Akustiikkalevyt eri tarpeisiin mineraalivillasta

Päivämäärä: 17.7.2024

Knauf AMF THERMATEX® -levyt valmistetaan märkäpuristemenetelmällä

Mineraalivillalla on erinomaiset materiaaliominaisuudet, jotka mahdollistavat monipuolisten akustiikkatuotteiden valmistuksen märkäpuristemenetelmällä. Märkäpuristemenetelmän avulla levyjen akustisia ominaisuuksia pystytään parantamaan. Mainittuihin akustiikan kannalta hyödyllisien ominaisuuksien joukkoon lukeutuvat muun muassa äänen absorptio, heijastus, vaimennus ja ilmaääneneristävyys. Knauf AMF THERMATEX® -tuotesarjan alakattoihin asennettavat akustiikkalevyt valmistetaan bioliukenevasta mineraalivillasta, savesta, tärkkelyksestä ja perliitistä.

Mineraalivilla liukenee levyjen valmistusprosessissa, mikä varmistaa tasaisen ja kiinteän koostumuksen, ilman näkyviä villakuituja leikkauspinnassa. Levymassaan voidaan lisätä mineraaleja eri suhteissa, jolloin saadaan aikaiseksi erilaisia akustiikkatuotteita. Rei’ittämällä mineraalivillalevyt eri tavoin, voidaan saavuttaa halutut akustiset ominaisuudet, kuten äänen absorptio, vaimennus ja heijastus. Knauf AMF THERMATEX® -tuotesarjassa on sekä ääntä heijastavia että vaimentavia levyjä, mikä takaa sopivan ratkaisun kaikkiin alaslaskettuihin kattojärjestelmiin.

"Knauf AMF THERMATEX®-tuotesarjassa on myös levyjä, joiden äänen absorptio on matalampi, mutta jotka vaimentavat äänen kulkeutumista tilojen välillä. Tällaiset levyt helpottavat puheäänen kuulemista esimerkiksi suurissa neuvotteluhuoneissa, joissa äänen tulee kantaa toiselle puolelle huonetta vaivattomasti, muttei kuitenkaan seuraavaan tilaan asti" kertoo akustiikkatuotteiden myyntipäällikkö Artur Vanamo.

Mineraalivilla on erinomainen ratkaisu puhdastiloihin

Knaufin mineraalivillatuotteiden valikoima kattaa myös vaativat käyttökohteet. AMF THERMATEX® -levyjen puhdastilaluokitus on pääosin ISO 3 – ISO 5, mikä tekee niistä sopivia terveydenhuollon lisäksi myös muuhun rakentamiseen.

"AMF-tuotteet kattavat ratkaisuja leikkaussaleista toimitilakäyttöön. Asiakkaat ovat yhä kiinnostuneempia tuotteiden ISO-luokituksista, ja esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa vaatimustaso on noussut," Vanamo kertoo.

"AMF THERMATEX®-akustiikkalevyjä leikatessa leikkauspinnasta ei irtoa villakuituja huonetilaan. Näin leikkausreunoja ei tarvitse maalata tai sulkea, mikä nopeuttaa asennusta ja säästää kustannuksia. Riittää, että leikkauspinta pyyhkäistään tai imuroidaan. Levyt on myös helppo puhdistaa, sillä ne kestävät jopa höyry- ja painepesua. Mineraalivillalevyjen tiivis rakenne edesauttaa siis niiden puhtaana pitämistä vaativissakin kohteissa" Vanamo jatkaa.

AMF THERMATEX® -mineraalivillalevyjen päästöluokitus on M1, ja niitä on saatavilla 15–35 millimetrin paksuisina. Levyt saavuttavat α-arvon A jo 15 millimetrin paksuudella. AMF-akustiikkalevyt päällystetään yleensä valkoisella akustisella huovalla, mikä yhtenäistää tuotteiden visuaalista ilmettä ja mahdollistaa eri tuotteiden yhdistelyn. Mineraalivillatuotteita on saatavilla myös värillisinä, mikä tuo eloa sisustukseen. Perinteisesti tumma väri sopii esimerkiksi elokuvateattereiden akustointiin. AMF THERMATEX® Alpha Colour -mineraalivillapaneeleiden värivalikoima sisältää mustan, kerman ja hopean lisäksi metallin, kiven ja puun sävyjä.
 

 

Lisää tuotteesta Akustiikkatuotteet

Akustiikkatuotteet

Ratkaisuja erilaisiin akustisiin vaatimuksiin

Knauf Danoline

Knauf Danoline

Suuntaa ja rytmiä rei'itetyillä kipsiakustiikkalevyillä

Lue lisää

Knauf Heradesign

Knauf Heradesign

Kontrasteja ja tyyliä ekologisesti

Lue lisää

AMF-akustiikkatuotteet

AMF-akustiikkatuotteet

Äänimaisemia ekologisilla, mineraalivillapohjaisilla akustiikkalevyillä

Lue lisää

ALAKATTOJEN RIPUSTUSJÄRJESTELMÄT

ALAKATTOJEN RIPUSTUSJÄRJESTELMÄT

Valikoimistamme löytyy GK- ranka ja T15/24 - listajärjestelmät ja tarvikkeet.

Lue lisää

Yhteystiedot
BIM, alakatot

BIM, alakatot

Alakattorakenteet objekteina suunnitteluohjelmiin

Lue lisää

Knauf Akustiikkatuotteiden ympäristöselosteet

Knauf Akustiikkatuotteiden ympäristöselosteet

Tutustu tuotteiden ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Knauf Oy

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Routionmäen monitoimitalo

Routionmäen monitoimitalo

Uudisrakennus | Lohja | 13,70 milj €

Routionmäen monitoimijatalo on kaikkien käyttöön tarkoitettu monipuolinen koh...

Töölönkadun pysäköintihalli

Töölönkadun pysäköintihalli

Uudisrakennus | Helsinki | 30,00 milj €

Taka-Töölön asukkaiden parkkipaikkapula on helpottunut, koska Töölönkadun Pys...

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva Wine and View on Suomen ja koko maa...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje