Yhdistä puu- ja kivitalojen parhaat ominaisuudet

Päivämäärä: 7.6.2021

Asunto Oy Tuusulan Rykmentin rivitalot sijaitsevat Rykmentinpuiston uudella asuinalueella, jolle rakennettiin myös Tuusula 2020 -asuntomessualue. Mallirakennus Oy:n suunnittelemat ja rakentamat, tyylikkään valkoiset, pintarapatut rivitalot syntyivät suurelementeistä nopeasti ja kustannustehokkaasti. 

”Meidän toiveestamme elementit tuotiin työmaalle pintaa vaille valmiina. Noin 90% elementeistä tuli valmiiksi levytettyinä, ainoastaan saumakohtien levytykset asennettiin ruuvikiinnityksellä täällä paikan päällä”, Mallirakennus Oy:n toimitusjohtaja Janne Alakoski kertoo. 

Puuelementit ovat kustannustehokas tapa rakentaa nykyaikainen kivitalon näköinen puutalo. Mallirakennuksen yhteistyö elementtitehtaan kanssa on sujunut hyvin. ”Suurelementit ovat erittäin nopeita rakentaa. Niissä on huomattavasti kevyempi rakenne kuin kivitaloelementeissä, joten nostokapasiteettia ei tarvita yhtä paljon. Lisäksi rapparit pääsevät nopealla vauhdilla töihin, jopa jo viikon sisällä elementtien pystytyksestä”, Alakoski jatkaa. 

Varma, turvallinen ja pitkäikäinen julkisivujärjestelmä

Puuelementin päälle elementtitehtaalla asennetut Aquapanel Outdoor -sementtilevyt ovat täysin epäorgaanisia, joten ne eivät ajan mittaan mätäne eivätkä hajoa. Veden- ja säänkestävä järjestelmä on lisäksi iskunkestävä ja palamaton, eikä se elä lämpötilan vaihteluista. Levytyksen alle tehtaalla asennettu ristiinkoolaus varmistaa, että rakenne tuulettuu. 

Aquapanel sementtilevyn rapattu pinta hajottaa äänen, joten pinta vaimentaa myös melua paremmin kuin sileä seinäpinta. Lisäksi pinta on helppohoitoinen ja siitä asiakkaat tykkäävät. Tarvittaessa riittää pesu, ja jos seiniin ei kohdistu törmäystä tai vastaavaa mekaanista vauriota, niin huoltomaalauksen voi suunnitella 10-25 vuoden päähän”, Alakoski toteaa.

Säästää aikaa ja kustannuksia

Aquapanel Outdoor -sementtilevyjä on helppo työstää ja nopea asentaa, mikä säästää sekä aikaa että kustannuksia. Edes esiporattuja ruuvireikiä ei tarvita. Levyjen työstäminen ja ruuvaaminen on helppoa. 

Lasikuituverkolla molemmista pinnoistaan vahvistettu sementtilevy on kätevä leikata sopivan kokoiseksi viiltämällä vahvikeverkko veitsellä ja katkaisemalla levy viiltokohdasta, minkä jälkeen verkon voi leikata myös levyn toiselta puolelta. 

Projektien onnistumisen kannalta kokonaisuus, nopeus ja laatu ratkaisevat. ”Aquapanel Outdoor -julkisivujärjestelmä vastaa meidän kaikkiin vaatimuksiin”, Janne Alakoski kiteyttää. 


Tutustu Aquapanel Outdoor –ratkaisuihin tarkemmin klikkaamalla Lisätietoja-painiketta.
 

Referenssihankkeet Knauf Oy

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Routionmäen monitoimitalo

Routionmäen monitoimitalo

Uudisrakennus | Lohja | 13,70 milj €

Routionmäen monitoimijatalo on kaikkien käyttöön tarkoitettu monipuolinen koh...

Töölönkadun pysäköintihalli

Töölönkadun pysäköintihalli

Uudisrakennus | Helsinki | 30,00 milj €

Taka-Töölön asukkaiden parkkipaikkapula on helpottunut, koska Töölönkadun Pys...

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva Wine and View on Suomen ja koko maa...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje