Teräs kiertotalouden suunnannäyttäjänä

Päivämäärä: 5.5.2020

Kiertotalous eli materiaalien hyödyntäminen tehokkaasti ja kestävästi luonnonvaroja säästäen, kehittyy monipuolisemmaksi päivä päivältä ja pakottaa ajattelemaan asioita pitkäjänteisemmin.
Mikä on eri rakentamistapojen vaikutus hiilineutraaliustavoitteisiin? Mikä materiaali pärjää pidemmän päälle resurssiviisauskisassa?

Kiertotalouden keskeisenä ajatuksena on, että raaka-aineet ja materiaalit pysyvät pitkään talouden käytössä, materiaalien arvo säilyy ja haittavaikutukset ympäristölle vähenevät. Optimitilanteessa jätettä ei enää synny, kun ylijäämämateriaalit ovat raaka-ainetta muille ja tuotteet suunnitellaan käytettäviksi yhä uudelleen.

TÄYSIN KIERRÄTETTÄVÄ JA IKUINEN TERÄS

Rakentamisessa tulisi suosia vähähiilisiä ja kestäviä materiaaleja, kuten terästä. Teräs on kierrätettävä ja ekologinen materiaali – pientalon runkokomponenttien valmistamiseksi riittää neljä autonromua, eikä esivalmistetuista komponenteista synny jätettä. Tarvittaessa jokainen teräskomponentti voidaan irrottaa ja käyttää uudelleen, ja käyttöajan päätyttyä teräsrunko voidaan kokonaisuudessaan kierrättää.

KATSE TULEVAISUUTEEN – NYT JOS KOSKAAN

Yli 40 vuoden kokemuksella me Aulis Lundell Oy:llä voimme taata teräsrakenteidemme toimivuuden niin pienillä kuin suurillakin työmailla. Valmiina teräsrunkoiset rakennukset ovat kestäviä ja mikä parasta - turvallisia. Yhteistä kaikille tuotteitamme käyttäneille kohteille on moderni ja energiatehokas rakentaminen.

Tuotteidemme EPD-ympäristöselosteet osoittavat muun muassa sen, että mittatarkan esivalmistuksen ansiosta materiaalihukka on lähes 0 %. Lisäksi tuotteemme ovat 100 %:sti kierrätettäviä. Tuotantoprosessin hiilidioksidipäästöjä vähentää huomattavasi se tosiasia, että materiaalin tuotannossa käytetään luonnon raaka-aineiden sijaan kierrätysterästä. Teräsrunkoinen rakennus säilyttää arvonsa vuosikymmenestä toiseen, ja sen tiloja voidaan muuntaa koko elinkaarensa ajan.

Olemme kehittäneet tuotteistamme jo vuosikymmenien ajan sekä ympäristö- että asentajaystävällisiä. Terästuotteidemme asentaminen ei edellytä hitsaamista tai hiomista, ja niiden leikkaustarve työmaalla on vähäinen. Lopputuotteista ei myöskään muodostu mitään vaarallisia jätteitä. Teräsrakennejärjestelmillemme voidaan taata vähintään sadan vuoden kestävyys, toki suunniteltu käyttöikä vaatii kunnossapitosuunnitelman huomioiden ympäristö- ja käyttöolosuhteet.

Referenssihankkeet Aulis Lundell Oy

Siltasairaala

Siltasairaala

Uudisrakennus | Helsinki | 295 milj. €

Vuonna 2018 käynnistynyt ja kesäkuun lopussa 2022 valmistunut Siltasairaala o...

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Mall of Tripla ja Triplan pysäköintilaitos

Uudisrakennus | Helsinki | n. 600 milj. €

Helsingin Pasilan ytimeen rakentuva 1,2 miljardin euron arvoinen Tripla-kokon...

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Oodi - Helsingin keskustakirjasto

Uudisrakennus | Helsinki | 98,00 milj €

Monimuotoinen ja wau-efektejä sisältävä keskustakirjasto Oodi on arkkitehtoni...

OP Vallila

OP Vallila

Uudisrakennus | Helsinki | Ei tiedossa

Siinä se nyt on koko komeudessaan, valmiina ja viimeisteltynä. Vaikka OP Ryhm...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi


RPT Byggfakta Oy:n tietojenkäsittelyä, tietosuojaa ja evästeitä koskevat periaatteet

Jatkamalla verkkosivustomme ja palvelujemme käyttöä hyväksyt, että keräämme tietoja vierailuistasi. Tietosuojaperiaatteissamme kerromme, mitä tietoja keräämme ja miksi sekä mihin tarkoituksiin tietoja käytetään.
Lue lisää...

OK, ymmärrän