Uusi vesi-wc voi tuoda taas koko perheen mökille!

Päivämäärä: 22.3.2023

Roslagen alipaine-WC on käyttökustannuksiltaan edullinen WC-ratkaisu, opettelematta uusille tavoille käytön suhteen

Alipaine-WC toimii kuten perinteinen vesivessa ja maksaa itsensä takaisin harventuneen tyhjennystarpeen ansiosta. Paketissa mukana tulevaan säiliöön mahtuu parhaimmillaan jopa 5000 huuhtelukertaa, josta syntyvä sähkönkulutus on vain noin 5€. Keskimääräinen huuhteluvesi on vain 0,5 litraa / huuhtelu. Harvemmat tyhjennykset säästävät lompakkosi lisäksi myös luontoa kun wc:n huuhteluvettä ei kuljeteta loka-autolla niin usein ja puhdasta vettä säästyy samanaikaisesti mielekkäämpiin käyttökohteisiin.


Säästöt ovat erittäin merkittävät , mutta tärkein valintakriteeri on kuitenkin vesivessan mukavuus.


Roslagen Alipaine wc-ratkaisut asiakkaiden kertomana

Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven rantaan vuonna 2000. Halusin mökille kaikki mukavuudet, mutta vesivessa evättiin, vaikka hakemuksessa oli umpisäiliö. Ympäristökeskuksen kanssa viestittelyyn tuskastuttuani laitoin mökille polttavan sähkövessan, jonka toiminnassa kuitenkin ilmeni ongelmia ja ylimääräisiä kustannuksia jatkuvasta korjaamisesta. Vuonna 2018 löysin netistä Roslagen alipaine wc:n. Innostuin laitteesta, koska se kulutti vain ½ l. vettä/ käyttökerta. Suunnittelin säiliön asennuksen lämpimään vesitiiviiseen huoneeseen. Tein suunnitelman ja hain rakennuslupaa Mäntsälän rakennusvalvonnasta ja Keski-Uudenmaan Ympäristökeskukselta. Sain ystävällisen vastaanoton molemmilta viranomaiselta. Tein hakemukset ja vastaus oli myönteinen. Sain luvan toteuttaa järjestelmän. Nyt laite on ollut käytössä 1 1/2 vuotta ja toimii moitteettomasti. Lakisääteinen tyhjennysväli on vähintään kerran vuodessa, joten 3000 l. umpisäiliö riittää hyvin. Olen pitänyt kirjaa veden kulutuksesta ja keskiarvo on ollut 4 l /vrk. eli n. 1500 l. vuodessa.
Hannu Lindberg, Mäntsälä


Vapaa-ajan asunnollemme asennettiin vajaa kolme vuotta sitten Roslagenin alipainekäymälä jätevesijärjestelmän uusimisen yhteydessä. Käyttäjiä on talviaikaan 1-2 henkilöä ajoittain, kesäaikaan väkeä on säännöllisemmin ja enemmän. Tontilla peruskallio on melko pinnassa ja se asetti rajoituksia umpisäiliön koolle ja paikan valinnalle. Säiliön paikan valintaa helpotti se, että se voitiin sijoittaa ylemmäksi rakennukseen nähden ja koska alipainepumppu vetää huuhtelun yhteydessä WC:n viemäriputken tyhjäksi, ei putken jäätymisriskiä ole talvella. Laitteen käyttö on helppoa. Laite on hiukan äänekkäämpi kuin kerrostalon vesikäymälä, mutta ei häiritsevästi. Alipainekäymälän käyttämän pienen vesimäärän (n 0.5 l/huuhtelu) ansiosta 3000 litran säiliö tarvitsee meidän käytössämme tyhjennystä vain noin kerran vuodessa. Kaiken kaikkiaan, olen laitteeseen tyytyväinen.
-Juhani Rinne, Suomusjärvi


Olemme nelihenkinen perhe ja asumme maatilalla. Vieraitakin käy taajaan. Meillä on ollut alipaine-wc -järjestelmä käytössä taloudessamme vuodesta 2009 alkaen. Käyttö ei juuri normaalista käytöstä poikkea. Huuhtelun ääni on normaalia äänekkäämpi. Parasta on normaaliin vessaan verraten huomattavasti vähäisempi vedenkulutus, ainoastaan puoli litraa huuhtelua kohden. Säiliön tilavuus on 3 kuutiota, jonka olemme tyhjentäneet tavallisesti syksyisin ja keväisin. Ennen lasten syntymää riitti tyhjennys kerran vuodessa.
-Toni Ristimäki, Terttilä


Hyvin on pärjätty WC:n kanssa.
- pienen umpisäiliön 900l vuoksi kaivuutyö nopea ja edullisempi
- helppo asennus, myös sähköistys
- veden kulutus on näppärästi luettavissa
- WC toiminut hyvin odotusten mukaisesti
- Kari Antila, Virrat

WC- JÄRJESTELMÄN TOIMINTAPERIAATE

Järjestelmän toiminta perustuu alipainetekniikkaan. Jätevesi kulkeutuu umpisäiliöön WC-istuimen kautta viemäriputkistoon imetyn ilman avulla. Jokaisen huuhtelun yhteydessä viemäriputkisto tyhjenee täysin. Alipaineen muodostaa korotusputkeen sijoitettu märkäimuri. Roslagen WC-järjestelmässä käytettävän tekniikan ansiosta WC-istuimesta lähtevä jätevesi ei koskaan tule kosketukseen yhdenkään järjestelmään kuuluvan mekaanisen komponentin kanssa.

Valmistettu Suomessa

Roslagen alipaine-WC:n tyylikäs istuinosa ja järjestelmän ohjaus valmistetaan Suomessa. Istuimen materiaalina on kauttaaltaan pinnoitettu rosteri. Pinnoite on antibakteerinen ja se on testattu ISO 22196 -standardin mukaisesti. Standardin mukaan bakteerien määrän on laskettava 99% 24 tunnissa. Hygieenisen pinnoitteen vaikutus perustuu BioCote®-teknologiaan, eli maaliin lisättyyn hopeafosfaattilasiin. Ominaisuuksiensa vuoksi samaa pinnoitetta käytetään paljon myös sairaaloissa, laboratorioissaja tutkimuslaitoksissa. Lisäksi istuin on varustettu Gustavbergin soft-close kansistolla. Istuimen värivaihtoehdot ovat valkoinen ja musta.

Tämä uusi vesi-wc voi tuoda taas koko perheen mökille! Lue artikkeli tästä.

Lisää tuotteesta Roslagen WC- järjestelmä

Roslagen WC- järjestelmä

Alipaine-WC omakoti- ja vapaa-ajan kiinteistöille Roslagen WC-järjestelmän käyttö ei vaadi opettelua uusille tavoille. Se toimii aivan kuin normaali WC, ainoastaan tekniikka eroaa. Jokaisen huuhtelun yhteydessä viemäriputkisto tyhjenee täysin märkäimurin avulla, WC-vedet imeytyvät umpisäiliöön. Alipainetekniikan ansiosta veden kulutus vähenee huomattavasti ollen huuhtelua kohden ainoastaan noin 0,5 litraa. Tämä on erittäin pieni määrä verrattuna normaaliin säästeliäästi vettä käyttävään WC-istuimeen, jonka kulutus on 3 - 6 litraa per huuhtelu. Tuloksena on harvemmat umpisäiliön tyhjennysvälit, joka merkitsee kustannusten ja ympäristön säästöä.

Esitteet ja ohjeet

Esitteet ja ohjeet

Tutustu esitteisiin ja ohjeisiin.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Roslagen alipaine wc-järjestelmä (DWG)

Lue lisää

Roslagen alipaine wc-järjestelmä (PDF)

Lue lisää

Roslagen mökki 900 litran säiliöllä
Roslagen mökki 900 litran säiliöllä

Referenssihankkeet Rosla Finland Oy

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Roslagen WC Mäntsälän Hunttijärvellä sijaitsevalla kesämökillä

Mäntsälä

Asiakaskertomus, Roslagen WC "Rakensin kesämökin Mäntsälään Hunttijärven ...

Tilaa Rakennusfaktan uutiskirje – saat tuoteuutiset viikoittain sähköpostiisi

Sulje