Knauf Danoline e-kirja & mallipala ilmaiseksi

Päivämäärä: 24.5.2023

Tilan akustiikalla on tärkeä rooli miellyttävän ympäristön luomisessa. Samalla tavalla kuin sopiva lämpötila tai toimiva ilmanvaihto, hyvä akustiikka vaikuttaa positiivisella tavalla jokapäiväiseen elämäämme sekä keskittymiskykyymme. Hyvän sisäakustiikan saavuttaminen esteettisistä ominaisuuksista tinkimättä vaatii huolellista harkintaa käytettyjen materiaalien ja tilan tarkoituksen suhteen.

Knauf Danoline artikkelikirjastossamme ja ilmaisessa E-kirjassamme tutustumme erilaisiin aiheisiin akustiikan saralla. Artikkeleissa syvennytään sisäakustiikan tärkeyteen yleisen hyvinvointimme kannalta. Toisaalta esittelemme inspiraation lähteeksi myös laajan valikoiman mahdollisuuksia, joita kipsilattiat ja -katot tarjoavat optimaalisen sisäympäristön luomiseksi. Hyvin toimiva akustiikka on myös tärkeä osa asiakaskokemusta jopa yllättävissäkin tiloissa.

Kolmiulotteisen Rold12 avulla vastaus ulkonäkö, huollettavuus- ja vastuullisuusvaatimuksiin

Suomen 8. suurimman kauppakeskuksen, Kauppakeskus Myllyn, asiakasvessojen katto kruunattiin 100 % kierrätettävästä materiaalista valmistettujen Rold12 akustiikkalevyjen avulla. Rold12 on Danoline tuotelinjaan kuuluva rei’itetty kipsilevy, jonka akustiikka- ja palo-ominaisuudet ovat huippuluokkaa. Levyissä on pinnassa painetulla tammikuvioinnilla varustetut kipsikaistaleet, jotka loivat raisiolaisen kauppakeskuksen WC-tilojen kattoon upean rimaefektin. Kaistaleiden väliin on mahdollista integroida myös LED-valaisimet.

Alakattoon haluttiin vau-efekti. Alakaton pitää olla hyvännäköinen, mutta toimiva. Valaistus saatiin integroitua kattoon, joten sitä ei tarvinnut erikseen miettiä. Tammipinta sopii erinomaisesti ympäristöön, koska myös kalusteissa on käytetty tammijäljitelmää”, kertoo sisustusarkkitehti Julia Hakulinen.

Miksi asiakasvessojen akustiikalla on väliä?

Kohteen konseptipäällikkö Meri Hakuliselta löytyy asiakasvessojen akustiikan merkitykseen painava vastaus: ”Asiakasvessa on vilkas julkinen tila. Kyseessä ei ole pelkästään perusasiakasvessa vaan tärkeä kohtaamispaikka, joka määrittää viihtymisen. Perheet viettävät kauppakeskuksessa aikaa, joten on erityisen tärkeää, että esimerkiksi lastenhoitohuoneessa on kiva piipahtaa”. Tilojen puutteellisuuksista tulee myös herkästi palautetta.

Tämä käy järkeen. Esimerkiksi kiukkuisen lapsen kanssa taiteilu julkisissa WC-tiloissa on jo tarpeeksi stressaava operaatio itsessään. Asiaa eivät varmasti paranna kiukun ääniä vahvistavat kaikuisat tilat. Asiakaskokemusta on siis mahdollista parantaa myös akustiikan keinoin. Hakulinen lisää, että kauppakeskuksen asiakkaiden lisäksi myös esimerkiksi työntekijät hyötyvät toimiviksi remontoiduista tiloista: ”Suunnittelussa otettiin huomioon myös sidosryhmät, kuten siistijät. Visuaalisuus on tietenkin tärkeää, mutta tilojen tulee olla ensisijaisesti toimivat”.

Inspiroidu akustiikasta ilmaisen E-kirjan ja mallipalojen avulla

Knauf Danoline “Sound of Life” E-kirja sisältää kuusi inspiroivaa tarinaa esteettisesti miellyttävistä ja toimivista akustisista ratkaisuista erilaisissa tiloissa, jotka toteutettiin rei'itettyjen Knauf Danoline kipsipaneelien avulla. Voit ladata e-kirjan ilmaiseksi täältä. Toisaalta, jos haluat inspiroitua kipsistä akustiikkamateriaalina, voit myös tilata ilmaisen näytepalan (tai useamman) niin ikään ilmaiseksi verkosta. Voit luonnollisesti olla myös yhteydessä Knauf akustiikkatuotteiden myyntiin, mikäli haluat kuulla lisää Knauf Danoline tuotteista ja niiden avaamista mahdollisuuksista projekteillesi.

Lisää tuotteesta Akustiikkatuotteet

Akustiikkatuotteet

Ratkaisuja erilaisiin akustisiin vaatimuksiin

Knauf Danoline

Knauf Danoline

Suuntaa ja rytmiä rei'itetyillä kipsiakustiikkalevyillä

Lue lisää

Knauf Heradesign

Knauf Heradesign

Kontrasteja ja tyyliä ekologisesti

Lue lisää

AMF-akustiikkatuotteet

AMF-akustiikkatuotteet

Äänimaisemia ekologisilla, mineraalivillapohjaisilla akustiikkalevyillä

Lue lisää

ALAKATTOJEN RIPUSTUSJÄRJESTELMÄT

ALAKATTOJEN RIPUSTUSJÄRJESTELMÄT

Valikoimistamme löytyy GK- ranka ja T15/24 - listajärjestelmät ja tarvikkeet.

Lue lisää

Yhteystiedot
BIM, alakatot

BIM, alakatot

Alakattorakenteet objekteina suunnitteluohjelmiin

Lue lisää

Knauf Akustiikkatuotteiden ympäristöselosteet

Knauf Akustiikkatuotteiden ympäristöselosteet

Tutustu tuotteiden ympäristövaikutuksiin.

Lue lisää

Referenssihankkeet Knauf Oy

Munkkiniemen KONE

Munkkiniemen KONE

Korjaus | Helsinki | Ei tiedossa

Helsingin Munkkiniemen Puistotie 25:ssä sijaitseva entinen Kone Oy:n toimis...

Routionmäen monitoimitalo

Routionmäen monitoimitalo

Uudisrakennus | Lohja | 13,70 milj €

Routionmäen monitoimijatalo on kaikkien käyttöön tarkoitettu monipuolinen koh...

Töölönkadun pysäköintihalli

Töölönkadun pysäköintihalli

Uudisrakennus | Helsinki | 30,00 milj €

Taka-Töölön asukkaiden parkkipaikkapula on helpottunut, koska Töölönkadun Pys...

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Wine & View -viinibaari Helsinki-Vantaan lentoasemalla

Vantaa

Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitseva Wine and View on Suomen ja koko maa...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje