huhtala.

4. TERÄKSISTEN RAKENNUSTUOTTEIDEN MENESTYSTARINOITA

Suunnittelijan ja tuotevalmistajan tiivis vuoropuhelu on synnyttänyt rakennustuotteiden menestystarinoita. Miten suunnitellaan huippukohde? Miten jatkuvan parantamisen kipinä ja rakentamista mullistavat innovaatiot ovat mukana Eduskuntatalossa ja muissa merkkirakennuksissa? Vieraina mm. A-insinöörien yksikönjohtaja Jukka Oja-Lipasti ja Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Erityisryhmien kerrostalo Wiitalinna  Viitasaarelle

Erityisryhmien kerrostalo Wiitalinna Viitasaarelle

Uudisrakennus | Viitasaari | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Valimomestari ASO

Valimomestari ASO

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, paikkakunnalla Helsink...

As Oy Kupittaan Pääsky

As Oy Kupittaan Pääsky

Uudisrakennus | Turku | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, joka koostuu rakennuks...

Kalasataman Huvilat Helsinkiin

Kalasataman Huvilat Helsinkiin

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Uudisrakennuskohde rakennustyyppiluokassa kerrostalot, Hanke koostuu 2 rakenn...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän