Kivitalo energiatehokkaaseen asumiseen

Päivämäärä: 23.2.2023

Laadukkaassa kivitalossa oleellista on kokonaisuuden toimivuus: se huomioi vuorovaikutuksen energiatehokkuuden, sisäilman laadun ja ympäristövaikutusten välillä sekä tarjoaa asumisen vaivattomuutta ja huoltovapautta asukkaansa toivomalla tasolla.

Energiatehokkuus koostuu useiden tekijöiden keskinäisistä vuorovaikutussuhteista. Siksi yksittäisten rakenneosien energiatehokkuuden maksimoinnilla ei vielä taata hyvää lopputulosta. Energiatehokkuuden huomioivan suunnittelun, lämmitysmuodon, rakennusmateriaalien ja taloautomaation sekä omatuotteisen energian yhteisvaikutuksella talosi energiatehokkuus voidaan optimoida toivomaasi tasoon.

Nämä seuraavat asiat vaikuttavat rakennuksen energiatehokkuuteen:

  • talon sijoittelu tontille, massoittelu, runkomateriaalit
  • rakenteiden ja talotekniikan yhteensovittaminen
  • lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmä sekä lämpimän käyttöveden tuottojärjestelmä
  • sopiva taloautomaatio
  • omatuotteinen energia, jonka avulla ostoenergian tarve voidaan minimoida

Toteutus on helpoin, kun suunnittelemme yhdessä hankkeesi jo mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Kannattaa siis tulla juttelemaan jo silloin, kun vasta harkitset vaihtoehtojasi tai olet juuri hankkinut tontin. Toki kannattaa tulla vielä silloinkin, kun olet jo suunnitteluvaiheessa. Voimme yhdessä tarkastella vaihtoehtoja tilanteesi mukaan. Anna asiantuntijoidemme auttaa.

Lämpökivi on energiatehokas ja turvallinen

Kun tavoitteena optimaalinen energia- ja kustannustehokkuus, on kivirunko erinomainen valinta.  Lammi lämpökivet ovat varma valinta energiatehokkaaseen rakentamiseen. Valetun betoniseinän energiatehokkuus perustuu erinomaiseen lämmöneristävyyteen, tiiveyteen sekä massiivisuuden tuomaan lämmönvarauskykyyn.

Esimerkiksi LL400 lämpökiven U-arvo on 0,17 W/m²K. U-arvo eli lämmönläpäisykerroin kuvaa sitä, miten paljon tehoa tarvitaan pinta-alaa kohti, jotta saavutettaisiin tietty lämpötilaero eristerakenteen yli. Rakennustekniikassa lämmönläpäisykertoimen tarkoituksena on kuvata rakennuksen eri rakennusosien lämmöneristyskykyä. Mitä pienempi U-arvo, sitä parempi lämmöneristys.

Kiviseinät myös pitävät talosi lämpötilan miellyttävänä läpi vuoden, viilentäen kesäkuumalla ja pitäen lämmön tasaisena talvipakkasilla. Lisäksi kiviseinä eristää ulkotilan äänet vaimentaen melutasoa ja mahdollistaa sisätiloihin hyvän akustiikan.

Kivi on paloturvallinen eikä se lahoa tai homehdu, sillä siinä ei ole orgaanisia ainesosia. Rakennuskiviemme nerokas rakenne tekee virheettömän rakentamisen helpoksi, turvaten siten talosi ilmanlaadun seinänsisäisiltä ongelmilta. Kivi on rakennusmateriaaleista kosteusteknisesti luotettavin. Siksi sitä suositellaankin käytettävän myös puutaloissa ainakin kosteiden tilojen seiniin.

Tiiveysmittaus on tärkeä tekijä laadunvarmistuksessa

Jokainen Lammi Kivitalon harkko on tarkkaan hiottu ja laatuvarmistettu jo valmistusvaiheessa. Laadunvarmistus jatkuu tarkassa laskenta- ja toimitusprosessissa, joka on hiottu vuosikymmenien aikana.

– Laadunvarmistukseen liittyy myös vahva tekninen osasto, joka on valmis auttamaan puhelimitse ja tarvittaessa työmaalla tuotteiden oikeaan käyttötapaan. Itse talonrakennuksessa laadunvarmistusta tehdään käyttämällä laadukkaiden, alansa parhaimpien osaajien tuotteita sekä palveluita, Lammin asennuskoordinaattori Joonas Sipari toteaa.

Jokaisessa Lammin talopaketti- kohteessa asiakas voi ostaa Lammilta kaksivaiheisen tiiveysmittauksen, jonka tarkoituksena on mahdollistaa loppukäyttäjälle tiiveydeltään huippuluokkainen Lammi Kivitalo. Runkovaiheessa tehty ensimmäisen vaiheen mittaus mahdollistaa pienempienkin vuotokohtien paikallistamisen ennen kuin rakenteet suljetaan ja talon pinnat tehdään valmiiksi.

– Tiiveysmittaus on tärkeä jo talojen energiatodistuksenkin kannalta. Tiivis talo voi parhaimmassa tapauksessa muuttaa talon energialuokkaa paremmaksi, esimerkiksi B-luokasta A-luokkaan. Tällä voi olla suurikin merkitys muun muassa talon jälleenmyyntiarvossa, Sipari kertoo.

– Tärkein tehtävä on silti varmistaa, että talon piileviin rakenteisiin ei jää vahingossa haitallisia ilmavuotokohtia, Sipari painottaa.

Rahanarvoisia syitä tehdä päätös talopaketista.

Valitse energiatehokas Lammi Kivitalo, jossa säästät pitkällä tähtäimellä asumisen lämmitys- ja jäähdytyskustannuksissa. Ja juuri nyt säästät jopa tuhansia euroja myös talopaketin hinnassa! Tarjoamme nyt Lammi M- tai L-Talopakettien sekä kellaripaketin ostajalle kevätedun paketin kokonaishinnasta, kun jätät tarjouspyynnön 24.3.2023 mennessä ja teet sopimuksen 21.4.2023 mennessä. Edun arvo lasketaan talopakettitarjoukseen aina kohdekohtaisesti. Toimi siis nopeasti ja varmista etu omaan kohteeseesi jättämällä tarjouspyyntösi sivulla olevalla lomakkeella tai suoraan Lammi-kivitalomyyjälle.

Linkki kampanjaan: https://www.lammi.fi/kivitalo/kivitalokampanja/

 

Lammi Kivitalojen talomallisto täydentyy

Lammi Kivitalojen suunnittelukilpailussa etsittiin uusia kivitaloarkkitehtuurin

muotoja ja ratkaisuja nyt jo toista kertaa. Kahdessa kilpailukategoriassa keskityttiin yrityksen vastuullisuusohjelman mukaisesti kustannus- ja materiaalitehokkaisiin kivitaloihin sekä vähähiilisiin ja mahdollisimman energiaomavaraisiin kivitaloihin.

Korkeatasoinen kilpailu tuotti Lammin Ideakirjaan kolme upeaa talomallia, joissa yhdistyvät kestävät tulevaisuuden arvot, kiinnostava arkkitehtuuri sekä suomalaisen pientalorakentajan toiveet. Jokainen suunnittelija on tehnyt poikkeuksellisen inspiroivan pohjaratkaisun, johon tulevan asukkaan on helppo visioida myös mahdolliset omat toiveensa. Jokainen uusista malleista täydentää Lammin aiempaa mallivalikoimaa. Erityisesti mallisto kasvaa klassisen tyylikkäillä, kustannustehokkailla ratkaisuilla.

Kilpailun tuomaristo arvioi töitä niin arkkitehtuurin, rakenteiden kuin pohjaratkaisujenkin näkökulmista. Lammin edustaja ja tuomariston puheenjohtaja Markus Inkiläinen pitää suunnittelukilpailua hyvänä tapana etsiä uusia vastuullisia talomalleja. Vähähiilisessä rakentamisessa huomioidaan erityisesti rakennusosien materiaalit ja alkuperä, rakennuksen mahdollisimman pitkä elinkaari, sekä energiatehokkuus. Energiatehokkuuden parantaminen on yksi rakentamisen tehokkaimpia keinoja hillitä päästöjä. Hyvällä suunnittelulla on valtava vaikutus kivitalon vastuullisuuteen.

Tutustu Lammin uusiin talomalleihin ja voittajatöihin:

https://www.lammi.fi/kivitalo/talomallisto/uutuudet-2023/

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje