Lammi Kuorikivi® innovatiivisen betonielementin perustana

Päivämäärä: 30.9.2022

Lammi on jälleen viemässä tietotaidollaan rakennusalaa eteenpäin – nyt yhteistyössä alan toisen huipputoimijan, Consolis Parman, kanssa. Lammi ja Parma lanseerasivat Finnbuild 2022 -messuilla elementti-innovaation, joka yhdistää Lammi Kuorikivi®-valueristeharkon julkisivuominaisuudet elementtirakentamisen nopeuteen.

Lammi ja Parma ovat molemmat oman alansa ammattilaisia, joilla on ollut halua ja resursseja panostaa myös pitkäjänteiseen tuotekehitystyöhön. Siksi yhteinen kehityshanke on ollut mielekäs ja pitkälle kantava molemmille yrityksille.

Lammin neljä vuotta sitten lanseeraama Kuorikivi-harkkotuoteperhe on kasvattanut jatkuvasti asemaa niin rivitalojen kuin 5–8 kerrosta korkeiden kerrostalojen rakentamisessa. Julkisivun nopea pinnoitettavuus ja harkon hyvät ominaisuudet työmaalla ovat vakuuttaneet ammattirakentajat. Lammin tuotekehitys alkoikin jo varhaisessa vaiheessa kartoittamaan, miten näitä ominaisuuksia voisi hyödyntää myös betonielementtirakentamisessa.

Parma on elementtirakentamisen ammattilainen, jolla on Lammin tavoin vahvaa tuotekehitysosaamista. Uusi innovaatio perustuu Kuorikiven lisäksi Parman noin 15 vuotta sitten kehittämään PARMArappaus-ratkaisuun. Uusi tuote laajentaakin tulevaisuuden näkymiä niin harkko- kuin elementtirakentamisessa.

Kahden vuoden intensiivisen kehitystyön, pilotoinnin ja tuotetestauksen jälkeen syksyn 2022 Finnbuild-messuilla nähdään PARMArappausblock-nimellä myytävä julkisivuratkaisu, joka on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippuluokkaa: vähähiilinen, iskunkestävä, ääntä eristävä, säänkestävä ja paloturvallinen.

Vastuullisuus kantaa sadan vuoden päähän

Tuotekehitystyössä vähähiilisyys ja vastuullisuus on huomioitu useasta näkökulmasta. Tuotteen kantava sisäkuori voidaan helposti mitoittaa 100 vuoden suunnittelukäyttöiälle ja sen betonilaatuna käyttää vähähiilisiä betonilaatuja. Elementin lämmöneristeenä käytetään 175 mm paksua, kosteuden kestävää ja energiatehokasta grafiitti-EPS-eristettä. Eristemateriaaliksi on saatavilla myös vähähiilisempi, biomassapohjainen Luonto-eriste.

Tuotteen valmistuksessa oleellisten Lammi Kuorikivi®-blockien hiilijalan- ja kädenjälki on todennettu verifioiduilla EPD-ympäristöselosteilla. Tuotteet valmistetaan paikallisesti Suomessa ja vastuullisuuteen on kiinnitetty erityistä huomiota koko toimitusketjussa.

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje