Knauf UltraSlim | Lisää arvokasta lattia-alaa

Päivämäärä: 5.4.2023

UltraSlim-väliseinä: Lisäneliöitä, muuntojoustavuutta ja tuottoa investoinnille

Knauf UltraSlim -väliseinäjärjestelmän konkreettista arvoa luovat ominaisuudet pääsivät oikeuksiinsa historiallisessa saneerauskohteessa Tampereella. Huomattavasti tavallista kapeammilla huoneistojen välisillä seinillä luotiin lisää lattia-alaa vanhaan Pyynikin panimorakennukseen rakentuvissa loft-asunnoissa. Kapeudestaan huolimatta UltraSlim täyttää palonkestävyydeltään EI90 paloluokkavaatimuksen ja äänieristävyydeltään 55dB vaatimuksen. Järjestelmän kulmakivi on Knauf Ultraboard 13 kipsilevy  (tuplalevytys), jonka kovuus takaa erinomaisen ripustuskestävyyden suoraan levyyn ilman tulppia. UltraSlim-järjestelmän muut osat – rangoista eristeisiin ja ruuveihin – saa kaikki kätevästi samasta osoitteesta, Knaufilta.

Lisäneliöillä asumismukavuutta asukkaille ja lisätuottoa rakennuttajille

Pyynikin panimorakennuksen juuret johtavat 1800-luvun lopulle. Noin sata vuotta myöhemmin panimotoiminnan loputtua 1992 rakennus saneerattiin toimistokäyttöön. Nyt panimorakennuksen historia jatkuu, kun tilaan rakentuu eri kokoisia loft-asuntoja. Vanhat rakenteet saivat tehdä tilaa moderneille väliseinäratkaisuille. Olli Hietanen ja Janne Alakoski toimivat kohteessa osarakennuttajina.

Painotimme rakennevalinnassa erityisesti tilansäästöä ja paloturvallisuutta. Etenkin pienten yksiöiden kohdalla haluamme maksimoida kaiken mahdollisen lisätilan asukkaan käyttöön. Lisätilan ja asennusaikataulun vuoksi päädyimme Knauf UltraSlim-järjestelmään”, kertoo Alakoski. Mitä tulee lattia-alan maksimointiin, UltraSlim -järjestelmä on esimerkiksi 38 % kapeampi kuin kahiponttiharkkoinen verrokkinsa ja 32 % kapeampi kuin tyypillinen betoninen kantava huoneistojen välinen seinä. Pyynikin kohteeseen alun perin suunniteltuihin väliseinärakenteisiin nähden säästöä lattia-alassa kertyi jopa 44 %. Kohteissa, joissa rakenne sallii esimerkiksi joka toisen kantavan huoneistojen välisen seinän korvaamisen UltraSlim -järjestelmällä, voi saavutettu lisäpinta-ala muodostua asumismukavuuden lisäksi tuntuvaksi rahalliseksi arvoksi keskimääräisiksi neliöhinnoiksi käännettynä.

Nopeutta asennukseen ja muuntojoustavuutta rakennuksen elinkaaren eri vaiheisiin

Hietanen painottaa myös läpimenoajan merkitystä: ”Korjauskohteessa arvostamme nopeaa ja helppoa asennustyötä. UltraSlim-järjestelmä on helppo asentaa ja mahdollistaa nopean siirtymisen seuraaviin rakennustyövaiheisiin, kun ei tarvitse odotella kuivumisaikoja muurattuihin rakenteisiin verrattuna.”. Hietanen osuu asian ytimeen, sillä kevyt seinärakenne on myös monella tavalla logistisesti edullinen. Verrattuna esimerkiksi 220 mm vahvaan betoniväliseinään UltraSlim -järjestelmä on yli 85 % kevyempi neliöltä. Koska rahtikustannukset määritellään usein tonnien mukaan, UltraSlim-järjestelmän avulla on siis mahdollista säästää myös kuljetuksissa pitkä penni.

Kevyen väliseinäjärjestelmän hyödyt eivät kuitenkaan rajoitu vain asennuksiin ja kuljetuksiin. UltraSlim edustaa myös ympäristöystävällisemmän rakentamisen tulevaisuutta keveytensä ansiosta. Toisin kuin raskas ja mahdollisesti kantava seinärakenne, UltraSlim on myös helppo purkaa ja kierrättää. Tämä mahdollistaa paremman muuntojoustavuuden koko kohteessa, kun osastoivia väliseiniä voidaan tarpeen tullen purkaa esimerkiksi huoneistojen yhdistämiseksi. Purettu kipsiaines saa puolestaan uuden elämän Knaufin Kankaanpään tehtaalla pintakartonkia myöten (kartonkisälä saa uuden elämän Kekkilän lannoitteena).

Knauf UltraSlim-lisäarvolaskuri

UltraSlim-väliseinäjärjestelmän valinnalle on siis monta painavaa syytä sen keveydestä huolimatta. Jos haluat valinnallesi konkreettista tukea, tee helpon laskurin avulla laskelma UltraSlim-järjestelmän tuottamasta lisäarvosta omilla kohdetiedoillasi. Löydät UltraSlim-lisäarvolaskurin täältä.

Referenssihankkeet Knauf Oy

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Routionmäen monitoimitalo

Routionmäen monitoimitalo

Uudisrakennus | Lohja | 13,70 milj €

Routionmäen monitoimijatalo on kaikkien käyttöön tarkoitettu monipuolinen koh...

Töölönkadun pysäköintihalli

Töölönkadun pysäköintihalli

Uudisrakennus | Helsinki | 30,00 milj €

Taka-Töölön asukkaiden parkkipaikkapula on helpottunut, koska Töölönkadun Pys...

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva Wine and View on Suomen ja koko maa...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje