Uutta energiatehokkuutta

Päivämäärä: 4.6.2013

Uutta energiatehokkuutta - Laatua sisäilmaan - lisää asumismukavuutta - Uutuustuote LL500

Hyvässä rakennuksessa energiatehokkuus, laadukas sisäilma ja viihtyisät lämpöolot kulkevat käsi kädessä. Toimivassa ratkaisussa ilmanpitävä vaippa, vähäiset vuotoilmareitit, tasalämpöisyys, sekä tehokkaasti hallittu ilmanvaihto mahdollistavat puhtaan sisäilman, korkean energiatehokkuuden sekä asumisviihtyisyyden. LammiLämpökivet vastaavat näihin vaatimuksiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Uuden LL500-lämpökiven eristävyys on omaa luokkaansa
LammiKivitaloissa käytettävän uuden LL500-lämpökiven lämpöeristävyys on markkinoiden paras. Lammin Betoni -konsernin lanseeraama uuden LL500-lämpökiven avulla voidaan hyvin suunnitellussa kivitalossa päästä erittäin matalaan energian kulutukseen myös Suomen vaativissa olosuhteissa. Huolellisen suunnittelun, yhteen sovitetun rakennekokonaisuuden ja LL500-lämpökiven avulla talon on mahdollista saavuttaa erinomainen ulkovaipan lämmöneristys ja ilmanpitävyys. Tuotteen U-arvo on 0,11 W/m 2K.

Hyvä kivi - harkko vailla vertaa
Lammi-lämpökivi on luja, tiivis ja massiivinen lämpöharkko, jolla on hyvä lämmöneristyskyky. Lämpökivi soveltuu erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen. Käyttökohteita ovat ulkoseinärakenteiden ohella perustukset ja kellarikerrosten maanpaineseinät. Massiivinen seinärakenne takaa myös tutkitusti hyvän ääneneristävyyden, jonka ansiosta rakenne toimii erinomaisesti myös liikenne- ja lentomelualueilla.

Suunnittelijan suosikki
LammiKivillä saavutetaan erinomainen kantavuus ja lujuus. Valikoimassa on valmiiksi mietityt ja rakentamista helpottavat kivet kulmiin, aukkojen pieliin ja modulien tasaukseen. Uutuutena Lämpökivi 500 vastaa suunnittelijan haasteeseen 1M modulin toteuttamisesta. Nyt vaakamitat voidaan suunnitella joustavasti 1M -suunnitteluperiaatteen mukaan. Pystymitoissa tuote tukee turvallista 2M-modulimitoitusta. Aukkojen ylitykset hoituvat tutulla ja tehokkaalla patentoidulla liittorakenteen muodostavalla aukkoteräksellä. Suunnittelijalle on koostettu valmis rakenteiden detaljikokoelma helpottamaan suunnittelutyötä.

    Tekniset tiedot
  • Betonin menekki 133 l/m 2
  • U-arvo 0,11 W/m 2K
  • Ääneneristävyys 51 dBA (R w)
  • Seinän paino betonoituna 550 kg/m 2
  • Kivien menekki 8,33 kpl/ m 2 (400mm osakivi 12,5 kpl/ m 2).
  • Lavalla 24 kpl, myös kulmia, päätyjä ja osakiviä.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi